Contact
Vragen? Laat het ons weten

Wie doet wat?

Fijn wonen betekent een goed onderhouden huis. Zowel jijzelf als Area hebben verplichtingen voor het onderhoud van jouw huis. Wie wat moet doen, vind je terug in de huurovereenkomst, de bijbehorende huurvoorwaarden en het onderhouds-abc. Goed wonen, dat doen we samen.

Veel gevraagd over Wie doet wat?

Mijn Sanibroyeur is defect. Bij wie moet ik zijn?

Heb je een defect aan je Sanibroyeur? Neem dan contact op met Area via Mijn Vraag of 0413-388044.

Ik wil een slot in mijn binnendeur, zodat ik deze kan sluiten. Wat moet ik doen?

Area plaatst geen nieuwe sloten op binnendeuren. Het wordt ook niet toegestaan wanneer je deze zelf aanbrengt, er mag niet worden geboord in kozijnen.

Welk onderhoud moet jij als huurder zelf doen?

Als huurder heb je een zorgplicht voor jouw huis. Je bent zelf verantwoordelijk voor kleine en dagelijkse reparaties. Dit betekent dat je zelf voor reparatie of het onderhoud moet zorgen, of dat je daarvoor een vakman moet inschakelen. Voor meer informatie hierover klik hier voor het Onderhouds abc.

Wat doet Area voor het onderhoud van jouw huis?

Area neemt de kosten van het onderhoud en het in stand houden van de woning met bijbehorende voorzieningen voor haar rekening. Wij zorgen ervoor dat de basis van jouw woning in orde is. Meestal gaat het hier om grote onderhoudswerkzaamheden in en aan de woning.

Hoe dien ik een reparatieverzoek in voor mijn woning?

  • Bij problemen met de cv-installatie en warm water-voorziening: bel 0413-388045
  • Bij een verstopte riolering in huis: bel 0413-388046
  • Bij glasschade: bel 0413-388047
  • Bij een verstopt gemeenteriool: bel 0413-281911 (Uden) of 0413-381000 (Meierijstad)
  • Overige defecten meld je via het huurdersportaal van Area

Ik heb een storing bij de meldkamer doorgegeven. Neemt Area de storing verder in behandeling?

Helaas, de storingsmeldkamer zet alleen de melding door bij spoedeisende gebreken. Alle overige gebreken kun je zelf melden via het huurdersportaal van Area.

Ik heb een reparatieverzoek ingediend. Wanneer mag ik een reactie terug verwachten?

Binnen twee werkdagen mag je een reactie van ons verwachten. Heb je daarna nog geen reactie ontvangen? Neem dan contact met ons op via Mijn Vraag.

Het gespecialiseerde onderhoudsbedrijf welke werkzaamheden uitvoerde, liet spullen achter in de algemene ruimte. Wie ruimt dit op?

Excuses voor het ongemak. Wij zorgen ervoor dat het zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Meld dit aan ons via Mijn Vraag in, dan regelen wij het verder voor jou.

Wat moet ik doen wanneer mijn cv, (design)radiator of warmtepomp defect is?

Area heeft een partner die jouw cv, radiator of warmtepomp repareert. Neem daarom contact op met Van Thiel Optimaal via 0413-388045. Zij helpen jou verder.

Ik heb een verstopping in mijn afvoer. Wat moet ik doen?

Het ontstoppen van de sifon of zwanenhals moet je als bewoner zelf verhelpen. Probeer eventueel de riolering te ontstoppen door soda met heet water door de riolering te spoelen.

Zit de verstopping verder in de riolering? Neem dan contact op met Flip van Dijk via 0413-388046. Zij plannen een afspraak met je in, om jouw afvoer te ontstoppen.

Wanneer het toilet echter verstopt is door iets wat je zelf erin hebt laten vallen of hebt willen doorspoelen, worden er kosten van €50,- in rekening gebracht.

Tip: Ga je voor langere tijd op vakantie? Doe dan een beetje slaolie in de afvoeren. Dit zorgt ervoor dat het water in de sifons niet al te snel verdampt.

Mijn ruit is kapot. Wat nu?

Wat vervelend voor je. Area heeft een partner die glasschade herstelt. Neem contact met hen op via 0413-388047. Snepvangers zorgt voor het herstel van de ruit. 

Nadat de ruit is vervangen wordt in de opvolgende maand het schilderwerk van de glaslatten ingepland. Dit wordt uitgevoerd door hun onderaannemer.
Moet je daarvoor thuis zijn, dan wordt er door Snepvangers een brief met het verzoek om contact op te nemen voor een afspraak verzonden. 

Is de glasschade door jou als bewoner veroorzaakt? Dan kan het zijn dat je hiervoor de rekening ontvangt. 

Ik woon sinds kort in mijn woning en heb een beschadiging ontdekt. Wat moet ik doen?

Nog gefeliciteerd met je nieuwe woning. Wat vervelend dat er een beschadiging is. Neem contact op met Area via het huurdersportaal van Area. Dan kijken we samen hoe we dit kunnen oplossen.

Kun je je reparatieverzoek niet kwijt in de beslisboom? Meld je verzoek dan via het contactformulier.

De reparatie wordt niet door Area hersteld. Wie kan me wel helpen?

Voor klussen welke niet onder ons Onderhouds abc vallen is het soms mogelijk om de klussendienst de klus uit te laten voeren.
Deze dienst is een onderdeel van ONS Welzijn. 

Wat voor klussen?

Het betreft hier kleine karweitjes, zoals het ophangen van een schilderijtje, het vervangen van een kraan, lamp etc. of het plaatsen van een rookalarm. Maar je kunt ook vragen om een stopcontact bij te laten maken.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van de klussendienst van Ons Welzijn.

Mijn koolmonoxide-melder gaat af. Wat moet ik doen?

Wanneer je koolmonoxide melder afgegaan is dan neem je contact op met Area.
We willen graag weten waar de melder hangt en of de batterijen zijn vervangen en wat de code is die wordt aangegeven.

Hangt de CV-ketel / Geiser in de buurt dan verbinden we je door met Van Thiel Optimaal en vragen of het met spoed ingepland kan worden.

Door de storm heb ik schade aan mijn huis / tuin / schuur. Wat moet ik doen?

Wat vervelend voor je. We proberen je te helpen. Neem bij schade door storm contact met ons op via het contactformulier of 0413-388044.

Ook kun je de schade doorgeven middels het melden van een reparatieverzoek via het huurdersportaal. Je selecteert hier "stormschade". Je wordt dan op korte termijn teruggebeld door de aannemer om een afspraak te plannen. 

Meer vragen (10)