Contact
Vragen? Laat het ons weten

Nieuwbouw projecten

Veel gevraagd over Nieuwbouw projecten

Ik heb interesse in het te ontwikkelen project Knarrenhof in Uden. Hoe kom ik voor een woning in aanmerking?

Op dit moment zijn er plannen om een Knarrenhof in Uden te gaan ontwikkelen.
Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning binnen het project Knarrenhof Uden, kun je je hiervoor inschrijven bij de Knarrenhof (http://www.knarrenhof.nl) Daarnaast dien je ook als woningzoekende bij Area ingeschreven te staan. In de regel wijst de Knarrenhof de woningen toe.
Knarrenhofprojecten bestaan uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen.

Project Fruitgaard - Tijdelijk Wonen Velmolen Oost Uden

De 36 appartementen van het project Fruitgaard (Velmolen Oost) zijn in juli 2018 opgeleverd. 

Klik hier voor meer informatie over 'Tijdelijk Wonen'.

De woningen hebben geen eigen buitenruimte. De verharding en het groen zijn openbaar en worden aangelegd en onderhouden door de gemeente. Dit geldt dus ook voor de kleine terrasjes voor de woningen. 
Het resterende groen zal in het najaar van 2019 worden aangelegd door de gemeente. Gemeente heeft toegezegd dat plantjes die door bewoners zijn geplaatst in de perken, door gemeente zullen worden overgenomen en onderhouden. 

Project Groen van Prinstererlaan, Veghel-Zuid

Project Groen van Prinstererlaan
Op de plek van de voormalige Franciscusschool realiseren we 12 kwadrantwoningen. 
Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens..

Invulling
Het gaat om levensloopbestendige woningen, dat wil zeggen dat het volledige woonprogramma, woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer op de begane grond is gerealiseerd. De woningen bestaan uit één bouwlaag met kap en hebben een vloeroppervlak van circa 90m2. De woningen beschikken niet over een tuin, maar een terras wat grenst aan de woonkamer. Op de verdieping bevindt zich een hobbykamer, vide en installatieruimte.

De woningen worden zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting opgeleverd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. 

De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht, met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwbouwwoningen en groen en speelruimte voor de wijk.

Uitvoering
De uitvoering van het project wordt verzorgd door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. 

Verwachte uitvoering: start medio april 2019
Verwachte oplevering: medio februari 2020 (4 weken voor oplevering worden de bewoners definitief geïnformeerd over de opleverdatum).

Huurprijsindicatie: € 720,- euro per maand. 

Verdere informatie lees je terug in de verhuurbrochure.

Project Don Bosco

Area heeft dit pand van de gemeente Meierijstad gekocht. Hiermee redt Area het pand van de sloophamer en wordt dit stukje cultureel erfgoed, de voormalige Don Bosco basisschool, behouden.

Area wil de herontwikkeling op een bijzondere manier gaan doen, namelijk samen met woningzoekenden die daar graag willen wonen. Inmiddels hebben ongeveer 50 kandidaten zich gemeld die graag samen met Area het ontwikkeltraject ingaan.

Area verbouwt de voormalige lokalen tot 23 appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens. Samen met de toekomstige bewoners wil Area het pand op een duurzame manier herontwikkelen. Zo veel mogelijk van het pand wordt behouden en materialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt er goed nagedacht welke materialen worden toegepast. En Area maakt de woningen ook zo energiezuinig mogelijk zodat het comfort van de woningen hoog is terwijl de woonlasten voor de bewoners laag blijven.

Project Evertsenstraat, Veghel-Zuid

Op de plek van de voormalige school Het Anker zijn door Area 6 woningen met uitzicht op de Aa gerealiseerd. 

De woningen zijn gelegen aan de Evertsenstraat 1 A t/m E en bestaan uit twee bouwlagen (begane grond en eerste verdieping) met een plat dak en hebben een vloeroppervlak van circa 90m2. De woningen beschikken niet over een tuin, maar over een terras wat grenst aan de woonkamer. 

Deze woningen zijn zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting uitgevoerd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik, de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. 

De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen.

De uitvoering van het project is verzorgd door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. 

Oplevering: de woningen zijn allemaal opgeleverd in december 2019.

Huurprijsindicatie: tussen € 685,- en € 720,- euro

Project Jan van Galenstraat, Veghel-Zuid

Na de verhuizing van de Vijfmaster school en de Microhal zijn op deze locatie door Area 28 huurwoningen gerealiseerd. Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens en hebben maximaal 2 slaapkamers. 

De woningen bestaan uit twee bouwlagen (begane grond en eerste verdieping) met een plat dak en een vloeroppervlak van ca. 85 m2. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin met berging. 

6 van de 28 woningen zijn levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat het volledige woonprogramma op de begane grond is gerealiseerd. Deze woningen bestaan uit één bouwlaag met een plat dak en hebben een vloeroppervlak van ca. 65m2. 

De woningen zijn zeer energiezuinig (EPC=0) zonder gasaansluiting uitgevoerd. Dat wil zeggen dat bij normaal gebruik, de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen.

De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht, met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwbouwwoningen en groen en speelruimte voor de wijk. De geplaatste bloembakken daarentegen, behoren tot het gehuurde. Net als de eerste meter voor het huis (Delftse stoep), de gele stenen. Bewoners mogen deze bloembak zelf vullen. Dit gebeurt niet door Area of de gemeente.

De uitvoering van het project is verzorgd door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. 

De woningen zijn inmiddels allemaal opgeleverd in november en december. 

Huurprijsindicatie: tussen de € 600,- en € 685,- euro per maand. 

Nadere informatie kun je terugvinden in de verhuurbrochure.

Project Abdijlaan

Op de plek van de voormalige standplaatsen aan de Abdijlaan, zijn door Area 11 woningen gerealiseerd. 

Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen en hebben 2 of 3 slaapkamers. De woningen bestaan uit twee bouwlagen (begane grond en eerste verdieping) met een plat dak en hebben een vloeroppervlak van circa 80 tot 90m2. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin met berging.

De woningen zijn zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting uitgevoerd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Uden opnieuw ingericht met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen.

De uitvoering van het project is verzorgd door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. 
Oplevering: de woningen zijn allemaal opgeleverd in december 2019.

Huurprijsindicatie: tussen de € 651,- en € 720,- euro per maand.

Wat is Knarrenhof?

Het project Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger. Privacy en wooncomfort staan centraal in een veilig en afsluitbaar hofje. Iedere bewoner heeft zijn eigen voordeur, inpandige berging, terras, zolder en eigen afsluitbare schuur op het terrein.

Het project bestaat uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen. Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van Knarrenhof.

Wanneer worden de nieuwbouwwoningen Buitendreef 33 t/m 47 in Veghels Buiten verhuurd?

Deze 8 huurwoningen zijn inmiddels toegewezen aan de kandidaathuurders.

Het adres van de woning is Buitendreef 33 tot en met 47, 5463 LC  Veghel. Onderdeel van de Kastanjetuin en Kloostertuin.

De woningen worden gebouwd door Dura Vermeer en de datum voor sleuteluitgifte is 19 maart 2018.

Project Kastanjetuin Uden - Prior van Milstraat - Woongroep Uniek

Het project Kastanjetuin ligt tussen Prior van Milstraat en Burgemeester Thijssenstraat nabij het centrum van Uden. De locatie wordt herontwikkeld door Stam en de Koning in samenwerking met Stichting Uniek. Het totale project bestaat uit 40 wooneenheden: 24 commerciële huurwoningen, 6 koopwoningen én 10 sociale huurappartementen voor Stichting Uniek. 

Area neemt 10 huurappartementen turn-key van Stam en de Koning af en gaat deze verhuren aan Stichting Uniek. De ontwikkeling is gekoppeld aan de ontwikkeling van de overige woningen in het gebied. Doordat de ontwikkeling van de overige woningen vertraging oploopt, loopt ook de ontwikkeling voor Uniek vertraging op.

Verwachting is dat in 2020 gestart kan worden met het opstellen van het bestemmingsplan en de uitvoering medio 2021 kan starten. Afhankelijk van het verloop van de procedure en eventuele bezwaren.

Project Veghels Buiten - Barbarahoeve

Het plan Veghels Buiten bestaat uit verschillende fases.
In de eerste fase De Eeuwsels worden 8 huurwoningen gerealiseerd. De bouw is in maart 2017 gestart en de oplevering staat gepland voor oktober 2017. De 8 huurwoningen zijn inmiddels allen verhuurd en opgeleverd. Het adres is: Barbarahoeve.

In De Eeuwsels komen twaalf koopwoningen en acht huurwoningen, in kleine rijtjes rondom een gezamenlijk erf. 

Bewonersbrochure Barbarahoeve

Wonen in Hoevense Veld in Uden

Denkt u er aan om te gaan te gaan verhuizen? Wilt u in de buurt blijven wonen? Komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning? Dan is Hoevense Veld in Uden wellicht de plek voor u. Inschrijven en informatie opvragen kan via: info@wonenhoevenseveld.nl of op de website

Project Peelse Heide, Odiliapeel

In 2019 zijn aan de rand van Odiliapeel 12 woningen gebouwd. 

Lokatie
De woningen zijn gelegen aan de Peelse Heide en zijn grondgebonden. 

Indeling
Elke woning heeft een open keuken. De woonkamer ligt aan de achterzijde en staat in verbinding met de tuin. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers, een technische ruimte en een badkamer gesitueerd. De zolder bestaat uit een ruime afgesloten bergzolder met een dakraam. 

Energiezuinig
De woningen zijn energiezuinig opgeleverd, energielabel A+. Ze beschikken over een geisoleerde vloer, dak en gevel. Ook zijn de woningen uitgerust met een luchtwarmtepomp met hoog rendement, zeer isolerende beglazing, vloerverwarming en zonnepanelen op het dak. Er is geen gasaansluiting aanwezig. 
Daarnaast beschikken de woningen over een ruime tuin met een buitenberging. Hemelwater wordt apart opgevangen en in de tuin geinfiltreerd. 

Huurprijs
De kale huurprijs bedraagt 684,78 euro plus 1,25 aan servicekosten.

Toewijzing en oplevering
De woningen zijn eind 2019 opgeleverd. 

Brochure
Brochure Peelse Heide

Project Hoogstraat 22-32

Locatie Hoogstraat 22-32
In september 2019 heeft het college van de gemeente Meierijstad besloten dat Area de locatie Hoogstraat 22-32 verder mag aankopen en ontwikkelen naar sociale huurwoningen.
Hier zal Area 24 appartementen in drie bouwlagen (BG, 1e en 2e etage) realiseren. 

Deze appartementen zijn geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens. Een deel van de appartementen heeft 2 slaapkamers, een deel heeft 1 slaapkamer en hebben een vloeroppervlak van circa 75 en 60 m2. Daarnaast beschikken de appartementen over een berging en een balkon aan de galerijzijde.

De appartementen worden zeer energiezuinig, zonder gasaansluiting gebouwd. Aan de achterzijde worden extra parkeerplaatsen aangelegd, aansluitend aan het bestaande parkeerterrein.

Voorgenomen planning 
Huurprijsindicatie:              € 620,- en € 660,-
Verwachte uitvoering:        Afhankelijk van vergunningsprocedure 3e – 4e Kwartaal 2020
Verwachte oplevering:       Medio 4e kwartaal 2021

Nadere informatie volgt in de verhuurbrochure in het derde kwartaal van 2020

Project Aldetiendstraat 21 C, D, E Uden

Project
Aan de Aldetiendstraat realiseert  binnen het bestaande volume 8 zelfstandige studio`s en 8 onzelfstandige kamers voor het Verdihuis.
Momenteel is de omgevingsdialoog met de buurt opgestart en wordt het project samen met de gemeente Uden gevormd. Begin 2020 zal opnieuw een omgevingsdialoog worden georganiseerd om het alternatieve plan te presenteren.

Verwachte uitvoering en oplevering

Verwachte uitvoering:        Afhankelijk van vergunningsprocedure medio 3e – 4e Kwartaal 2020
Verwachte oplevering:       3e-4e kwartaal 2021

Project Spoorlaan Meierijstad

Project
Op het voormalige parkeerterrein aan de Spoorlaan realiseert Area 6 grondgebonden woningen.
Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens en hebben 2  slaapkamers. De woningen bestaan uit drie bouwlagen (begane grond, eerste verdieping en zolder) en hebben een vloeroppervlak van circa 80m2. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin met berging.

De woningen worden zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting gebouwd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen.

Huurprijsindicatie:              € 680,-

Verwachte uitvoering en oplevering
Verwachte uitvoering:        Afhankelijk van bestemmingsplan procedure 3e – 4e Kwartaal 2020
Verwachte oplevering:       3e-4e kwartaal 2021

Ruimtelijke plannen document lokatie


Nadere informatie volgt in de verhuurbrochure in het derde kwartaal van 2020

Project LTS Meierijstad

Project
LTS Meierijstad

Op het terrein van de voormalige LTS realiseert Area 15 grondgebonden woningen.
Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens en hebben 2 slaapkamers. De woningen bestaan uit twee bouwlagen (begane grond en eerste verdieping) met een plat dak en hebben een vloeroppervlak van circa 80m2. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin met berging.

De woningen worden zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting gebouwd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen. 

Huurprijsindicatie:              € 650,-

Verwachte uitvoering en oplevering
Verwachte uitvoering:        Afhankelijk van bestemmingsplan procedure 3e – 4e Kwartaal 2020
Verwachte oplevering:       3e-4e kwartaal 2021

Ruimtelijke plannen document lokatie

Nadere informatie volgt in de verhuurbrochure in het derde kwartaal van 2020

Project Cruydentuin - Veghels Buiten

Het plan De Eetbare Tuin bestaat uit totaal 20 woningen, waarvan 17 in de sociale verhuur voor Area.
De woningen hebben een gebruiksoppervlak van 75-80 m2 (twee slaapkamers) en 98 m² (drie slaapkamers) en beschikken over een kleine tuin.

Uitvoering 

Op 14 april is er gestart met de bouwwerkzaamheden.
De planning is om de woningen in december 2020 op te leveren.

Huurprijzen:

  • 13 kleine eengezinswoningen € 663,40 (prijspeil jaar 2020)
  • 4 eengezinswoningen € 737,14 (prijspeil jaar 2020)

Cruydentuin Veghels Buiten - inrichting openbare ruimte

Cruydentuin Veghels Buiten - situatie

Cruydentuin - voor en zijaanzicht

 

Meer vragen (13)