Leefbaarheidsbudget

Behalve voor je woning zorgen wij ook voor jouw woonomgeving. Wij willen dat je je niet alleen in je eigen huis prettig voelt, maar ook in de wijk waar je huis staat. Wij werken actief aan het verbeteren van de kwaliteit van leefbaarheid en veiligheid.

Heb je een goed idee?
Heb je een goed idee? Voor huurders die iets willen betekenen voor de leefbaarheid in de buurt stelt Area een leefbaarheidsbudget beschikbaar.
Wil je bijdragen om mensen met elkaar te verbinden en te laten ontmoeten of draagt jouw idee bij aan de uitstraling of veiligheid van jouw buurt? Dan lezen wij graag jouw idee .

De spelregels
De activiteit wordt georganiseerd voor en door bewoners van Area in een bepaalde straat of buurt.
Je aanvraag wordt ondersteund door een begroting, eventuele tekeningen en/of offertes.
Het gaat om activiteiten die voor Area niet leiden tot structurele verplichtingen.
Area wil het budget graag eerlijk verdelen over de verschillende wijken van Area in Uden, Veghel en de omliggende kerkdorpen.

Als wij je aanvraag hebben ontvangen, beoordelen wij aan de hand van de spelregels of jouw voorstel in aanmerking komt voor een bijdrage.

Lever eenvoudig en digitaal jouw idee aan om de leefbaarheid in jouw wijk te verbeteren!

Veel gevraagd over Leefbaarheidsbudget

Ik wil graag iets betekenen voor mijn woonomgeving. Wat zijn de belangrijkste spelregels rondom het aanvragen van het leefbaarheidsbudget?

Algemeen

Initiatieven vanuit de buurt en vóór de buurt, voor elkaar en met elkaar, dat is wat Area graag ziet. 

Heb je een goed idee om de uitstraling of veiligheid van jouw buurt te verbeteren of om verbinding en ontmoeting met je buren te stimuleren? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het samen opschonen van de galerij, brandgangen en voortuinen of activiteiten die eraan bijdragen om je buren beter te leren kennen, bijvoorbeeld een burendag of straatspeeldag. Als je voldoet aan de spelregels, dan stellen wij hiervoor geld beschikbaar uit ons leefbaarheidsbudget 'Voor elkaar'. 

De spelregels:

  • De activiteit wordt georganiseerd voor en door bewoners van Area in een bepaalde straat of buurt.
  • Je aanvraag wordt ondersteund door een begroting, eventuele tekeningen en/of offertes.
  • Het gaat om activiteiten die voor Area niet leiden tot structurele verplichtingen.
  • Area wil het budget graag eerlijk verdelen over de verschillende wijken van Area in Uden, Veghel en de omliggende kerkdorpen.
  • Als ‘tegenprestatie’ vragen wij jou om een activiteit te organiseren waardoor de woonomgeving schoner en veiliger wordt.
  • Als wij je aanvraag hebben ontvangen, beoordelen wij aan de hand van de spelregels of jouw voorstel in aanmerking komt voor een bijdrage.

Lever eenvoudig en digitaal jouw idee aan om de leefbaarheid in jouw wijk te verbeteren!