Contact
Vragen? Laat het ons weten

nieuwbouw projecten

Veel gevraagd over nieuwbouw projecten

Project Tijdelijk Wonen Velmolen Oost Uden

Op deze locatie willen we 36 tijdelijke appartementen realiseren. De plannen voor deze locatie zijn in voorbereiding en we verwachten dat de woningen in juni 2018 worden opgeleverd. Klik hier voor meer informatie over 'Tijdelijk Wonen'.

Project Don Bosco

Area heeft dit pand van de gemeente Meierijstad gekocht. Hiermee redt Area het pand van de sloophamer en wordt dit stukje cultureel erfgoed, de voormalige Don Bosco basisschool, behouden.

Area wil de herontwikkeling op een bijzondere manier gaan doen, namelijk samen met woningzoekenden die daar graag willen wonen. Inmiddels hebben ongeveer 50 kandidaten zich gemeld die graag samen met Area het ontwikkeltraject ingaan.

Area verbouwt de voormalige lokalen tot 14 appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens en voegt er in een aanvullende nieuwbouw nog 6 appartementen aan toe. Samen met de toekomstige bewoners wil Area het pand op een duurzame manier herontwikkelen. Zo veel mogelijk van het pand wordt behouden en materialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt er goed nagedacht welke materialen worden toegepast. En Area maakt de woningen ook zo energiezuinig mogelijk zodat het comfort van de woningen hoog is terwijl de woonlasten voor de bewoners laag blijven.

Wanneer gaat de bouw van de Gaarden van start?

De Kersengaarde is in december 2016 opgeleverd.
Het nieuwe project, De Vlindergaard, wordt naar verwachting eind 2018 opgeleverd. De verhuur is op 14 februari van start gegaan. Het is gedurende twee weken mogelijk om te reageren via woningaanbod.

Project De Gaarden

De eerste fase bestaat uit 24 appartementen en 18 eengezinswoningen, straatnaam Kersengaarde. Deze zijn in december 2016 opgeleverd en verhuurd. 

Het nieuw te bouwen project De Vlindergaard, aan de oostkant van Het Retraitehuis, wordt eind 2018 opgeleverd. Het project bestaat uit een appartementencomplex met 28 appartementen en 38 eengezinswoningen. De appartementen krijgen zonnepanelen op het dak, welke individueel aan de appartementen zijn gekoppeld. De eengezinswoningen worden als Nul-op-de-meter-woningen gerealiseerd. Deze woningen krijgen een dak met zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Een Nul-op-de-meter-woning heeft op jaarbasis per saldo een gemiddeld totaal energieverbruik van nul.

De verhuur is op 14 februari gestart via woningaanbod. Het is gedurende twee weken mogelijk om te reageren. Actualiteiten worden gepubliceerd op de website: www.degaarden-uden.nl

Achter Het Retraitehuis worden ook appartementen gebouwd. Dit gaat Het Kloosterpark heten. Deze appartementen zijn niet van Area. Voor meer informatie kijk op de website: www.kloosterpark-uden.nl

Ik heb interesse in het te ontwikkelen project Knarrenhof in Uden. Hoe kom ik voor een woning in aanmerking?

Op dit moment zijn er plannen om een Knarrenhof in Uden te gaan ontwikkelen.
Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning binnen het project Knarrenhof Uden, kun je je hiervoor inschrijven bij de Knarrenhof (http://www.knarrenhof.nl) Daarnaast dien je ook als woningzoekende bij Area ingeschreven te staan. In de regel wijst de Knarrenhof de woningen toe.
Knarrenhofprojecten bestaan uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen.

Project Evertsestraat, Veghel-Zuid

Op de plek van de voormalige school Het Anker wil Area 6 woningen ontwikkelen met uitzicht op de Aa. Een unieke plek in Veghel. Wie wil er nu niet aan een park wonen! De woningen worden met 3 slaapkamers iets ruimer van opzet zodat hier ook gezinnen kunnen wonen. Op dit moment worden de plannen vormgegeven en kunnen we nog niets zeggen over de verwachte planning.

Project Groen van Prinstererlaan, Veghel-Zuid

Op de plek van de voormalige Franciscusschool willen we met behoud van het groene karakter van de locatie 12 kwadrant woningen maken. Door deze compacte bouwvorm speels op de locatie te plaatsen, blijft er ruimte over voor de speelplaats en het jeu de boulesveld die door de wijk erg gewaardeerd worden.

Deze woningen zijn vooral voor de een- en tweepersoonshuishoudens en hebben 1 slaapkamer op de begane grond waardoor de woning voor zowel voor starters als voor senioren een erg mooie kans bieden. Op dit moment worden de plannen vormgegeven en kunnen we nog niets zeggen over de verwachte planning.

Project Jan van Galenstraat, Veghel-Zuid

Na de verhuizing van de Vijfmaster school en de Microhal willen we op deze locatie 28 grondgebonden woningen realiseren. Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens en hebben maximaal 2 slaapkamers. Bij deze ontwikkeling houden we een groot deel van de locatie vrij voor groen en speelruimte voor de wijk. Op dit moment worden de plannen vormgegeven en kunnen we nog niets zeggen over de verwachte planning.

Project Veghels Buiten De Eeuwsels / Barbarahoeve

Het plan Veghels Buiten bestaat uit verschillende fases. Alle In de eerste fase De Eeuwsels worden 8 huurwoningen gerealiseerd. De bouw is in maart 2017 gestart en de oplevering staat gepland voor oktober 2017. De 8 huurwoningen zijn inmiddels allen verhuurd. Het adres wordt: Barbarahoeve.

In De Eeuwsels komen twaalf koopwoningen en acht huurwoningen, in kleine rijtjes rondom een gezamenlijk erf. 

Project Veghels Buiten Kloostertuin

Kloostertuin, Kastanjetuin (Buitendreef 33 t/m 47 oneven), oplevering maart 2018, 8 eengezinswoning. Deze wonignen zijn inmiddels toegewezen en geaccepteerd door de toekomstige bewoners. Sleuteluitgifte 19 maart 2018.

Kloostertuin, De Bierbrouwerij (Buitendreef 3 tot en met 13 oneven)  i.s.m. Ouwehand bouw start bouw juni 2017, oplevering april 2018, 6 eengezinswoningen met 2 slaapkamers. Deze worden via www.onshuiz.nl te huur aangeboden van 22 tot en met 28 februari 2018. Geplande oplevering begin april 2018.

Kloostertuin, Abdijtuin, start bouw juni 2017, oplevering juni 2018, 27 eengezinswoningen

Kloostertuin, De Cruydentuin i.s.m. De Loods, start bouw juni 2017, oplevering juni 2018, 13 starterswoningen

Wat is Knarrenhof?

Het project Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger. Privacy en wooncomfort staan centraal in een veilig en afsluitbaar hofje. Iedere bewoner heeft zijn eigen voordeur, inpandige berging, terras, zolder en eigen afsluitbare schuur op het terrein.

Het project bestaat uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen. Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van Knarrenhof.

Wanneer worden de nieuwbouwwoningen Buitendreef 33 t/m 47 in Veghels Buiten verhuurd?

Deze 8 huurwoningen zijn inmiddels toegewezen aan de kandidaathuurders.

Het adres van de woning is Buitendreef 33 tot en met 47, 5463 LC  Veghel. Onderdeel van de Kastanjetuin en Kloostertuin.

De woningen worden gebouwd door Dura Vermeer en de datum voor sleuteluitgifte is 19 maart 2018.

Project Kastanjetuin Uden - Prior van Milstraat - Woongroep Uniek

Het project Kastanjetuin ligt tussen Prior van Milstraat en Burgemeester Thijssenstraat nabij het centrum van Uden.

In totaal komen er 40 wooneenheden: 24 commerciële huurwoningen, 6 koopwoningen én 10 sociale huurappartementen voor Stichting Uniek.

De locatie wordt ontwikkeld door Stam en de Koning in samenwerking met Stichting Uniek. Area neemt de 10 huurappartementen turn-key van Stam en de Koning af en gaat het verhuren aan Stichting Uniek. Begin 2018 worden de overeenkomsten met partijen getekend waarna het bestemmingsplan wordt opgesteld. Verwachting is dat begin 2019 gestart wordt met de bouw en de oplevering in 2020 plaats zal vinden.
 

De Vlindergaard - project De Gaarden

Eind 2018 wordt het nieuwbouwproject De Vlindergaard opgeleverd.  

De Gaarden is een bijzondere nieuwe wijk met zo’n 250 inwoners. Deze nieuwe wijk ligt op een plek met historie. In het begin van de twintigste eeuw openden de missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest aan de noordzijde van de Volkelseweg een klooster en een Retraitehuis. Het landgoed van Het Retraitehuis, waar vroeger boomgaarden, moestuinen, spirituele en vrijetijdsplekken waren, vormt nu het decor voor De Gaarden. Een prachtige plek om te wonen.

De Vlindergaard

38 Energiezuinige eengezinswoningen
Er komen 38 eengezinswoningen midden in het groen tussen de bomen. De woningen zijn zeer energiezuinig. Zo worden er zonnepanelen op het dak geplaatst en is er geen gasaansluiting aanwezig. De woningen hebben een afgesloten terras dat uitzicht biedt op het groen en de bomen. De kale huurprijs bedraagt € 681,- p/m.

28 appartementen
Er worden ook 28 appartementen over vijf woonlagen gebouwd. Ook de appartementen hebben collectieve zonnepanelen voor algemene voorzieningen en 5 panelen voor eigen gebruik. De balkons bieden uitzicht op de groene omgeving waar bomen behouden blijven. De kale huurprijs bedraagt € 597,- p/m.

Voor meer informatie over dit project klik hier.

Wil je in aanmerking komen voor een van deze woningen?
Vanaf woensdag 14 februari je je gedurende twee weken inschrijven voor een huurwoning of huurappartement in de nieuwbouw van De Vlindergaard op woningaanbod. De woningen zijn bijzonder aantrekkelijk als je houdt van rust, natuur en geborgenheid.
Let op, om in aanmerking te komen voor deze woningen, is het noodzakelijk om een motivatie te schrijven.. Meer informatie hierover lees je terug in onderstaande flyer.

Flyer Vlindergaard eengezinswoningen

Flyer appartement Vlindergaard

Flyer Vlindergaard - toewijzing

Wanneer worden woning Veghels Buiten Brouwerij Buitendreef 3-13 te huur aangeboden?

In Veghels Buiten bouwt Ouwehand een rij met 6 huurwoningen voor Area. Deze worden via www.onshuiz.nl van 22 tot en met 28 februari 2018 te huur aangeboden. Drie woningen via het model inschrijfduur en de andere drie via het lotingmodel.
De geplande oplevering van dit nieuwbouwcomplex is begin april 2018.

Meer vragen (10)