Contact
Vragen? Laat het ons weten

Brand- of stormschade

Jouw woning is door ons verzekerd tegen schade door storm en brand. Alle schade moet zo spoedig mogelijk aan ons gemeld worden. Als huurder moet je de kans op dit soort schade zo klein mogelijk maken. Dit kan bijvoorbeeld door bij storm ramen en deuren te sluiten. Probeer bij brand- of stormschade altijd eerste zelf zoveel mogelijk noodvoorzieningen te treffen, zodat vervolgschade aan jouw of onze eigendommen beperkt blijft. Bijvoorbeeld het plaatsen van een emmer bij lekkage. 

Veel gevraagd over Brand- of stormschade

Ik heb brandschade in de woning. Wat moet ik doen?

Geef dit zo snel mogelijk telefonisch aan ons door via 0413-388044. Afhankelijk van de schade worden de vervolgstappen met je afgesproken. 

Ik huur een woning van Area. Moet ik een brandverzekering afsluiten?

Nee, dat is niet nodig. Een brandverzekering is een opstalverzekering en die valt onder Area. Een inboedelverzekering is voldoende.

Door de storm heb ik schade aan mijn zonwering. Wat moet ik doen?

Bij stormschade brengen wij de kosten bij jou in rekening. Vanaf windkracht 3 kan het zonweringssysteem schade oplopen en mag dan niet gebruikt worden. De onderaannemer die Area voor het herstel inschakelt bepaalt of het stormschade is.  

Ik heb schade aan mijn zonnepanelen. Voor wie is het herstel?

Zijn de zonnepanelen van Area, dan is het het herstel voor Area. Zonnepanelen vallen onder de verzekering van Area. Als de schade aan jezelf te wijten is, dan zijn de reparatiekosten voor jou.

Meld je schade via het huurdersportaal van Area.

Ik heb (gevolg)schade aan mijn woning. Wat moet ik doen?

Voor schade aan de inboedel kun je terecht bij je eigen inboedelverzekering.  Schade aan de opstal geef je aan ons door via het contactformulier of in geval van spoed via 0413-388044.

Er is brand in mijn woning geweest. Wat moet ik nu doen?

Wanneer je brand in je woning hebt gehad, neem je contact op met Area via 0413-388044 of vul een het formulier reparatieverzoek in. Wij informeren je over de vervolgstappen.

Ook buiten kantooruren word je telefonisch verder geholpen.

Meer vragen (1)