Vereniging van Eigenaren (VvE)

Woon je in een gebouw waarin koop- en huurwoningen zitten, of een gebouw met op de begane grond verschillende winkels en er boven (huur)woningen? Dan is er altijd een Vereniging van Eigenaren (VvE). In een VvE maken de gezamenlijke eigenaren afspraken over het  onderhoud aan algemene ruimtes. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan entreehallen, groenvoorziening, galerijen en daken. Area is als eigenaar van de (huur)woningen de vertegenwoordiger in het bestuur van de vereniging. En als eigenaar van de woningen vertegenwoordigt Area ook het belang van haar huurders. Kopers zijn automatisch lid van een VvE. Het bestuur van een Vereniging van Eigenaren (VvE) is verplicht om minimaal één keer per jaar een ledenvergadering te houden. Op de ledenvergadering worden de begroting, de ledenbijdrage, de onderhoudswerkzaamheden en andere zaken besproken.

Veel gevraagd over Vereniging van Eigenaren (VvE)

Ik wil een wijziging in een algemene ruimte van een VvE-complex. Wat moet ik doen?

Algemeen

Een wijziging in een algemene ruimte van een VvE-complex moet worden besproken in de algemene vergadering. Alleen deze Vereniging van Eigenaren kan een besluit nemen. De vraag moet dus als voorstel  in de vergadering komen. 

Area is als eigenaar degene die dit soort vragen door kan geven. Je kunt je vraag via Mijn Vraag aan ons doorgeven. Wij zorgen er dan voor dat het op de juiste plaats terecht komt. Dit kan overigens wel een tijdje duren, want de vergaderingen vinden vaak maar 1 x per jaar plaats.

Ik heb de woning pas gekocht. De woning valt onder een VVE. Ik heb een gebrek geconstateerd. Bij wie moet ik zijn voor het herstel?

Algemeen

Je mag dit melden bij de VVE die in de akte staat vermeldt. Is het binnen 3 maanden na oplevering van de woning, dan mag er contact opgenomen worden met de verkopende partij.

Ik heb op eigen kosten iets aan het VvE complex laten herstellen. Kan ik de factuur bij Area in rekening brengen?

Algemeen

Helaas kun je die rekening niet meer bij Area of de VvE beheerder indienen. Deze opdracht had meteen bij de VvE gemeld moeten worden. Achteraf wordt de factuur niet betaald.

Mijn huurwoning valt onder een VvE. Er moet iets hersteld worden aan de gevel, daken, ramen of deuren. Bij wie moet ik zijn voor het herstel?

Algemeen

Vul hiervoor Mijn reparatieverzoek in. Area heeft hierover afspraken met de VvE. Indien het herstel voor rekening van de VvE is, zetten wij dit door naar de VvE beheerder. 

Ik wil graag de financiele stukken en het huishoudelijke reglement ontvangen van mijn VvE. Kan dit worden toegestuurd?

Algemeen

Neem hierover contact op met Area via Mijn Vraag.