Contact
Vragen? Laat het ons weten

Woning opleveren

Als je gaat verhuizen is het belangrijk dat je de woning netjes en schoon achterlaat, hieronder lees je hoe je dat doet. Wij proberen op tijd een nieuwe huurder te vinden zodat je aanpassing(en) ter overname kan aanbieden aan de nieuwe huurder. Houd er wel rekening mee dat een nieuwe huurder niet verplicht is om de aanpassing(en) over te nemen. 

Veel gevraagd over Woning opleveren

Hoe moet ik de woning opleveren?

Je levert de woning schoon en leeg op. Na ontvangst van de huuropzegging maken wij een afspraak voor de vooropname. Tijdens de vooropname houden wij in de woning een inspectie en geven wij aan waar je aan moet voldoen om de woning goed op te leveren. Je ontvangt een brief met de herstelwerkzaamheden die tijdens de vooropname zijn opgenomen.

Wat moet ik met mijn vloerafwerking doen wanneer ik de woning verlaat?

Alle aangebrachte vloerbedekking, vloertegels uitgezonderd, mag bij verhuizing niet achterblijven in de woning, tenzij de nieuwe huurder de vloer wil overnemen, al dan niet tegen een vergoeding.

Ik wil mijn tuin opnieuw betegelen maar er liggen nu tegels van Area in. Moet ik die bewaren?

Nee, dat is niet noodzakelijk. Je mag de tuin opnieuw bestraten. Wanneer je de woning verlaat mag je de bestrating ter overname aan de nieuwe huurder aanbieden. Wil de nieuwe huurder de bestrating niet overnemen? Dan eist Area wel dat er een betegeld pad in de tuin achter blijft.

 

Moet de woning in oorspronkelijke staat worden opgeleverd?

Nee, maar wel in goede staat en volgens de afspraken die je maakt met Area bij de vooropname. Dat betekent onder andere dat de woning technisch in orde is, goed onderhouden, schoon en veilig. Voor meer informatie lees de huuropzeggingsformulier.

Wat houdt de vooropname in?

Tijdens de vooropname zal een van onze woonmakelaars in de woning een inspectie houden en aangeven waar je aan moet voldoen om de woning goed op te leveren. Samen met onze woonmakelaar maak je een rondje door de woning. Dan kan blijken dat er reparaties nodig zijn voor rekening van jou of van Area. De woonmakelaar geeft aan waar de woning
aan moet voldoen om de woning op te leveren. Verder legt de woonmakelaar uit wat je in principe ter overname kan aanbieden aan een volgende huurder en welke veranderingen je kan achterlaten in de woning.  Tijdens de eindopname kijkt de woonmakelaar of alle gemaakte afspraken van de vooropname zijn nagekomen.

 

 

Wordt gas, water en elektriciteit automatisch opgezegd bij huuropzegging?

Nee, dat moet je zelf doen bij de energie- en waterleverancier waarbij je zelf een contract hebt afgesloten.
Indien het gas, water of elektriciteit in de servicekosten is opgenomen, wordt het automatisch beëindigd met de huuropzegging. 

Wanneer vindt de voor- en eindopname plaats, na mijn huuropzegging?

Binnen drie werkdagen na ontvangst van de huuropzegging nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor de voor- en de eindopname. We proberen vervolgens in de eerste week na de opzegging de vooropname in te plannen. De eindopname vindt gewoonlijk op de laatste huurdag plaats, de dag dat je ook de sleutels inlevert.

Ik wil mijn tuin betegelen. Wat doe ik met de bestrating als ik ga verhuizen?

Als je gaat verhuizen, zorg je ervoor dat je de tuin netjes achterlaat. Tijdens de vooropname bekijkt de woonmakelaar of je de tegels kunt achterlaten of ter overname kan aanbieden. Maar als dat niet lukt, zorg je ervoor dat de tuin geëgaliseerd is en de gele grond is verwijderd. Er dient een rij tegels tegen de achtergevel en een pad naar de schuur en/of poort aanwezig te zijn. 

Ik ga verhuizen naar een nieuwbouwwoning. Ik wil nu alvast een voorcontrole krijgen van mijn woning. Wat moet ik doen?

 Neem contact met ons op via het contactformulier dan maken wij een afspraak met je.

Ik heb een vraag over de opnamestaat, wat moet ik doen?

Stel je vraag via het contactformulier, dan nemen wij contact met je op.

Ik heb nog een vraag naar aanleiding van de brief over de vooropname. Wat moet ik doen?

Stel je vraag via het contactformulier

Ik ga verhuizen, maar wil de sleutels van mijn opgezegde woning eerder inleveren dan gepland. Kan dit?

In principe is dit niet mogelijk. Je kunt hiervoor contact opnemen via het contactformulier.

Meer vragen (7)