Contact
Vragen? Laat het ons weten

Nieuwbouw projecten

Veel gevraagd over Nieuwbouw projecten

Project De Gaarden

De eerste fase bestaat uit 24 appartementen en 18 eengezinswoningen, straatnaam Kersengaarde. Deze zijn in december 2016 opgeleverd en verhuurd. 

Het nieuw te bouwen project De Vlindergaard, aan de oostkant van Het Retraitehuis, wordt eind 2018 opgeleverd. Het project bestaat uit een appartementencomplex met 28 appartementen en 38 eengezinswoningen. De appartementen krijgen zonnepanelen op het dak, welke individueel aan de appartementen zijn gekoppeld. De eengezinswoningen worden als Nul-op-de-meter-woningen gerealiseerd. Deze woningen krijgen een dak met zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Een Nul-op-de-meter-woning heeft op jaarbasis per saldo een gemiddeld totaal energieverbruik van nul.

De verhuur is op 14 februari gestart via woningaanbod. Het is gedurende twee weken mogelijk om te reageren. Actualiteiten worden gepubliceerd op de website: www.degaarden-uden.nl

Achter Het Retraitehuis worden ook appartementen gebouwd. Dit gaat Het Kloosterpark heten. Deze appartementen zijn niet van Area. Voor meer informatie kijk op de website: www.kloosterpark-uden.nl

Wanneer gaat de bouw van de Gaarden van start?

De Kersengaarde is in december 2016 opgeleverd.
Het nieuwe project, De Vlindergaard, is eind 2018 opgeleverd. De verhuur is in februari 2018 van start gegaan. 

De Vlindergaard - project De Gaarden

Eind 2018 wordt het nieuwbouwproject De Vlindergaard opgeleverd.  

De Gaarden is een bijzondere nieuwe wijk met zo’n 250 inwoners. Deze nieuwe wijk ligt op een plek met historie. In het begin van de twintigste eeuw openden de missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest aan de noordzijde van de Volkelseweg een klooster en een Retraitehuis. Het landgoed van Het Retraitehuis, waar vroeger boomgaarden, moestuinen, spirituele en vrijetijdsplekken waren, vormt nu het decor voor De Gaarden. Een prachtige plek om te wonen.

De Vlindergaard

38 Energiezuinige eengezinswoningen
Er komen 38 eengezinswoningen midden in het groen tussen de bomen. De woningen zijn zeer energiezuinig. Zo worden er zonnepanelen op het dak geplaatst en is er geen gasaansluiting aanwezig. De woningen hebben een afgesloten terras dat uitzicht biedt op het groen en de bomen. De kale huurprijs bedraagt € 681,- p/m.

28 appartementen
Er worden ook 28 appartementen over vijf woonlagen gebouwd. Ook de appartementen hebben collectieve zonnepanelen voor algemene voorzieningen en 5 panelen voor eigen gebruik. De balkons bieden uitzicht op de groene omgeving waar bomen behouden blijven. De kale huurprijs bedraagt € 597,- p/m.

Voor meer informatie over dit project klik hier.

Wil je in aanmerking komen voor een van deze woningen?
Vanaf woensdag 14 februari je je gedurende twee weken inschrijven voor een huurwoning of huurappartement in de nieuwbouw van De Vlindergaard op woningaanbod. De woningen zijn bijzonder aantrekkelijk als je houdt van rust, natuur en geborgenheid.
Let op, om in aanmerking te komen voor deze woningen, is het noodzakelijk om een motivatie te schrijven.. Meer informatie hierover lees je terug in onderstaande flyer.

Flyer Vlindergaard eengezinswoningen

Flyer appartement Vlindergaard

Flyer Vlindergaard - toewijzing

Ik heb interesse in het te ontwikkelen project Knarrenhof in Uden. Hoe kom ik voor een woning in aanmerking?

Op dit moment zijn er plannen om een Knarrenhof in Uden te gaan ontwikkelen.
Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning binnen het project Knarrenhof Uden, kun je je hiervoor inschrijven bij de Knarrenhof (http://www.knarrenhof.nl) Daarnaast dien je ook als woningzoekende bij Area ingeschreven te staan. In de regel wijst de Knarrenhof de woningen toe.
Knarrenhofprojecten bestaan uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen.

Project Fruitgaard - Tijdelijk Wonen Velmolen Oost Uden

De 36 appartementen van het project Fruitgaard (Velmolen Oost) zijn op 4 en 5 juli jl. opgeleverd. Alle woningen zijn toegewezen. 

Klik hier voor meer informatie over 'Tijdelijk Wonen'.

Project Groen van Prinstererlaan, Veghel-Zuid

Op de plek van de voormalige Franciscusschool realiseren we 12 kwadrantwoningen. 
Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens..

Het gaat om levensloopbestendige woningen, dat wil zeggen dat het volledige woonprogramma, woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer op de begane grond is gerealiseerd. De woningen bestaan uit één bouwlaag met kap en hebben een vloeroppervlak van circa 90m2. De woningen beschikken niet over een tuin, maar een terras wat grenst aan de woonkamer. Op de verdieping bevindt zich een hobbykamer, vide en installatieruimte.

De woningen worden zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting opgeleverd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. 

De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht, met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwbouwwoningen en groen en speelruimte voor de wijk.

Verwachte uitvoering: start medio april 2019
Verwachte oplevering: oktober 2019

Huurprijsindicatie: € 700,-

Nadere informatie volgt in de verhuurbrochure in het tweede kwartaal van 2019.

Project Don Bosco

Area heeft dit pand van de gemeente Meierijstad gekocht. Hiermee redt Area het pand van de sloophamer en wordt dit stukje cultureel erfgoed, de voormalige Don Bosco basisschool, behouden.

Area wil de herontwikkeling op een bijzondere manier gaan doen, namelijk samen met woningzoekenden die daar graag willen wonen. Inmiddels hebben ongeveer 50 kandidaten zich gemeld die graag samen met Area het ontwikkeltraject ingaan.

Area verbouwt de voormalige lokalen tot 22 appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens. Samen met de toekomstige bewoners wil Area het pand op een duurzame manier herontwikkelen. Zo veel mogelijk van het pand wordt behouden en materialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt er goed nagedacht welke materialen worden toegepast. En Area maakt de woningen ook zo energiezuinig mogelijk zodat het comfort van de woningen hoog is terwijl de woonlasten voor de bewoners laag blijven.

Project Evertsenstraat, Veghel-Zuid

Op de plek van de voormalige school Het Anker realiseert Area 6 woningen met uitzicht op de Aa. 

De woningen zijn gelegen aan de Evertsenstraat 1 A t/m E en bestaan uit twee bouwlagen (begane grond en eerste verdieping) met een plat dak en hebben een vloeroppervlak van circa 90m2. De woningen beschikken niet over een tuin, maar over een terras wat grenst aan de woonkamer. 

Deze woningen worden zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting uitgevoerd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik, de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. 

De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen.

De uitvoering van het project wordt verzorgt door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. Van der Heijden, zal voor aanvang van de werkzaamheden de buurt informeren over de uitvoering.

Verwachte uitvoering: start medio April 2019
Verwachte oplevering: medio November 2019

Huurprijsindicatie: € 700,- euro

Nadere informatie volgt in de verhuurbrochure in het tweede kwartaal van 2019.

Project Jan van Galenstraat, Veghel-Zuid

Na de verhuizing van de Vijfmaster school en de Microhal realiseren we op deze locatie 28 huurwoningen. Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens en hebben maximaal 2 slaapkamers. 

De woningen bestaan uit twee bouwlagen (begane grond en eerste verdieping) met een plat dak en een vloeroppervlak van ca. 85 m2. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin met berging. 

6 van de 28 woningen zijn levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat het volledige woonprogramma op de begane grond is gerealiseerd. Deze woningen bestaan uit één bouwlaag met een plat dak en hebben een vloeroppervlak van ca. 65m2. 

De woningen worden zeer energiezuinig (EPC=0) zonder gasaansluiting uitgevoerd. Dat wil zeggen dat bij normaal gebruik, de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen.

De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Meierijstad opnieuw ingericht, met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwbouwwoningen en groen en speelruimte voor de wijk. 

De uitvoering van het project wordt verzorgt door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. Van der Heijden, zal voor aanvang van de werkzaamheden de buurt informeren over de uitvoering.

Verwachte uitvoering: start medio april 2019
Verwachte oplevering: december 2019

Huurprijsindicatie: tussen de € 600,- en € 700- euro per maand. 

Nadere informatie volgt in de verhuurbrochure in het tweede kwartaal van 2019.

Project Abdijlaan

Op de plek van de voormalige standplaatsen aan de Abdijlaan, realiseert Area 11 woningen.

Deze woningen zijn vooral geschikt voor de een- en tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen en hebben 2 of 3 slaapkamers. De woningen bestaan uit twee bouwlagen (begane grond en eerste verdieping) met een plat dak en hebben een vloeroppervlak van circa 80 tot 90m2. Daarnaast beschikken de woningen over een tuin met berging.

De woningen worden zeer energiezuinig (EPC=0), zonder gasaansluiting uitgevoerd, dat wil zeggen dat bij normaal gebruik de energie voor verwarming en koeling door de woning zelf wordt opgewekt met zonnepanelen. De ruimte rondom de woningen wordt door de gemeente Uden opnieuw ingericht met voldoende extra parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen.

De uitvoering van het project wordt verzorgt door Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling. Van der Heijden, zal voor aanvang van de werkzaamheden de buurt informeren over de uitvoering.

Verwachte uitvoering: start medio April 2019
Verwachte oplevering: medio Oktober 2019

Huurprijsindicatie: tussen de € 600,- en € 700,- euro per maand.

Nadere informatie volgt in de verhuurbrochure in het tweede kwartaal van 2019.

Wat is Knarrenhof?

Het project Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger. Privacy en wooncomfort staan centraal in een veilig en afsluitbaar hofje. Iedere bewoner heeft zijn eigen voordeur, inpandige berging, terras, zolder en eigen afsluitbare schuur op het terrein.

Het project bestaat uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen. Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van Knarrenhof.

Wanneer worden de nieuwbouwwoningen Buitendreef 33 t/m 47 in Veghels Buiten verhuurd?

Deze 8 huurwoningen zijn inmiddels toegewezen aan de kandidaathuurders.

Het adres van de woning is Buitendreef 33 tot en met 47, 5463 LC  Veghel. Onderdeel van de Kastanjetuin en Kloostertuin.

De woningen worden gebouwd door Dura Vermeer en de datum voor sleuteluitgifte is 19 maart 2018.

Project Kastanjetuin Uden - Prior van Milstraat - Woongroep Uniek

Het project Kastanjetuin ligt tussen Prior van Milstraat en Burgemeester Thijssenstraat nabij het centrum van Uden. De locatie wordt herontwikkeld door Stam en de Koning in samenwerking met Stichting Uniek.

Area neemt 10 huurappartementen turn-key van Stam en de Koning af en gaat deze verhuren aan Stichting Uniek. De ontwikkeling is gekoppeld aan de ontwikkeling van de overige woningen in het gebied. Doordat de ontwikkeling van de overige woningen vertraging oploopt, loopt ook de ontwikkeling voor Uniek vertraging op. Verwachting is dat dit jaar het bestemmingsplan kan worden opgestart waarna in 2020 gestart kan worden met de uitvoering met oplevering in 2020-2021. Afhankelijk van het verloop van de procedure en eventuele bezwaren.

Wanneer worden de nieuwbouwwoningen in Veghels Buiten / Buitendreef 3-13 te huur aangeboden?

In de wijk Veghels Buiten heeft aannemersbedrijf Ouwehand een rij met 6 huurwoningen gebouwd voor Area. Deze zijn via Mijn Huiz van 22 tot en met 28 februari 2018 te huur aangeboden. Drie woningen worden verhuurd via het model inschrijfduur en de andere drie via het lotingmodel.
De oplevering van deze woningen heeft plaatsgevonden in de week van 16 april 2018.

Meer vragen (9)