Contact
Vragen? Laat het ons weten

Huur betalen via automatische incasso

Je kunt de huur op verschillende manieren aan ons betalen. Een daarvan is via een automatische incasso. Dit is het gemakkelijkste. Je regelt dit met een machtiging. Hierna schrijven wij de huur iedere maand automatisch en op tijd van jouw rekening af.

Veel gevraagd over Huur betalen via automatische incasso

Ik heb / wil een automatische machtiging voor de huur. Wordt de afrekening servicekosten ook automatisch afgeschreven?

Dit gebeurt niet automatisch. Heb je al een lopende automatische incasso voor je huur bij ons? Geef dit dan via Mijn Vraag aan. 

Ik heb een automatische incasso voor de huur en het is nu de 2de of 3de van de maand en mijn huur is nog niet afgeschreven, klopt dat?

Dat kan wanneer deze dag in het weekend of op een feestdagen valt. De automatische incasso vindt dan de eerste werkdag erna plaats.

Mijn huur is niet afgeschreven via de automatische incasso. Er stond te weinig saldo op de rekening. Wat moet ik doen?

Je kunt de huur via je huurdersportaal met Ideal betalen. Ook kun je het bedrag overmaken via internetbankieren of op kantoor per pin betalen. Ons kantoor is dagelijks geopend op maandag t/m donderdag van 9:00 tot 12:30 uur en op vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur.

Er is een bedrag afgeschreven door Area. Waarom is dit bedrag van mijn rekening gehaald?

Je hebt een automatische incasso afgegeven bij Area. Op elke eerste werkdag van de maand schrijven wij de maandelijkse huur af.

Kunnen jullie het bedrag wat ik extra moet betalen in verband met de badkamer/keukenrenovatie, automatisch afschrijven?

Nee, dat kan niet. Je hebt alleen een automatische incasso aan ons gegeven voor het afschrijven van de maandelijkse huur. Betalen gaat heel makkelijk via je huurdersportaal met iDeal. Eventueel kun je het bedrag via internetbankieren naar ons overmaken. Pinnen op ons kantoor is ook een mogelijkheid.

Het is mis gegaan met de automatische incasso. Kunnen jullie het nog een keer incasseren?

Nee, je moet het zelf overmaken met vermelding van je adres of kenmerk op NL37INGB0002044599.  Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Mijn huur is nog niet afgeschreven. Hoe komt dit?

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Je kunt de reden het beste navragen bij je eigen bank. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er niet genoeg saldo op je rekening stond op het moment van incasseren.

Je kunt het bedrag alsnog via internetbankieren aan ons overmaken. Het rekeningnummer waarop je de huur kunt overmaken is NL37 INGB 0002 0445 99. Ook kun je de betaling per pin voldoen op onze kantoren in Uden en Veghel.

Kan ik automatisch mijn huur betalen? En per wanneer wordt deze afgeschreven?

Ja, dit kan. Geef dit aan ons door via Mijn Vraag
Wij verwerken je verzoek en vervolgens wordt de huur de volgende maand of uiterlijk de maand daarop automatisch afgeschreven op de eerste van de maand. 

Kan ik mijn automatische betaling van de huur stopzetten?

Ja dat kan. Neem contact op via het Mijn Vraag.

Kan ik de dag van afschrijving kiezen?

Nee, wij schrijven de huur af op de eerste werkdag van de maand.

Ik heb de huur opgezegd. Stopt de automatische incasso voor afschrijven van de huur dan ook meteen?

Nee, in principe niet. De incasso stopt bij het inleveren van de sleutels van je woning. Wil je deze eerder stop zetten? Geef dat door via Mijn Vraag

Ik heb aangegeven mijn huur automatisch te laten incasseren, maar ik ontvang toch nog een acceptgiro.

Heb je recent doorgegeven dat je de huur wilt laten incasseren? Het kan namelijk zijn dat deze wijziging te laat is doorgevoerd en pas volgende maand in gaat. Kijk in je huurdersportaal naar je betaalwijze. Kom je er niet uit, neem dan contact op met huurdersportaal.

Ik wil graag het rekeningnummer voor het automatisch incasseren van de huur wijzigen.

Neem hiervoor contact met ons op via Mijn Vraag.

Vermeld hier het oude rekeningnummer én het nieuwe rekeningnummer plus de tenaamstelling van de betaalrekening.
Lever je dit voor de 14e van de maand aan? Dan kunnen we het meteen per de eerstvolgende huurincasso aanpassen. Anders doen wij dit per de daaropvolgende huurincasso. 

Meer vragen (8)