Wateroverlast en oververhitting
We horen steeds vaker dat het klimaat verandert. Het weer wordt extremer: er zijn meer zware regenbuien en de zomers worden warmer. Dit zorgt voor veel wateroverlast. Vooral op plekken met veel tegels en weinig groen.
Wist je dat 40% van de tuinen in Nederland betegeld is? Hierdoor kan water bij hevige regenval niet in de grond zakken en moet het via het riool worden afgevoerd. Omdat het riool die grote hoeveelheid water niet aan kan, komen straten en tuinen onder water te staan. Soms stroomt het regenwater zelfs je huis binnen. Dit zorgt voor veel overlast en schade.
Tegels eruit, groen erin!
Wil je wateroverlast minder maken? Fijne verkoeling hebben in de zomer in jouw tuin? En meer vlinders, bijen en vogels in de tuin? Leg dan zo min mogelijk tegels in de tuin en zorg voor veel planten en ander groen.
Planten, bomen en struiken zijn prettig om in te leven voor mens en dier. Maar groen helpt ook gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Regenwater kan beter in de grond zakken. Ook zorgt groen voor meer koelte in hete zomers. Want wist je dat tegels warmte vasthouden?
Met meer groen in de tuin, trek je ook meer vogels en vlinders aan. Leuk om te zien en goed voor de natuur.