Contact
Vragen? Laat het ons weten

Samen werken we aan een fijne leefomgeving

Bewoners Volkel

Leefbaarheidsproject

Area investeert in de leefbaarheid van haar wijken. Behalve voor je woning zorgen wij ook voor jouw woonomgeving. Wij werken actief aan het verbeteren van de kwaliteit van leefbaarheid en veiligheid.

Veel gevraagd over Leefbaarheidsproject

Wat zijn de belangrijkste spelregels rondom het aanvragen van het leefbaarheidsbudget?

Heb je een leuk idee voor je woonomgeving? Draagt dt idee bij aan het versterken van de onderlinge sociale contacten tussen buurtgenoten? Dan kan Area hiervoor geld beschikbaar stellen uit ons leefbaarheidsbudget "Voor elkaar!" Initiatieven vanuit de buurt en vóór de buurt, voor elkaar en met elkaar, dat is wat Area graag ziet.

De spelregels:

  • De activiteit wordt georganiseerd voor en door bewoners van Area in een bepaalde straat of buurt.
  • Je aanvraag wordt ondersteund door een begroting, eventuele tekeningen en/of offertes.
  • Het gaat om activiteiten die voor Area niet leiden tot structurele verplichtingen.
  • Area wil het budget graag eerlijk verdelen over de verschillende wijken van Area in Uden, Veghel en de omliggende kerkdorpen.
  • Als ‘tegenprestatie’ vragen wij jou om een activiteit te organiseren waardoor de woonomgeving schoner en veiliger wordt. 

Wil je een aanvraag doen en voldoe je aan de spelregels? Dan kun je de aanvraag indienen door het formulier "Voor elkaar!" in te vullen

Als wij je aanvraag hebben ontvangen, beoordelen wij aan de hand van de spelregels of jouw voorstel in aanmerking komt voor een bijdrage.

Welk project speelt er in de Flatwijk?

De Flatwijk is een unieke wijk. Er wonen veel verschillende mensen, in een mooie groene omgeving. De wijk heeft ook zo zijn uitdagingen. In de rest van Nederland zijn mooie voorbeelden van hoe een wijkbedrijf van bewoners kan bijdragen aan de leefbaarheid in de buurt én de persoonlijke ontwikkeling van mensen. We zijn aan de slag gegaan! In november 2016 organiseerde wij een drukbezochte eerste bijeenkomst. Een avond met goede energie en prachtige ideeën zoals een fietsproject, naaiatelier, buurtterras en wijkrestaurant. Allemaal voor en door de buurt.

Een wijkbedrijf oprichten is een geleidelijk proces, waarbij we in de tussentijd al van alles tot beweging brengen. Naast de bestaande activiteiten in de Balans zoals biljarten en kienen, zijn er nieuwe activiteiten bijgekomen. Het koken van Tante Lali op vrijdagavond, de naaigroepen en taalles. 

Meer informatie of graag meedoen?
Loop even binnen bij de Balans of huismeesterpost van Area.  Stuur een e-mail naar Willeke van der Doelen; wvanderdoelen@areawonen.nl.

Welk project speelt er in Volkel?

Volkel is een dorp waar mensen elkaar kennen en waar het fijn is om te wonen. Dat is een van de conclusies die we konden trekken nadat we vanuit Area in samenwerking met Ons Welzijn en Buurtbinders met de caravan de buurt in trokken om in gesprek te gaan over de leefbaarheid in Volkel.

Graag willen Volkenaren die leefbaarheid ook zo houden. Dat het vertrouwd voelt en veilig. Vandaar dat de Dorpsraad met een aantal ambassadeurs iets extra’s wil doen voor het verwelkomen van nieuwe inwoners.

Een warm gebaar
Een van de elementen is een (soep)kom die wordt gevuld met informatie en lekkernijen. Waarmee we willen zeggen; KOM erbij.