Contact
Vragen? Laat het ons weten

nieuwbouw projecten

Veel gevraagd over nieuwbouw projecten

Project Tijdelijk Wonen Velmolen Oost Uden

Op deze locatie willen we 36 tijdelijke appartementen realiseren. De plannen voor deze locatie zijn in voorbereiding en we verwachten dat de woningen in juni 2018 worden opgeleverd. Klik hier voor meer informatie over 'Tijdelijk Wonen'.

Project Don Bosco

Area heeft dit pand van de gemeente Meierijstad gekocht. Hiermee redt Area het pand van de sloophamer en wordt dit stukje cultureel erfgoed, de voormalige Don Bosco basisschool, behouden.

Area wil de herontwikkeling op een bijzondere manier gaan doen, namelijk samen met woningzoekenden die daar graag willen wonen. Inmiddels hebben ongeveer 50 kandidaten zich gemeld die graag samen met Area het ontwikkeltraject ingaan.

Area verbouwt de voormalige lokalen tot 14 appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens en voegt er in een aanvullende nieuwbouw nog 6 appartementen aan toe. Samen met de toekomstige bewoners wil Area het pand op een duurzame manier herontwikkelen. Zo veel mogelijk van het pand wordt behouden en materialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt er goed nagedacht welke materialen worden toegepast. En Area maakt de woningen ook zo energiezuinig mogelijk zodat het comfort van de woningen hoog is terwijl de woonlasten voor de bewoners laag blijven.

Wanneer gaat de bouw van de Gaarden van start?

De Kersengaarde is in december 2017 opgeleverd.
Het nieuwe project, De Vlindergaard, wordt naar verwachting eind 2018 opgeleverd. De bouw start in oktober 2017, de verhuur zal rond januari 2018 starten.

Project De Gaarden

De eerste fase bestaat uit 24 appartementen en 18 eengezinswoningen, straatnaam Kersengaarde. Deze zijn in december opgeleverd en verhuurd. 

Het nieuw te bouwen project De Vlindergaard, aan de oostkant van Het Retraitehuis, wordt eind 2018 opgeleverd. Het project bestaat uit een appartementencomplex met 28 appartementen en 38 eengezinswoningen. De appartementen krijgen zonnepanelen op het dak, welke individueel aan de appartementen zijn gekoppeld. De eengezinswoningen worden als Nul-op-de-meter-woningen gerealiseerd. Deze woningen krijgen een dak met zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. Een Nul-op-de-meter-woning heeft op jaarbasis per saldo een gemiddeld totaal energieverbruik van nul.

De bouw start in oktober 2017, de verhuur zal naar verwachting in januari 2018 starten. Actualiteiten worden gepubliceerd op de website: www.degaarden-uden.nl

Achter Het Retraitehuis worden ook appartementen gebouwd. Dit gaat Het Kloosterpark heten. Deze appartementen zijn niet van Area. Voor meer informatie kijk op de website: www.kloosterpark-uden.nl

Ik heb interesse in het te ontwikkelen project Knarrenhof in Uden. Hoe kom ik voor een woning in aanmerking?

Op dit moment zijn er plannen om een Knarrenhof in Uden te gaan ontwikkelen.
Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning binnen het project Knarrenhof Uden, kun je je hiervoor inschrijven bij de Knarrenhof (http://www.knarrenhof.nl) Daarnaast dien je ook als woningzoekende bij Area ingeschreven te staan. In de regel wijst de Knarrenhof de woningen toe.
Knarrenhofprojecten bestaan uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen.

 

 

 

 

Project Evertsestraat, Veghel-Zuid

Op de plek van de voormalige school Het Anker wil Area 6 woningen ontwikkelen met uitzicht op de Aa. Een unieke plek in Veghel. Wie wil nu niet aan een park wonen. De woningen worden met 3 slaapkamers iets ruimer van opzet zodat hier ook gezinnen kunnen wonen. Op dit moment worden de plannen vormgegeven en kunnen we nog niets zeggen over de verwachte planning.

Project Groen van Prinstererlaan, Veghel-Zuid

Op de plek van de voormalige Franciscusschool willen we met behoud van het groene karakter van de locatie 12 kwadrant woningen maken. Door deze compacte bouwvorm speels op de locatie te plaatsen blijft er ruimte voor de speelplaats en de jeu de boules veld die door de wijk erg gewaardeerd worden. Deze woningen zijn vooral voor de een- en tweepersoonshuishoudens en hebben 1 slaapkamer op de begane grond waardoor de woning voor zowel voor starters als voor senioren een erg mooie kans is. Op dit moment worden de plannen vormgegeven en kunnen we nog niets zeggen over de verwachte planning.

Project Jan van Galenstraat, Veghel-Zuid

Na de verhuizing van de Vijfmaster school en de Microhal willen we op deze locatie 28 grondgebonden woningen maken. Deze woningen zijn vooral voor de een- en tweepersoonshuishoudens en hebben maximaal 2 slaapkamers. Bij deze ontwikkeling houden we een groot deel van de locatie vrij voor groen en speelruimte voor de wijk. Op dit moment worden de plannen vormgegeven en kunnen we nog niets zeggen over de verwachte planning.

Project Veghels Buiten De Eeuwsels / Barbarahoeve

Het plan Veghels Buiten bestaat uit verschillende fases. Alle In de eerste fase De Eeuwsels worden 8 huurwoningen gerealiseerd. De bouw is in maart 2017 gestart en de oplevering staat gepland voor oktober 2017. De 8 huurwoningen zijn inmiddels allen verhuurd. Het adres wordt: Barbarahoeve.

In De Eeuwsels komen twaalf koopwoningen en acht huurwoningen, in kleine rijtjes rondom een gezamenlijk erf. 

Project Veghels Buiten Kloostertuin Kastanjetuin

Kloostertuin, Abdijtuin, start bouw juni 2017, oplevering juni 2018, 27 eengezinswoningen

Kloostertuin, De Cruydentuin i.s.m. De Loods, start bouw juni 2017, oplevering juni 2018, 13 starterswoningen

Kloostertuin, De Bierbrouwerij i.s.m. Ouwehand bouw start bouw juni 2017, oplevering juni 2018, 6 eengezinswoningen

Wat is Knarrenhof?

Het project Knarrenhof is gebaseerd op de hofjes van vroeger. Privacy en wooncomfort staan centraal in een veilig en afsluitbaar hofje. Iedere bewoner heeft zijn eigen voordeur, inpandige berging, terras, zolder en eigen afsluitbare schuur op het terrein.

Het project bestaat uit zowel koopwoningen als (sociale) huurwoningen. Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van Knarrenhof.

Meer vragen (6)