Contact
Vragen? Laat het ons weten

tijdelijk wonen

Om een betaalbare woning te vinden in deze regio is geduld nodig. Area ziet dat de vraag, en daarmee de wachttijden, voor betaalbare woningen toenemen. Niet iedereen kan zo lang op een woning wachten. Speciaal voor deze mensen wil Area naast de reguliere nieuwbouw de komende jaren tijdelijke woningen aan haar woningvoorraad toevoegen.

Meld je hier aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang regelmatig een update van de laatste ontwikkelingen.

Veel gevraagd over tijdelijk wonen

Wat is tijdelijk wonen?

Om een betaalbare woning te vinden in deze regio is geduld nodig. Area ziet dat de vraag, en daarmee de wachttijden, voor betaalbare woningen toeneemt. Niet iedereen kan zo lang op een woning wachten. Speciaal voor deze mensen wil Area naast de reguliere nieuwbouw de komende jaren tijdelijke woningen aan haar woningvoorraad toevoegen.

Area begrijpt dat het een stressvolle situatie kan zijn als je met spoed een woning nodig hebt en je telkens maar niet in aanmerking komt voor een woning. Deze stress willen we voor onze doelgroep verlichten door je een kleine woning aan te bieden, terwijl de inschrijftijd van de woningzoekende behouden blijft. We bieden dus een tijdelijke oplossing voor die mensen die een overbrugging nodig hebben. Je mag zo lang in de woning woning als nodig is.

We maken gebruik van tijdelijke woningen om met de marktvraag mee te kunnen bewegen. We ervaren nu een piek in de vraag naar woningen, maar in de toekomst wordt verwacht dat de vraag naar woningen af gaat nemen. De tijdelijke woningen kunnen we weghalen zodat leegstand kan worden beperkt. Zo dragen we bij aan leefbare dorpen en wijken. We gaan ervan uit dat de woningen 20 jaar blijven staan. Dit is nog best een lange tijd, maar nog altijd korter dan de 50 tot 70 jaar waarvoor we onze reguliere woningen bouwen.

De tijdelijke woningen zijn 30 tot 40 m² en hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en een badkamer met douche, wasbak en toilet. De woningen zijn sober en doelmatig waardoor we er een lage huurprijs (tussen de € 400,- en € 500,- ) voor kunnen vragen. Een prima oplossing voor een tijdelijke situatie.

De woningen worden 'all electric' uitgevoerd waarbij zonnepanelen op het dak worden gelegd. De energieprestatie van de woningen is erg goed, waardoor we de woningen echt betaalbaar houden en het milieu kunnen ontzien. Ook is er nagedacht over het hergebruik van de woningen en materialen na de levensduur op de locaties.

Meld je hier aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang regelmatig een update van de laatste ontwikkelingen.

Verhuren jullie tijdelijke woningen?

In 2017 zijn we met de verhuur gestart van de eerste woningen.  De woningen worden via een lotingmodel aangeboden en zijn bedoeld voor mensen welke met spoed op zoek zijn naar een woning. Bij het accepteren van deze kleine zelfstandige woning behoud je je inschrijftijd. Wel wordt gekeken naar onze algemene inkomenscriteria of je tot onze doelgroep behoort. Je bepaalt zelf of je een spoedzoeker bent of niet.

In 2017 worden er twee projecten tijdelijk wonen opgeleverd:

  • Project Loopkantstraat, medio juni 2017 worden hier 18 appartementen opgeleverd 
  • Project Velmolen Oost, eind 2017 worden hier 34 appartementen opgeleverd

Ik wil met kinderen gaan wonen in het project "Tijdelijk wonen". Is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. Hiervoor worden woningen met een oppervlak van 40 m² gebouwd.

Ik ga een woning huren via "Tijdelijk wonen". Behoud ik dan mijn inschrijftijd?

Ja, je behoudt dan je inschrijftijd.

Als ik een kamer huur bij Area, behoud ik dan mijn inschrijftijd?

Ja, dat klopt. Wanneer je een kamer huurt, gaat dit niet te koste van je inschrijfduur.