Reserveer de Samenhanger

Je kunt voortaan gratis gebruik maken van de Samenhanger. Een compleet uitgeruste aanhanger met tuingereedschap voor het opknappen van jouw leefomgeving. De zogenaamde Samenhanger wordt beschikbaar gesteld door Area en gemeente Uden.

Je kunt als buurtvereniging, school, gebiedsplatform, wijk- en dorpsraad of betrokken bewoners van één of meerdere straten de aanhanger reserveren om in jouw eigen omgeving aan de slag te gaan. Je kunt bijvoorbeeld zwerfafval opruimen, groenstroken of brandgangen opschonen, zitbanken wassen, palen recht zetten enzovoort. De Samenhanger komt altijd samen met een vakambtenaar van de gemeente of een wijkbeheerder van Area die je ondersteunt in de werkzaamheden.

Aan de slag met de samenhanger
Eén van de medewerkers brengt de aanhanger naar je toe. Deze medewerker begeleidt de werkzaamheden tijdens de opruimactie. Wij voeren daarna het verzamelde afval af. Voorafgaand aan de opruimactie geeft de medewerker tips en uitleg over de werkzaamheden, bijvoorbeeld over de manier waarop snoeiafval verzamelt en afgevoerd wordt, maar ook over veiligheid. Reserveren is eenvoudig en snel. Stuur een e-mail met jouw verzoek naar samenhanger@gmail.com.

Inhoud
In de Samenhanger vind je bijvoorbeeld vegers, schoffels, vuilknijpers, snoeischaren, afvalzakken, veiligheidsvestjes, werkhandschoenen, kruiwagen, veiligheidspionnen, een EHBO-koffer en zelfs een statafel.
Zodat je ook even gezellig koffie kunt drinken met elkaar.
Tot slot is er een mogelijkheid om bij de Samenhanger na afloop van de werkzaamheden je handen te wassen.

De Samenhanger is beschikbaar van:

  • Maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.00 uur
  • Zaterdag van 09.00 – 12.00 uur