Maatschappelijk Mooi Uden

In het complex ’t Houdthof aan de Loopkantstraat in Uden wonen de bewoners op een bijzondere manier samen. Zij wonen daar volgens het concept Maatschappelijk Mooi. Een samenwerkingsinitiatief van Area, Hendriks Coppelmans, Gemeente Maashorst, Laverhof en Labyrint Zorg & Werk.

Dit mooie complex heeft 39 appartementen en één gezamenlijke ruimte. Een fijne woonomgeving waar bewoners samen met de buren zorgen voor de goede sfeer, de contacten in het complex en naar elkaar om zien.

Voor wie hebben we dit gebouwd?
In onze samenleving wordt een steeds groter beroep gedaan op de eigen kracht van mensen. Ook als daar een extra zorgvraag bij komt kijken. Van de 39 appartementen worden 16 appartementen verhuurd aan zorgorganisatie Labyrint Zorg & Werk. Labyrint Zorg & Werk biedt begeleiding aan (jong) volwassenen met een geestelijke en/of licht verstandelijke beperking.
In de resterende 23 appartementen wonen huurders die bereid zijn om met alle bewoners een woongemeenschap te vormen. Zij leveren een actieve bijdrage aan deze duurzame woongemeenschap.

Vereniging
De vereniging die hiervoor is opgericht organiseert activiteiten en stimuleert contacten onderling. Zo wordt er onder andere samen gesport, gekookt en spelletjesavonden georganiseerd.

Film Maatschappelijk Mooi