Nieuwbouw projecten

Veel gevraagd over Nieuwbouw projecten

Project Hoogstraat 22-32

Locatie Hoogstraat 22-32
In september 2019 heeft het college van de gemeente Meierijstad besloten dat Area de locatie Hoogstraat 22-32 verder mag aankopen en ontwikkelen naar sociale huurwoningen.
Hier zal Area 24 appartementen in drie bouwlagen (BG, 1e en 2e etage) realiseren. 

Deze appartementen zijn geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens. Een deel van de appartementen heeft 2 slaapkamers, een deel heeft 1 slaapkamer en hebben een vloeroppervlak van circa 75 en 60 m2. Daarnaast beschikken de appartementen over een berging en een balkon aan de galerijzijde.

De appartementen worden zeer energiezuinig, zonder gasaansluiting gebouwd. Aan de achterzijde worden extra parkeerplaatsen aangelegd, aansluitend aan het bestaande parkeerterrein.

Voorgenomen planning 
Huurprijsindicatie:              € 620,- en € 660,-
Verwachte uitvoering:        Afhankelijk van vergunningsprocedure 3e – 4e Kwartaal 2020
Verwachte oplevering:       Medio 4e kwartaal 2021

Nadere informatie volgt in de verhuurbrochure in het derde kwartaal van 2020.

Hier lees je meer informatie over de projectplanning.

Project Spoorlaan Veghel - nieuwbouw

Klik op Spoorlaan Veghel voor meer informatie over dit project

Project LTS Meierijstad

Project
LTS Meierijstad - Ambachtenstraat (Koolenkampen)

Op het terrein van de voormalige LTS realiseert Area 15 grondgebonden woningen.
Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens en hebben 2 slaapkamers.
De woningen bestaan uit twee bouwlagen (begane grond en eerste verdieping) met een plat dak en hebben een vloeroppervlak van circa 80m2. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin met berging.

De woningen worden zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting gebouwd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen. 

Kale huurprijs:  633,25 euro en 1,25 euro glasverzekering.

Verwachte uitvoering en oplevering
Verwachte uitvoering:        Afhankelijk van bestemmingsplan procedure 3e – 4e Kwartaal 2020
Verwachte oplevering:       Eind mei/juni 2021

De woningen zijn gepubliceerd op Informatie OnsHuiz.nl in de week van 27 maart 2021.

Ruimtelijke plannen document lokatie

Project Cruydentuin - Veghels Buiten

Het plan De Eetbare Tuin bestaat uit totaal 20 woningen, waarvan 17 in de sociale verhuur voor Area.
De woningen hebben een gebruiksoppervlak van 75-80 m2 (twee slaapkamers) en 98 m² (drie slaapkamers) en beschikken over een kleine tuin.

Uitvoering 

Op 14 april is er gestart met de bouwwerkzaamheden.
De planning is om de woningen in december 2020 op te leveren.

Huurprijzen:

  • 13 kleine eengezinswoningen € 663,40 (prijspeil jaar 2020)
  • 4 eengezinswoningen € 737,14 (prijspeil jaar 2020)

Cruydentuin Veghels Buiten - inrichting openbare ruimte

Cruydentuin Veghels Buiten - situatie

Cruydentuin - voor en zijaanzicht

 

Project Don Bosco

Area heeft dit pand van de gemeente Meierijstad gekocht. Hiermee redt Area het pand van de sloophamer en wordt dit stukje cultureel erfgoed, de voormalige Don Bosco basisschool, behouden.

Area wil de herontwikkeling op een bijzondere manier gaan doen, namelijk samen met woningzoekenden die daar graag willen wonen. Inmiddels hebben ongeveer 50 kandidaten zich gemeld die graag samen met Area het ontwikkeltraject ingaan.

Area verbouwt de voormalige lokalen tot 23 appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens. Samen met de toekomstige bewoners wil Area het pand op een duurzame manier herontwikkelen. Zo veel mogelijk van het pand wordt behouden en materialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt er goed nagedacht welke materialen worden toegepast. En Area maakt de woningen ook zo energiezuinig mogelijk zodat het comfort van de woningen hoog is terwijl de woonlasten voor de bewoners laag blijven.

Project Groen van Prinstererlaan, Veghel-Zuid

Project Groen van Prinstererlaan
Op de plek van de voormalige Franciscusschool realiseren we 12 kwadrantwoningen. 
Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens..

Invulling
Het gaat om levensloopbestendige woningen, dat wil zeggen dat het volledige woonprogramma, woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer op de begane grond is gerealiseerd. De woningen bestaan uit één bouwlaag met kap en hebben een vloeroppervlak van circa 90m2. De woningen beschikken niet over een tuin, maar een terras wat grenst aan de woonkamer. Op de verdieping bevindt zich een hobbykamer, vide en installatieruimte.

De woningen worden zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting opgeleverd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. 

De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht, met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwbouwwoningen en groen en speelruimte voor de wijk.

Uitvoering
De uitvoering van het project wordt verzorgd door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. 

Verwachte uitvoering: start medio april 2019
Verwachte oplevering: medio februari 2020 (4 weken voor oplevering worden de bewoners definitief geïnformeerd over de opleverdatum).

Huurprijsindicatie: € 720,- euro per maand. 

Verdere informatie lees je terug in de verhuurbrochure.

Project Kastanjetuin Uden - Prior van Milstraat - Woongroep Uniek

Het project Kastanjetuin ligt tussen Prior van Milstraat en Burgemeester Thijssenstraat nabij het centrum van Uden. De locatie wordt herontwikkeld door Stam en de Koning in samenwerking met Stichting Uniek. Het totale project bestaat uit 40 wooneenheden: 24 commerciële huurwoningen, 6 koopwoningen én 10 sociale huurappartementen voor Stichting Uniek. 

Area neemt 10 huurappartementen turn-key van Stam en de Koning af en gaat deze verhuren aan Stichting Uniek. De ontwikkeling is gekoppeld aan de ontwikkeling van de overige woningen in het gebied. Doordat de ontwikkeling van de overige woningen vertraging oploopt, loopt ook de ontwikkeling voor Uniek vertraging op.

Verwachting is dat in 2020 gestart kan worden met het opstellen van het bestemmingsplan en de uitvoering medio 2021 kan starten. Afhankelijk van het verloop van de procedure en eventuele bezwaren.

Wat is Knarrenhof?

Het project Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger. Privacy en wooncomfort staan centraal in een veilig en afsluitbaar hofje. Iedere bewoner heeft zijn eigen voordeur, inpandige berging, terras, zolder en eigen afsluitbare schuur op het terrein.

Het project bestaat uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen. Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van Knarrenhof.

Ik heb interesse in het te ontwikkelen project Knarrenhof in Uden. Hoe kom ik voor een woning in aanmerking?

Op dit moment zijn er plannen om een Knarrenhof in Uden te gaan ontwikkelen.
Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning binnen het project Knarrenhof Uden, kun je je hiervoor inschrijven bij de Knarrenhof (http://www.knarrenhof.nl) Daarnaast dien je ook als woningzoekende bij Area ingeschreven te staan. In de regel wijst de Knarrenhof de woningen toe.
Knarrenhofprojecten bestaan uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen.