Schade

Schade aan eigendommen is altijd erg vervelend. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent.

Veel gevraagd over Schade

Ik heb schade welke door werkzaamheden ivm renovatie of planmatig onderhoud is ontstaan. Waar kan ik dit melden?

Algemeen

Je mag dit in de eerste instantie melden bij de uitvoerder die het traject begeleid. Je vult dan samen met hem het schadeformulier in. Kom je er samen niet uit, dan kun je contact opnemen met Area via Mijn Vraag.

Ik heb (gevolg)schade aan mijn woning. Wat moet ik doen?

Algemeen

Voor schade aan de inboedel kun je terecht bij je eigen inboedelverzekering. Hieronder wordt ook de schade aan uw vloer- en wandafwerking bedoeld. Wanden worden door Area weer behangklaar opgeleverd Het opnieuw aanbrengen van behang, schilderwerk, of stucwerk dient u bij uw eigen inboedelverzekering te melden.

Schade aan de opstal geef je aan ons door via Mijn Vraag. Het is fijn wanneer je als bijlage foto's kunt toevoegen. Bij spoedgevallen: 0413-388044

Ik heb mijn aanrechtblad beschadigd. Wat moet ik doen?

Algemeen

Area voert dan geen werkzaamheden uit. Als huurder ben je zelf verantwoordelijk voor schades die door jezelf of je huisgenoten zijn ontstaan. Hiervoor neem je contact op met je eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Bijvoorbeeld een hete pan op het aanrecht is verwijtbare schroeischade. (geen brandschade). Schroeischade wordt niet gedekt onder de opstalverzekering van Area.

Ik heb per ongeluk schade toegebracht aan de eigendommen van Area. Wat moet ik doen?

Algemeen

Neem hiervoor contact op met ons via Mijn Vraag.

Mijn zonnepanelen zijn vies / er zit een vogelnest onder mijn zonnepanelen. Voor wie is het herstel?

Algemeen

Schoonmaken panelen platte daken:

Zonnepanelen worden niet door Area gereinigd. Area heeft geen schoonmaakplicht en dat is ook niet nodig. Regen, wind en sneeuw maken de zonnepanelen weer schoon. Reinigen hoeft  niet. Dit geldt voor alle panelen, dus op schuine en op platte daken. 

Vogelnest onder zonnepanelen:

Area voert geen verdere werkzaamheden uit om het nest te verwijderen. Area heeft zich ook te houden aan de wetgeving: tijdens het broedseizoen is het, ook voor ons, niet toegestaan om nesten te (laten) verwijderen.
De eventuele aanwezigheid van vogelnestjes onder een zonnepaneel kunnen geen schade veroorzaken aan de zonnepanelen of de bedrading. Navraag leert dat er geen branden zijn ontstaan ten gevolge van broedende vogels onder de zonnepanelen. Ook bij Area zijn vanaf 2016 zonnepanelen aangelegd als opdaksystemen en hebben we nog nooit een brand gehad met zonnepanelen dus ook niet ten gevolge van broedende vogels onder de panelen. De in opdracht van Area aangelegde systemen voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan de van toepassing zijnde normen en richtlijnen en verwerkingsvoorschriften van de toegepaste producten.
Navraag bij onze verzekeringsmaatschappij leert dat ook bij hen geen brandschades bekend zijn ten gevolge van broedende vogels onder de zonnepanelen.
Daarnaast is er nog geen gedegen materiaal beschikbaar dat ervoor zorgt dat de vogels niet onder de zonnepanelen kunnen komen om te broeden. 

Mijn schade wordt niet vergoed door mijn inboedelverzekering. Wat moet ik doen?

Algemeen

Vergoedt jouw verzekeringsmaatschappij de schade niet? Stuur dan een schriftelijke afwijzing van de betreffende inboedel met daarin het bedrag en het schadegeval van jouw verzekeringsmaatschappij naar ons toe. Wij  sturen dit ter beoordeling door naar onze aansprakelijkheidsverzekering.

Er is schade ontstaan tijdens het uitvoeren van een reparatie door Area.

Algemeen

Neem contact op via Mijn Vraag. Je kunt hier ook foto's meesturen. 
Wij nemen dan contact met je op om de schade te bespreken. Eventueel plannen wij een afspraak in om de schade te beoordelen.

Ik heb (per ongeluk) schade aan de woning toegebracht. Wat moet ik doen?

Algemeen

Area  stelt jou als huurder aansprakelijk (voor schade aan bezit van Area. Area ziet de schade als verwijtbare schade en moet bij vertrek uit de huurwoning hersteld zijn door jou. 

Je kunt de schade aan jouw WA verzekering melden. Mogelijk krijg je de schade wel vergoed maar gaat dat buiten Area om.