Schade

Schade aan eigendommen is altijd erg vervelend. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent.

Veel gevraagd over Schade

Ik heb schade welke door werkzaamheden ivm renovatie of planmatig onderhoud is ontstaan. Waar kan ik dit melden?

Je mag dit in de eerste instantie melden bij de uitvoerder die het traject begeleid. Je vult dan samen met hem het schadeformulier in. Kom je er samen niet uit, dan kun je contact opnemen met Area via Mijn Vraag.

Ik heb (gevolg)schade aan mijn woning. Wat moet ik doen?

Voor schade aan de inboedel kun je terecht bij je eigen inboedelverzekering. Hieronder wordt ook de schade aan uw vloer- en wandafwerking bedoeld. Wanden worden door Area weer behangklaar opgeleverd Het opnieuw aanbrengen van behang, schilderwerk, of stucwerk dient u bij uw eigen inboedelverzekering te melden.

Schade aan de opstal geef je aan ons door via Mijn Vraag. Het is fijn wanneer je als bijlage foto's kunt toevoegen. Bij spoedgevallen: 0413-388044

Ik heb mijn aanrechtblad beschadigd. Wat moet ik doen?

Area voert dan geen werkzaamheden uit. Als huurder ben je zelf verantwoordelijk voor schades die door jezelf of je huisgenoten zijn ontstaan. Hiervoor neem je contact op met je eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Bijvoorbeeld een hete pan op het aanrecht is verwijtbare schroeischade. (geen brandschade). Schroeischade wordt niet gedekt onder de opstalverzekering van Area.

Ik heb per ongeluk schade toegebracht aan de eigendommen van Area. Wat moet ik doen?

Neem hiervoor contact op met ons via Mijn Vraag.

Mijn zonnepanelen hebben schade of zijn vies. Voor wie is het herstel?

Schade
De zonnepanelen zijn eigendom van Area. Herstel door schade aan zonnepanelen is dus ook voor Area en zal via de gebruikelijke weg gemeld moeten worden aan Tenten Solar} via telefoon: 0413-388048 of per mail: storingen@tentensolar.nl. Je kunt ook contact opnemen via de website van Tenten Solar.. Als de schade aan jezelf te wijten is, dan zijn de reparatiekosten voor jou.

Onderhoud
Zonnepanelen hebben in principe geen onderhoud nodig. Zijn de zonnepanelen vervuild? Regen spoelt ze schoon. Enkel bij ernstige vervuiling zoals vogelnestjes, forse opstapeling van stuifmeel of blad - langdurig vastzittend - is schoonmaak noodzakelijk. 

Schoonmaken panelen op platte daken:
De inspectie vervuiling zonnepanelen op de platte daken van de individuele woningen worden meegenomen tijdens de inspectie van de platte daken door UDO. UDO komt elke drie tot vijf jaar op de platte daken en inspecteert en rapporteert de vervuiling. Bij vervuiling worden de panelen ingepland voor reiniging. De  PV op platte daken vervuilt het eerst omdat die het meest vlak liggen.

Het zelf schoonmaken van zonnepanelen is wel toegestaan mits dit veilig gebeurd:

* Veiligheidstip: zet voordat je de panelen schoonmaakt de omvormer uit en kom niet aan de bekabeling. Panelen zijn gemaakt     om tegen water te kunnen, maar dit is het meest veilig voor jezelf.
* Nooit over de panelen lopen of er op leunen.
* Maak ze schoon in het voorjaar, liefst nog vóór mei, omdat de zonnepanelen vanaf die maand flink veel energie opwekken. Er       is dan namelijk voldoende zon, maar het is nog niet te warm.
* Gebruik gewoon lauw water en een spons.
   Sommige schoonmaakmiddelen zijn agressief waardoor de coating van de zonnepanelen aangetast wordt en de panelen             minder op gaan leveren. Gebruik daarom géén schoonmaakmiddelen, géén schuurspons, géén hogedrukspuit en géén harde       borstel.
* Gebruik bij het schoonmaken van zonnepanelen in plaats van kraanwater gedestilleerd of demi water. Vuil hecht zich daar           minder makkelijk aan omdat er geen kalk inzit. 

Vogelnest onder zonnepanelen:

Area voert geen verdere werkzaamheden uit om het nest te verwijderen, ook plaatst Area geen roosters om dit te voorkomen. De eventuele aanwezigheid van vogelnestjes onder een zonnepaneel is niet van invloed op de brandveiligheid van de panelen. Ze kunnen gewoon blijven zitten. 

Mijn schade wordt niet vergoed door mijn inboedelverzekering. Wat moet ik doen?

Vergoedt jouw verzekeringsmaatschappij de schade niet? Stuur dan een schriftelijke afwijzing van de betreffende inboedel met daarin het bedrag en het schadegeval van jouw verzekeringsmaatschappij naar ons toe. Wij  sturen dit ter beoordeling door naar onze aansprakelijkheidsverzekering.

Er is schade ontstaan tijdens het uitvoeren van een reparatie door Area.

Neem contact op via Mijn Vraag. Je kunt hier ook foto's meesturen. 
Wij nemen dan contact met je op om de schade te bespreken. Eventueel plannen wij een afspraak in om de schade te beoordelen.

Ik heb (per ongeluk) schade aan de woning toegebracht. Wat moet ik doen?

Area  stelt jou als huurder aansprakelijk (voor schade aan bezit van Area. Area ziet de schade als verwijtbare schade en moet bij vertrek uit de huurwoning hersteld zijn door jou. 

Je kunt de schade aan jouw WA verzekering melden. Mogelijk krijg je de schade wel vergoed maar gaat dat buiten Area om.