Woning opleveren

Als je gaat verhuizen is het belangrijk dat je de woning netjes en schoon achterlaat, hieronder lees je hoe je dat doet. Wij proberen op tijd een nieuwe huurder te vinden zodat je aanpassing(en) ter overname kan aanbieden aan de nieuwe huurder. Houd er wel rekening mee dat een nieuwe huurder niet verplicht is om de aanpassing(en) over te nemen. 

Veel gevraagd over Woning opleveren

Ik ga verhuizen, maar ik wil de sleutels van mijn opgezegde woning graag eerder inleveren dan gepland. Kan dit?

Algemeen

In principe is dit niet mogelijk. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via Mijn Vraag.

Hoe moet ik de woning opleveren?

Algemeen

Je levert de woning schoon en leeg op. Na ontvangst van de huuropzegging maken wij een afspraak voor de vooropname. Tijdens de vooropname houden wij in de woning een inspectie en geven wij aan waar je aan moet voldoen om de woning goed op te leveren. Je ontvangt een brief met de herstelwerkzaamheden die tijdens de vooropname zijn opgenomen.

Ik heb een vraag naar aanleiding van de brief over de vooropname. Wat moet ik doen?

Algemeen

Wellicht vind je het antwoord terug op deze website via een van de andere vraag-antwoordcombinaties onder de tab "Huur opzeggen".

Is dit niet het geval? Stel je vraag via Mijn Vraag

Ik wil graag een vooropname inplannen maar ik heb mijn huur nog niet opgezegd. Is dat mogelijk?

Algemeen

We willen graag van je weten wat de reden is waarom je een vooropname wilt inplannen. Afhankelijk hiervan kunnen wij hiervoor met jou een afspraak maken.

Laat ons weten via Mijn Vraag dat je graag een afspraak wilt maken voor een vooropname en vermeld wat de reden hiervan is. Wij nemen dan contact met je op.

Wat houdt de vooropname in?

Algemeen

Tijdens de vooropname zal een van onze woonmakelaars in de woning een inspectie houden en aangeven waar je aan moet voldoen om de woning goed op te leveren. Samen met onze woonmakelaar maak je een rondje door de woning. Dan kan blijken dat er reparaties nodig zijn voor rekening van jou of van Area. De woonmakelaar geeft aan waar de woning
aan moet voldoen om de woning op te leveren. Verder legt de woonmakelaar uit wat je in principe ter overname kan aanbieden aan een volgende huurder en welke veranderingen je kan achterlaten in de woning.  Tijdens de eindopname kijkt de woonmakelaar of alle gemaakte afspraken van de vooropname zijn nagekomen.

 

 

Moet de woning in oorspronkelijke staat worden opgeleverd?

Algemeen

Nee, maar wel in goede staat en volgens de afspraken die je maakt met Area bij de vooropname. Dat betekent onder andere dat de woning technisch in orde is, goed onderhouden, schoon en veilig. 

De huur van je woning kun je eenvoudig digitaal opzeggen

Ik wil mijn tuin betegelen. Wat doe ik met de bestrating als ik ga verhuizen?

Algemeen

Als je gaat verhuizen, zorg je ervoor dat je de tuin netjes achterlaat. Tijdens de vooropname bekijkt de woonmakelaar of je de tegels kunt achterlaten of ter overname kan aanbieden. Maar als dat niet lukt, zorg je ervoor dat de tuin geëgaliseerd is en de gele grond is verwijderd. Er dient een rij tegels tegen de achtergevel en een pad naar de schuur en/of poort aanwezig te zijn. 

Wij raden overigens aan om niet de gehele tuin te betegelen, dit kan mogelijk problemen met de afwatering van het regenwater veroorzaken. Een terras tegen de achtergevel met een pad naar de poort, met aan de zijkanten gazon of borders heeft de voorkeur. Zo kan het regenwater makkelijk in de bodem trekken.

Ik ga verhuizen naar een nieuwbouwwoning. Kan ik nu alvast een vooropname plannen van mijn huidige woning?

Algemeen

Ja hoor, dat is mogelijk. Wij willen je wel vragen om alvast de huur van je huidige huurwoning op te zeggen De huur van je woning kun je eenvoudig digitaal opzeggen.

Je geeft bij je opzegging aan dat je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning en je vermeld bij het opmerkingenveld dat de einddatum van je huidige huurcontract nog onder voorbehoud is. 

Bij een nieuwbouwwoning kun je bij "nieuw adres" vaak ook nog geen postcode aangeven. Dit is niet ergm vermeld hier voorlopig je huidige postcode. 

Wij nemen na ontvangst van je huuropzegging contact met je op om een afspraak voor de vooropname te plannen.

Wat moet ik met mijn vloerafwerking doen wanneer ik de woning verlaat?

Algemeen

Alle aangebrachte vloerbedekking, vloertegels uitgezonderd, mag bij verhuizing niet achterblijven in de woning, tenzij de nieuwe huurder de vloer wil overnemen, al dan niet tegen een vergoeding.

Ik wil mijn tuin opnieuw betegelen maar er liggen nu tegels van Area in. Moet ik die bewaren?

Algemeen

Nee, dat is niet noodzakelijk. Je mag de tuin opnieuw bestraten. Wanneer je de woning verlaat mag je de bestrating ter overname aan de nieuwe huurder aanbieden. Wil de nieuwe huurder de bestrating niet overnemen? Dan eist Area wel dat er een betegeld pad in de tuin achter blijft.

Wij raden overigens aan om niet de gehele tuin te betegelen, dit kan mogelijk problemen met de afwatering van het regenwater veroorzaken. Een terras tegen de achtergevel met een pad naar de poort, met aan de zijkanten gazon of borders heeft de voorkeur. Zo kan het regenwater makkelijk in de bodem trekken.

Ik heb spullen overgenomen van de vorige bewoner. Deze zijn niet of niet volledig aanwezig bij de sleuteluitreiking. Wat kan ik doen?

Algemeen

Dit is een vervelende situatie waarin Area helaas niet bemidddelt. Overname van goederen bij mutatie is iets wat huurders onderling regelen. Tijdens de vooropname wordt door ons vastgelegd wat er ter overname aangeboden mag worden door de vertrekkende huurder. Bij de eindcontrole en sleuteluitreiking ligt de verplichting bij de huurders om te kijken of het in orde is. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele betalingen en of defecten. Wij sturen de overnamelijst aan de vertrekkende en toekomstig huurder en zij mogen deze onderling wijzigen.

Wordt gas, water en elektriciteit automatisch opgezegd bij huuropzegging?

Algemeen

Nee, dat moet je zelf doen bij de energie- en waterleverancier waarbij je zelf een contract hebt afgesloten.
Indien het gas, water of elektriciteit in de servicekosten is opgenomen, wordt het automatisch beëindigd met de huuropzegging. 

Ik heb een vraag over de opnamestaat, wat moet ik doen?

Algemeen

Stel je vraag via Mijn Vraag, dan nemen wij contact met je op.

Wanneer vindt de voor- en eindopname plaats, na mijn huuropzegging?

Algemeen

Binnen drie werkdagen na ontvangst van de huuropzegging nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor de voor- en de eindopname. We proberen vervolgens in de eerste week na de opzegging de vooropname in te plannen. De eindopname vindt gewoonlijk op de laatste huurdag plaats, de dag dat je ook de sleutels inlevert.