Contact
Vragen? Laat het ons weten

Verzekering

We hebben als eigenaar ons bezit, de woning, verzekerd met behulp van een opstalverzekering. Dat hoef je als huurder dus niet te doen. Wel adviseren wij je dringend jouw eigen spullen goed te verzekeren door middel van een inboedelverzekering. Tot deze spullen behoort ook het huurdersonderhoud (behangen en sauzen), want dit wordt in geval van calamiteiten niet door onze verzekering vergoed. Verder is een goede aansprakelijkheidsverzekering van belang. Ook deze verzekering moet je zelf regelen.

Veel gevraagd over Verzekering

Moet ik een opstalverzekering afsluiten als ik een woning koop?

Ja, vanaf het moment van overdracht moet je de opstalverzekering zelf geregeld hebben. Zolang je de woning van Area huurt, regelen wij de opstalverzekering voor de dekking van schade aan de woning.

Mijn schade wordt niet vergoed door mijn inboedelverzekering. Wat moet ik doen?

Vergoed jouw verzekeringsmaatschappij de schade niet? Stuur dan een schriftelijke afwijzing van de betreffende inboedel met daarin het bedrag en het schadegeval van jouw verzekeringsmaatschappij naar ons toe. Wij beoordelen of dit terecht is en sturen het eventueel door naar onze aansprakelijkheidsverzekering.

Zijn de aanpassingen welke ik aan de woning heb gedaan meeverzekerd met de opstalverzekering van Area?

Nee, deze ZAV (Zelf Aangebrachte Verandering) moet je zelf verzekeren.

Verbeteringen welke door de huurder aan de woning zijn aangebracht, bijvoorbeeld aan de keuken of een aanbouw, noemt men huurdersbelang. Dit geldt ook voor een gelijmde vloer. Deze aanpassingen worden niet verzekerd door de verhuurder en deze moet je dus zelf verzekeren. Om deze aanpassingen te verzekeren, is het verstandig om dit aan te melden bij je verzekeringsmaatschappij van de inboedelverzekering. Kijk bij het afsluiten van de inboedelverzekering wel goed tot welk maximaal bedrag je bent verzekerd, om er zeker van te zijn dat alle aanpassingen zijn verzekerd.