Contact
Vragen? Laat het ons weten

Energie besparen

Area vindt energiebesparende maatregelen aanbrengen in woningen belangrijk. Hiermee verlagen we de energiekosten en vergroten we het wooncomfort. De komende jaren voeren we diverse energiebesparende projecten uit. Area investeert in het energiezuinig maken van de woningen, plaatst zonnepanelen en adviseert bewoners hoe het energieverbruik in huis te verlagen. Zo bereiken we samen een aanzienlijke besparing. Met elkaar brengen we de energiekosten omlaag en denken we aan de wereld van morgen.

Veel gevraagd over Energie besparen

Ik heb een hoog energieverbruik in vergelijking met andere jaren. Wat moet ik doen?

Vul de vragenlijst verhoging energiekosten in. Lukt het je niet om het formulier af te drukken? Neem contact op met Area via het contactformulier.

Mogelijk kun je al achterhalen of er speciale momenten zijn waarop het verbruik hoger is. Daarvoor schrijf je een aantal dagen achter elkaar de meterstanden. Doe dat wel op een vast tijdstip, zodat ze te vergelijken zijn.

LET OP: niet volledig ingevulde formulieren nemen we niet in behandeling.

Ik heb een hoog energieverbruik in vergelijking met anderen. Wat moet ik doen?

Area heeft energiecoaches waarmee je een afspraak kunt maken. Zij nemen samen met je het energieverbruik door en geven tips om te besparen. Meld je hiervoor aan via de link.

Mogelijk kun je achterhalen of er speciale momenten zijn waarop het verbruik hoger is. Daarvoor schrijf je een aantal dagen achter elkaar de meterstanden. Doe dat wel op een vast tijdstip, zodat ze te vergelijken zijn.

Bij huurachterstand is het niet mogelijk om energiebesparende maatregelingen of een coachingsgesprek aan te vragen.

Ik verwacht overcapaciteit door de gunstige ligging van mijn zonnepanelen. Wat gebeurt daarmee?

We kijken naar het eigen verbruik en stemmen daar het aantal panelen op af. De panelen dekken niet het gehele verbruik af, dus overschot is er niet. De opbrengst van de panelen wordt verrekend met je eigen verbruik (gesaldeerd) dus je krijgt een nota voor minder verbruik: bijv. Verbruik 2500 kWh minus panelen 1700 kWh = nog te betalen 800 kWh.

Wanneer de panelen wel meer opbrengen dan je zelf gebruikt, dan bepaalt de energieleverancier welke jij hebt gekozen of zij jou een vergoeding geven voor de opbrengst. Klik hier om het door te geven het contactformulier.

Ik wil dak- en/ of vloerisolatie aanvragen. Wat moet ik doen?

Je kan via deze link aangeven dat je meer informatie over dak- en/ of vloerisolatie wilt ontvangen.

Ik wil energie besparen. Hoe vraag ik een coachingsgesprek aan?

Je kan via onze speciale energiebesparingssite aangeven dat je een coachingsgesprek wilt. Een van de energiecoaches neemt dan contact met je op om een afspraak te maken.

Bij huurachterstand is het niet mogelijk om energiebesparende maatregelingen of een coachingsgesprek aan te vragen.

Ik wil mijn woning energiezuiniger laten maken. Wat moet ik doen?

Area investeert de komende jaren in energiebesparende maatregelen zoals de plaatsing van zonnepanelen, tips om energie te besparen, woningen isoleren, dubbel glas plaatsen. Hiermee verlagen we de CO2 uitstoot en verlagen we het energieverbruik, waar bewoners van profiteren. Wil je laten bekijken hoe jouw woning energiezuiniger kan worden? Klik op deze link.

Bij huurachterstand is het niet mogelijk om energiebesparende maatregelingen of een coachingsgesprek aan te vragen.

Ik wil weten of de vloer/ het dak van mijn woning nu al goed geïsoleerd is. Hoe kom ik dat te weten?

Area brengt alleen vloerisolatie aan bij houten vloeren. Je kunt via de kruipruimte zien of je vloer geisoleerd is

Area brengt alleen dakisolatie aan bij schuine daken. Dit wordt vanaf de binnenzijde aangebracht.  

Kun je niet zien of je vloer/ dak geisoleerd is? Neem dan contact op met Area via het contactformulier.

Waarom hebben jullie niet meteen die zonnepanelen gratis aangeboden?

Ook bij een huurverhoging is er een goede besparing op de energierekening van bewoners. Daarnaast hebben we in 2016 gemerkt dat bewoners voorzichtig zijn met uitgaven en terughoudend waren over de opbrengsten van de zonnepanelen.
Dit is een van de redenen waarom de RvC van Area besloten heeft de panelen zonder huurverhoging te gaan leggen.

Meer vragen (3)