Verhuisvergoeding senioren

Aantrekkelijk aanbod voor huurders die kleiner willen wonen!

Wij constateren dat veel senioren graag willen verhuizen naar een kleinere passende woning, maar dat de drempel om die stap te maken vaak net te hoog is. Senioren zien bijvoorbeeld op tegen de verhuizing of tegen het feit dat de nieuwe woning opgeknapt moet worden. Area wil graag meedenken hoe dat makkelijker kan en zoekt naar mogelijkheden om huurders te stimuleren te verhuizen naar een kleinere, meer passende woning.

Vergoeding
Daarom zijn we in 2016 gestart om huurders van Area uit eengezinswoningen te ondersteunen als zij willen verhuizen naar een kleinere woning van Area die gelabeld is voor mensen van 55 jaar en ouder. Wij realiseren ons dat verhuizen geld en energie kost en daarom willen wij daarin senioren die naar een kleinere meer passende woning verhuizen en een eengezinswoning van Area verlaten, tegemoet komen. Area biedt deze huurders een eenmalige vergoeding van €3.000,= aan. Dit bedrag kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken om een verhuisbedrijf in te huren, voor de aankleding en inrichting van de nieuwe woning of voor herstelwerkzaamheden van de achter te laten woning.

Interesse?
Heb je belangstelling om naar een kleinere woning te verhuizen, dan kun je het woningaanbod in de gaten houden. Je reageert zelf op zo’n kleinere huurwoning waarvoor je belangstelling hebt. De normale toewijzingsregels blijven van kracht.
Heb je hulp nodig bij het reageren op een woning, dan mag je altijd contact met ons opnemen. Ook voor andere vragen of het inplannen van een persoonlijk gesprek kunt u bij Area terecht.

Criteria

 • Dit aanbod geldt voor 55 jaar en ouder gelabelde woningen van Area die op Thuispoort.nl te huur aangeboden worden vanaf 1 februari 2016 tot heden.
 • Ontvang je al een vergoeding van Area omdat bijvoorbeeld je huidige woning gesloopt wordt, dan geldt dit aanbod niet voor jou.
 • Je woont in een eengezinswoning van Area met minimaal 3 slaapkamers en deze woning komt vrij wanneer je verhuist naar een woning zoals hiervoor omschreven.
 • Je woont op dit moment niet in een woning die al bestemd is voor bewoners van 55 jaar en ouder, zoals bijvoorbeeld een zogenaamde multifunctionele woning met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.
 • Je bent 55 jaar of ouder.
 • Jouw huishoudinkomen is niet hoger dan € € 44.035,- voor alleenstaanden en € 48.625,- voor 2 of meer persoonshuishoudens per jaar.
 • Jouw huishoudsamenstelling is passend voor de woning, dus het aantal slaapkamers moet voldoende zijn voor het aantal mensen dat in de woning gaat wonen.
 • Je hebt geen huurachterstand.
 • Area heeft het afgelopen jaar geen (ernstige) overlastklachten over jou ontvangen.
 • Uitbetaling vindt plaats nadat het nieuwe huurcontract getekend is. Area behoudt zich het recht voor om de vergoeding in 2 delen uit te betalen. Dus het eerste gedeelte na het tekenen van de nieuwe huurovereenkomst en het tweede gedeelte na het correct opleveren van de eengezinswoning aan Area.
 • Alle woningen worden aangeboden en toegewezen via onze website en je reageert zelf via de site op de woning waarvoor je interesse hebt.
 • Deze vergoeding geldt niet als je woningruil doet.