Servicevideo's

Area staat graag voor jou klaar. Voor een reparatieverzoek kun je bijvoorbeeld zelf een afspraak maken in het huurdersportaal van Area. Daarnaast zijn er onderhoudsklusjes, die jij als bewoner, zelf uitvoert. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het bijvullen van je cv-ketel of een stekkerproef. Om jou hierbij te ondersteunen, hebben wij een aantal van deze onderhoudsklussen vertaalt in servicevideo’s. Sander, onze animatiebewoner, neemt je stap voor stap mee in het uitvoeren van de klus. Doordat je de handelingen ziet, is het een stuk eenvoudiger om het onderhoud zelf uit te voeren.

Tegels eruit, groen erin
Jaren terug hadden de meeste mensen een tuin met gras en veel beplanting. Lekker tuinieren en genieten van veel groen in je tuin. Tegenwoordig zien we alleen steeds meer verharde tuinen, omdat dit onderhoudsvriendelijk zou moeten zijn. Dit kan echter vervelende gevolgen hebben voor bewoners, zoals water dat niet weg kan stromen. Meer groen en minder tegels in de tuin helpt wateroverlast te voorkomen. De beplanting en de bodem houden het water namelijk vast. Het water blijft hierdoor op eigen terrein en stroomt niet weg via het riool. Daarom de tip: tegels eruit, groen erin!

Hoe verwissel ik de batterij van mijn rookmelder?
Geeft jouw rookmelder om de tien minuten een pieptoon? De kans is groot dat de batterij dan leeg is. Wanneer je de batterij vervangt, houdt het piepen direct op. Maar hoe vervang je nu zo'n batterij?

De stekkerproef
Wanneer je een stroomstoring hebt, zitten vaak meerdere ruimtes zonder stroom. Dit komt omdat deze ruimtes aan dezelfde groep gekoppeld zijn. Een stroomstoring kan komen, doordat je een lamp hebt opgehangen. Maar hoe los je dit nu op? In deze servicevideo leggen we je stap voor stap uit wat je kunt doen wanneer de stroom is uitgevallen.

Bijvullen cv-ketel