Contact
Vragen? Laat het ons weten

Renovatie projecten

Veel gevraagd over Renovatie projecten

Project Don Bosco

Area heeft dit pand van de gemeente Meierijstad gekocht. Hiermee redt Area het pand van de sloophamer en wordt dit stukje cultureel erfgoed, de voormalige Don Bosco basisschool, behouden.

Area wil de herontwikkeling op een bijzondere manier gaan doen, namelijk samen met woningzoekenden die daar graag willen wonen. Inmiddels hebben ongeveer 50 kandidaten zich gemeld die graag samen met Area het ontwikkeltraject ingaan.

Area verbouwt de voormalige lokalen tot 22 appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens. Samen met de toekomstige bewoners wil Area het pand op een duurzame manier herontwikkelen. Zo veel mogelijk van het pand wordt behouden en materialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt er goed nagedacht welke materialen worden toegepast. En Area maakt de woningen ook zo energiezuinig mogelijk zodat het comfort van de woningen hoog is terwijl de woonlasten voor de bewoners laag blijven.

Project Pius X - Hoevense Veld

Pius X is gelegen in Hoevense Veld aan de Herpenstraat 60.

Het project is ontwikkeld door projectontwikkelaar Cedrus in samenwerking met Bene Vivendo.
Het project bestaat uit het transformeren van de voormalige Pius X school naar 37 appartementen, waarvan 26 nieuwbouw appartementen en 11 appartementen in het bestaande hoofdgebouw met een gemeenschappelijke ruimte.

Het plan wordt gecombineerd met een uniek zorgconcept van Bene Vivendo en voorziet de wijk van seniorenwoningen waarbij de bewoner naar behoefte door Bene Vivendo wordt begeleid in zijn zorgvraag.
De aannemer Burgtbouw b.v. is de aannemer en is aanspreekpunt met betrekking tot de uitvoering.

Naar verwachting start Bene Vivendo de verhuur in het 2e kwartaal van 2019 op. Heb je interesse in een van deze woningen? Bezoek dan de website Hoevenseveld. Hier kun je je ook inschrijven.  

Verwachte oplevering: Medio Oktober 2019. 
Huurprijsindicatie: tussen de € 500,- en € 600- euro per maand.