Contact
Vragen? Laat het ons weten

Huur opzeggen

Je kan de huur opzeggen met het huuropzeggingsformulier. Deze stuur je ingevuld en ondertekend naar ons retour. De opzegtermijn voor je woning, parkeerplaats of garage is minimaal één maand. De dag dat wij je huuropzegging ontvangen, bepaalt de einddatum van de huurperiode. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De dag dat je de sleutels inlevert is de laatste betaaldag.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Kan ik de huur van een vrije sector woning waarbij geen huurtoeslag mogelijk is eenzijdig opzeggen?

Je kan de huur eenzijdig opzeggen mits de achterblijvende huurder de woning kan betalen. Het is namelijk niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen voor een vrije sector woning. Je kunt hiervoor het formulier eenzijdige huuropzegging gebruiken.

Lever dit formulier bij Area aan, samen met een bewijs van de inkomsten van de laatste drie maanden van de achterblijvende bewoner.

Moet de huur per de eerste van de maand worden opgezegd?

Nee, dat hoeft helemaal niet. Dat kan elke dag, met uitzondering van het weekend en feestdagen. De minimale opzegtermijn bedraagt één maand.

Mag de opzegtermijn ingekort worden?

Dit is niet altijd mogelijk. De opzegtermijn bedraagt minimaal één maand. 

Indien er tussen de datum van de huuropzegging en de eindopname meer dan één maand zit, neem dan contact op met Area via het contactformulier.

Ik moet de meterstanden van mijn vorige woning doorgeven aan de energieleverancier. Waar kan ik deze vinden?

Na oplevering van je woning heeft de medewerker van Area een opleverrapport toegestuurd. Hierin staan de meterstanden. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact op met Area via het contactformulier.

Hoe kan ik de huur van mijn scootmobielruimte / oplaadpunt opzeggen?

Dat kan via het contactformulier. Per de eerste van de volgende maand vervalt de vergoeding voor je extra stroompunt.

Wanneer krijg ik de eindafrekening van mijn woning?

Binnen twee maanden nadat je de sleutels in hebt geleverd, ontvang je de eindafrekening. Indien je van ons een bedrag tegoed hebt, ontvang je dit circa een week nadat je de eindafrekening hebt ontvangen. Woon je in een complex waar je betaalt voor servicekosten en nutsvoorzieningen krijg je als het jaar voorbij is  in de periode van januari tot en met juni de eindafrekening van de servicekosten.

Wat is de opzegtermijn?

Minimaal één maand, gerekend vanaf de datum van ontvangst van de huuropzegging door Area. Wij vinden het fijn als je langer dan één maand van tevoren de huur opzegt. 
Je kunt op iedere werkdag opzeggen. Gebruik hiervoor het huuropzeggingsformulier.

Ik heb de huur opgezegd. Stopt de automatische incasso voor afschrijven van de huur dan ook meteen?

Nee, in principe niet. De incasso stopt bij het inleveren van de sleutels van je woning. Wil je deze eerder stop zetten? Geef dat door via het contactformulier

Hoe zeg ik de huur op?

Je zegt de huur schriftelijk op met het huuropzeggingsformulier. Het ingevulde en ondertekende formulier verstuur je per email of per post naar Area. De minimale opzegtermijn is één maand. Je hoeft de huur niet per de eerste van de maand te beëindigen. Opzeggen mag op iedere werkdag.

Ik ga verhuizen naar een nieuwbouwwoning. Ik wil nu alvast een voorcontrole krijgen van mijn woning. Wat moet ik doen?

 Neem contact met ons op via het contactformulier dan maken wij een afspraak met je.

Kom ik in aanmerking voor de verhuiskostenvergoeding voor ouderen?

Wij constateren dat veel ouderen graag willen verhuizen naar een kleinere passende woning, maar dat de drempel om die stap te maken vaak net te hoog is. Ouderen zien bijvoorbeeld op tegen de verhuizing of tegen het feit dat de nieuwe woning opgeknapt moet worden. Area wil graag meedenken hoe dat makkelijker kan en zoekt naar mogelijkheden om huurders  te stimuleren te verhuizen naar een kleinere, meer passende woning.
De huurprijs van de nieuwe woning wordt aangepast aan het jaarinkomen van de huurders, dit heet passend toewijzen.

Proef
Daarom starten we een proef om huurders uit eengezinswoningen te ondersteunen als zij willen verhuizen naar een kleinere woning die bestemd is voor mensen van 55 jaar en ouder. Wij realiseren ons dat verhuizen geld en energie kost en daarom willen wij daarin ouderen die naar een kleinere meer passende woning verhuizen en een eengezinswoning van Area verlaten, tegemoet komen. Area biedt deze huurders een eenmalige verhuiskostenvergoeding van € 3.000,= aan. Dit bedrag kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken om een verhuisbedrijf in te huren of voor de aankleding en inrichting van de nieuwe woning.

Interesse?
Hebt u belangstelling om naar een kleinere woning te verhuizen, dan kunt u het woningaanbod op onze website in de gaten houden. U reageert zelf op zo’n kleinere huurwoning waarvoor u belangstelling heeft. De normale toewijzingsregels blijven van kracht.

Heeft u hulp nodig bij het reageren op een woning, dan mag u altijd contact met ons opnemen. Ook voor andere vragen of het inplannen van een persoonlijk gesprek kunt u bij Area terecht.

Criteria:
Dit aanbod geldt voor alle op onze website te huur aangeboden woningen  tot 31 december 2017 en alleen voor de verhuur van alle, voor 55 jaar en ouder gelabelde woningen, uitgezonderd nieuwbouwprojecten. Woningen die voor 1 februari op onze website zijn aangeboden, vallen buiten deze proef.
Ontvangt u al een vergoeding van Area omdat bijvoorbeeld uw huidige woning gesloopt wordt, dan geldt dit aanbod niet voor u.
U woont in een eengezinswoning van Area met minimaal 3 slaapkamers en deze woning komt vrij wanneer u verhuist naar een woning zoals hiervoor omschreven.
U bent 55 jaar of ouder.
Uw huishoudinkomen is niet hoger dan € 36.798,= per jaar.
Alle woningen worden aangeboden en toegewezen via onze website www.areawonen.nl en u reageert zelf via de site op de woning waarvoor u interesse heeft.
Uw huishoudsamenstelling is passend voor de woning, dus het aantal slaapkamers moet voldoende zijn voor het aantal mensen dat in de woning gaat wonen.
U woont op dit moment niet in een woning die al bestemd is voor bewoners van 55 jaar en ouder, zoals bijvoorbeeld een zogenaamde multifunctionele woning met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.
U heeft geen huurachterstand.
Area heeft het afgelopen jaar geen (ernstige) overlastklachten over u ontvangen.
Uitbetaling vindt plaats nadat het nieuwe huurcontract getekend is.

De proef geldt niet wanneer je aan woningruil doet.

Ik weet niet meer hoe laat de vooropname/eindopname is. Wat moet ik doen?

De datum en tijd staan in de bevestiging van de huuropzegging.  Heb je de brief niet meer? Neem dan contact op via het contactformulier.

Ik wil de huur eenzijdig opzeggen. Wat moet ik doen?

Je kunt hiervoor een formulier downloaden via onze website. Het opzeggen moet wel altijd schriftelijk.
Totdat er een schriftelijke bevestiging is gekomen vanuit Area dat de opzegging verwerkt is, blijven beide huurders verantwoordelijk voor de woning.

Meer vragen (8)