Contact
Vragen? Laat het ons weten

Leefbaarheidsbudget

Area stelt leefbaarheidsbudget beschikbaar voor huurders die iets willen betekenen voor de leefbaarheid in de buurt. Wil je bijdragen om mensen met elkaar te verbinden en draagt jouw idee bij aan de de uitstraling of veiligheid van jouw buurt ? Dit is jouw kans, neem de uitdaging aan!

Veel gevraagd over Leefbaarheidsbudget

Ik wil wat betekenen voor mijn woonomgeving. Wat moet ik doen?

Heb je een goed idee om de uitstraling of veiligheid van jouw buurt te verbeteren? Dan stellen wij hiervoor geld beschikbaar uit ons leefbaarheidsbudget 'Voor elkaar!', initiatieven vanuit de buurt en vóór de buurt, voor elkaar en met elkaar, dat is wat Area graag ziet. Via dit formulier "Voor elkaar!" meld je je idee.

Hoe kan ik een aanvraag voor een budget voor een fijne woonomgeving indienen?

Wil je als huurder van Area een activiteit organiseren in combinatie met een activiteit waardoor de woonomgeving schoner en veiliger wordt. Denk hierbij aan het samen de galerij, brandgangen en voortuinen opschonen. Als je voldoet aan de spelregels kun je de aanvraag indienen door het formulier "Voor elkaar!" in te vullen.

De belangrijkste spelregels rondom het leefbaarheidsbudget?

De activiteiten die door Area worden (mee)gefinancierd moeten ontmoeting tussen mensen bevorderen en positief bijdragen aan de directe woonomgeving van de woningen van Area.

  • De activiteit wordt georganiseerd voor en door de bewoners van Area in een bepaalde straat of buurt.
  • Uw aanvraag wordt ondersteund door een begroting, eventueel tekeningen en/of offertes.
  • Het gaat om activiteiten die voor Area niet leiden tot structurele verplichtingen.
  • Wij willen het budget graag eerlijk verdelen over de verschillende wijken van Area in Uden, Veghel en de omliggende kerkdorpen.
  • Als ‘tegenprestatie’ vragen wij van u enkele foto’s en een verslagje van de activiteit. Deze kan Area dan eventueel gebruiken voor publicaties, zoals de website of het bewonersblad.

Als wij je aanvraag hebben ontvangen, beoordelen wij aan de hand van de spelregels of jouw voorstel in aanmerking komt voor een bijdrage.