Contact
Vragen? Laat het ons weten

Een nieuwe keuken en/of badkamer

Je wilt graag een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet, omdat die van jou aan vervanging toe is. Wij vinden het belangrijk dat je woning naar jouw smaak is en helpen je daarom hierbij graag!

Veel gevraagd over Een nieuwe keuken en/of badkamer

Hoe verloopt het proces voor een keuken/badkamer renovatie?

Wil je in aanmerking komen voor het vervangen van jouw badkamer of keuken? Dat is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Je kunt hiervoor de volgende stappen ondernemen: neem contact op met Area


Telefonisch

 • Neem contact op met Area via 0413-388044 Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 16:00 uur en op vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur op 0413-388044.
 • Area inventariseert de wensen en controleert de mogelijkheden. De medewerker vult een aanvraagformulier in en stuurt deze bij akkoord door naar de aannemer.
 • De aannemer neemt contact met je op om een afspraak in te plannen om de keuken of badkamer in te meten en de kleurkeuze te bespreken.
 • Het vervolgtraject verloopt via de aannemer.


Bezoek kantoor Area Uden of Veghel

 • Breng een bezoek aan onze Woonwinkel in ons kantoor Veghel of Uden. Onze kantoren zijn geopend op werkdagen van 9:00 tot 12.30 uur. 
 • Area inventariseert de wensen en controleert de mogelijkheden. De medewerker vult een aanvraagformulier in en stuurt deze bij akkoord door naar de aannemer.
 • De aannemer neemt contact met je op om een afspraak in te plannen om de keuken of badkamer in te meten en de kleurkeuze te bespreken.
 • Het vervolgtraject verloopt via de aannemer.


Let op:
bij een huurachterstand is het niet mogelijk om voor extra opties te kiezen. Lopen je betalingen via een deurwaarder, dan is het gedurende dit traject niet mogelijk om de keuken of badkamer te laten vervangen.

Ik kom een badkamer/toilet/keuken uitzoeken. Hoe werkt dit?

Je kunt zonder afspraak een keuze maken in de Woonwinkel in het kantoor Veghel of Uden op werkdagen van 9:00 tot 12.30 uur. Vervolgens wordt er een afspraak ingepland met de technisch beheerder voor het inmeten van de badkamer/keuken/toilet. 

Let op: bij huurachterstand vervangen wij niets.

Welke keuzes heb ik in de Woonwinkel?

Om je nieuwe keuken, badkamer en/of toilet te laten aansluiten bij je smaak en woning, mag je een aantal keuzes maken in onze Woonwinkel. Bij de keuken mag je bijvoorbeeld zelf de kleur van de kastjes en het aanrechtblad bepalen. Bij de badkamer krijg je keuzes voor het tegelwerk. Je ontvangt tijdens je bezoek een formulier van ons waarop je je keuzes kunt aangeven.

Let op: bij huurachterstand vervangen wij niets.

Wanneer is de Woonwinkel van Area geopend?

De Woonwinkels in het kantoor Veghel en Uden zijn geopend op werkdagen van 9:00 tot 12.30 uur. Je hoeft geen afspraak te maken voor een bezoek aan een van onze Woonwinkels.

Kan ik een nieuwe keuken krijgen?

Wanneer de keuken 20 jaar of ouder is, wordt deze door Area vervangen. Is de keuken jonger, dan is vervanging mogelijk na een eenmalige bijbetaling. Meer informatie kun je lezen via de volgende link. Om de nieuwe keuken te laten aansluiten bij je smaak en je huis, kun je de materiaal- en kleurkeuze bepalen in onze Woonwinkel.

Kan ik een nieuwe badkamer krijgen?

Wanneer de badkamer 30 jaar of ouder is, wordt hij door Area vervangen. Is je badkamer jonger, dan vervangen we hem na een eenmalige bijbetaling. Meer informatie kun je lezen in de flyer. Om de nieuwe badkamer te laten aansluiten bij je smaak en je huis, kun je je keuze bepalen in onze Woonwinkel.

Let op: bij een deurwaardersdossier vervangen wij geen badkamer.

Ik wil graag de afspraak verzetten, om mijn keuken/badkamer/toilet in te meten. Wat moet ik doen?

Een afspraak verzetten? Dat kan. Neem contact op met Area via het contactformulier.

Ik heb tegels uitgezocht voor de badkamer renovatie. Ik wil echter toch andere tegels. Wat moet ik doen?

Tijdens het huisbezoek heeft de medewerker jou een contract gegeven. Heb je het contract nog niet getekend? Dan zijn er nog wijzigingen mogelijk. Kom naar de balie van ons kantoor en vul een nieuw keuzeformulier in en maak een nieuwe keuze. Na ondertekening van het contract is het materiaal besteld en zijn er helaas geen wijzigingen meer mogelijk.

Mag ik een vaatwasser plaatsen?

Voor het juiste antwoord moet je eerst goed de huidige situatie bekijken.

 • In sommige woningen zit er al een water- en rioolaansluiting en een elektra-aansluiting (op een aparte groep). Area plaatst namelijk bij een keukenrenovatie de vaatwasseraansluitingen in het gootsteenkastje.  
 • Zit deze aansluiting niet in de woning? Dan mag je deze zelf aanbrengen. Vraag toestemming hiervoor door het invullen van het aanvraagformulier zav
 • De keukenplint mag afgekort worden. Echter moet deze bij een mutatie wel terug geplaatst kunnen worden.
 • Lees de kluswijzer nr 12 op onze internet site. algemene kluswijzer

Mijn badkamer en toilet worden vervangen, waardoor ik geen toilet heb. Kan er een tijdelijk toilet worden geplaatst?

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact op met de aannemer. Zij kunnen op jouw verzoek een chemisch toilet leveren.

Mijn vloer past niet meer omdat mijn nieuwe keuken andere afmetingen heeft. Wat kan Area voor mij betekenen?

Schilderwerk en vloerafwerking vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Area, je mag er zelf voor zorgdragen dat vloer/muur en keuken op elkaar worden afgestemd.

Een nieuwe keuken kan iets andere afmetingen hebben dan je vorige keuken. Als de vloerafwerking onder de keuken niet doorloopt, kom je soms net iets te kort na het vernieuwen van de keuken. Ook de bovenkasten kunnen een klein stukje afwijken qua maat.
De hoogte van de kastjes wordt bepaald door de hoogte van de afzuigkap boven het fornuis dus ze kunnen inderdaad iets hoger of lager hangen dan voorheen.

Meer vragen (6)