Verhuizen

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hieronder vind je informatie om je op weg te helpen.

Inschrijven bij gemeente
Jouw verhuizing moet je doorgeven aan de gemeente waarin je gaat wonen. Dit kan digitaal of op afspraak bij de gemeente. Doe dit uiterlijk 5 dagen nadat je bent verhuisd. Je kunt ook de verhuizing eerder doorgeven. Dit kan namelijk vanaf 4 weken voor de verhuisdatum.
Bent je te laat met het doorgeven? Dan kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld huurtoeslag, studiefinanciering, uw parkeervergunning, gemeentelijke belastingen of uitkering.

Verzekeringen
Het is raadzaam je inboedel te verzekeren tegen brand en inbraak alsmede tegen de gevolgen van wateroverlast. Dit is mogelijk door het sluiten van een inboedelverzekering. Area is daarvoor niet aansprakelijk.

Energie, gas en water
Je bent vrij om zelf een energieleverancier te kiezen. Informatie over de levering van stroom en/of gas is verkrijgbaar bij de diverse energiemaatschappijen. Je regelt het water bij Brabant Water.

Veel gevraagd over Verhuizen

Ik heb een overnameformulier getekend. Wil Area het formulier ook hebben?

Algemeen

Nee, overnames regelen bewoners onderling. Area wil het formulier bij de eindopname zien, zodat wij weten wat de vertrekkende bewoner en de nieuwe bewoner onderling hebben afgesproken. 

Mag een familielid mijn woning overnemen als ik de woning verlaat?

Algemeen

Nee, dit is niet mogelijk. Het familielid kan wel reageren op de betreffende woning als deze in het woningaanbod geadverteerd wordt. Dit kan alleen wanneer het familielid ingeschreven staat bij Area en ouder is dan 18 jaar.

Ook wanneer het gaat om (inwonende) kinderen, is het niet mogelijk om bij vertrek de woning aan hen over te dragen wanneer je zelf de woning verlaat.

De nieuwe bewoner neemt de overnames niet over. Wanneer kan ik deze alsnog uit de woning verwijderen?

Algemeen

Je hebt overname in de woning die je verlaat en Area heeft een nieuwe bewoner aangesteld, maar deze neemt de overnames niet over?

  • Je moet de overnames alsnog verwijderen voordat je op je laatste contractdag de sleutel inlevert.


Je hebt overnames in de woning die je verlaat maar Area heeft nog geen nieuwe bewoner aangesteld wanneer u de sleutel inlevert?

  • Op het moment dat Area alsnog een nieuwe huurder heeft gevonden, die de overnames niet wil overnemen, dan heb je nog drie dagen de tijd om de spullen uit de woning te verwijderen. In overleg met de woonmakelaar kun je de sleutel hiervoor op ons kantoor ophalen.

Er ligt nog post in mijn oude woning. Kan ik de sleutel krijgen om de post op te halen?

Algemeen

Dit is niet altijd mogelijk. Neem contact op met Area via Mijn Vraag. We gaan samen met je bekijken op welke manier het mogelijk is om de post op te halen. 

Ik ontvang nog steeds post van de vorige huurder?

Algemeen

Vertrokken huurder is zelf verantwoordelijk om adreswijzigingen door te geven. Je kunt post altijd kosteloos retour afzender sturen.  Area is hierin geen partij.

De nieuwe huurder wil niks overnemen. Moet ik nu alles verwijderen?

Algemeen

Ja. Als de nieuwe huurder de overname niet accepteert, dan verwijder je de zaken die op de overnamelijst staan vóór de eindopname uit de woning.

Is het mogelijk om spullen ter overname aan te bieden?

Algemeen

Ja, maar het is een zaak tussen jou en de nieuwe bewoner.
De nieuwe bewoner is niet verplicht om iets over te nemen. Wil de nieuwe bewoner niets overnemen, dan ben je verplicht alles te verwijderen.

Mocht er nog geen nieuwe kandidaat zijn voor de sleuteloverdracht, maar je hebt wel spullen die je ter overname wilt aanbieden, dan mag je de spullen in het huis laten staan. Mocht de kandidaat jouw spullen niet willen overnemen, dan krijg je nog 3 dagen de tijd om de spullen uit het huis te halen.

Als je woning in de verkoop gaat nadat je de huur hebt opgezegd, dan komt de woonmakelaar langs en beantwoordt deze ter plekke al je vragen betreffende de eventuele overnames.

Ik ga verhuizen en nu komt een eventueel nieuwe huurder mijn woning bezichtigen. Hoe weet ik dat degene die mij belt inderdaad de woning mag komen bezichtigen?

Algemeen

Wanneer je een vertrekkende bewoner bent, ontvang je van ons een e-mail met daarin de gegevens van de kandidaat-huurder. Dit gebeurt op het moment dat de woningaanbieding per e-mail wordt verzonden naar de kandidaat. Zo weet je als vertrekkende bewoner dat er een kandidaat benaderd is en dat hij of zij zich kan melden om de woning te bezichtigen. 
Wij geven alleen jouw telefoonnummer aan de persoon die kandidaat is voor de woning. Na de vooropname heb je als vertrekkende huurder een overnamelijst ontvangen van Area die je kunt overleggen met de kandidaat-huurder. Tijdens de eindopname ontvangen wij graag deze overnamelijst met de gemaakte afspraken.

Wanneer wordt mijn woning geadverteerd?

Algemeen

Meestal op de dag nadat je de bevestiging van de huuropzegging hebt ontvangen of na de vooropname. Natuurlijk kunnen er redenen zijn om niet meteen te adverteren, bijvoorbeeld als je woning eerst nog verbouwd moet worden of via bemiddeling wordt toegewezen.

Is er al een kandidaat bekend voor mijn woning?

Algemeen

Zodra er een kandidaat bekend is voor de woning, dan geven wij jouw telefoonnummer en de overnamelijst aan de kandidaat. De kandidaat kan contact met je opnemen om een afspraak te maken om de woning te bezichtigen. Als je spullen hebt ter overname, dan kun je dit bespreken met de kandidaat. Als je nog niets hebt gehoord, dan is er nog geen nieuwe kandidaat bekend. 

Ik ben verhuisd, maar mijn post is bezorgd op mijn oude adres. Hoe krijg ik mijn post?

Algemeen

Je kunt met de nieuwe bewoners afspreken of zij voor een bepaalde periode de post willen doorsturen naar je nieuwe adres. Als er nog geen nieuwe bewoner is, neem dan contact op met Area.