Hennep

Wanneer je hennepteelt of dealen in je woonomgeving vermoedt, kun je dit melden bij Area en de politie. Area treedt op tegen hennepteelt, het wordt niet geaccepteerd. Het gevolg voor de huurder is dat hij/zij de woning moet verlaten.

Veel gevraagd over Hennep

Ik ben ontruimd wegens hennepteelt of door overtreding van de Opiumwet. Mag ik meteen weer reageren op woningen? Behoud ik mijn inschrijftijd?

Algemeen

Helaas, de eerste 3 jaar na de ontruiming, verhuurt Area geen woning aan jou. Na die periode mag je weer reageren mits je geen openstaande schuld bij ons hebt.

Ik denk dat er op adres X een hennepkwekerij is. Wat moet ik doen?

Algemeen

Neem contact met op met Area en de politie (0900 8844).

Voor het melden van hennepteelt bij Area kun je een schriftelijke melding doen via Mijn Vraag
Dit kan alleen schriftelijk gebeuren, omdat er bij een eventuele gerechtelijke procedure (bijvoorbeeld huisuitzetting) een dossier moet worden overlegd. 

Ik wil graag een of enkele hennepplanten in of buitenshuis houden. Mag dat?

Algemeen

Nee, dit is niet toegestaan. Area heeft een zerotolerance beleid, ondanks dat de overheid een gedoogbeleid heeft.
Hierbij verwijzen wij naar art. 6.8 en onze huurvoorwaarden.

Wanneer er toch een hennepplantage wordt aangetroffen, dan wordt de huurovereenkomst ontbonden en zijn de kosten van het ontruimen van de hennepplantage voor jou als bewoner. 

Ik ruik een wietlucht in of rondom mijn woning, wat moet ik doen?

Algemeen

Wiet roken is in Nederland toegestaan. Heb je het vermoeden dat het om een hennepkwekerij gaat? Neem dan contact op met de politie 0900-8844 en meld het bij Area via .