Contact
Vragen? Laat het ons weten

Koop je eigen (t)huis

Bij Area is het - in een aantal gevallen - mogelijk om de woning die je huurt, te kopen. Je woning heeft een streefhuur boven de libaralisatiegrens. 

Als je daarvoor interesse hebt, dan bekijkt Area of er een verkoopbestemming op jouw woning mogelijk is. Als die er is, dan laten we een externe taxateur de waarde van je woning bepalen. Wanneer blijkt dat je de woning kunt kopen, brengen we je in contact met ons netwerk van een makelaar en een notaris. Zij begeleiden je bij de koop van je woning.

Voordelen van koop:

  • weet wat je koopt
  • je hoeft niet opnieuw je woning in te richten;
  • je heb geen verhuiskosten
  • je hebt geen jaarlijkse huurverhoging.

Veel gevraagd over Koop je eigen (t)huis

Ik wil mijn huurwoning graag kopen. Is dit mogelijk?

Op dit moment is het niet mogelijk om een woning van Area te kopen.

Woningen uit onze huurportefeuille, zijn bedoeld om te huur aan te bieden aan doelgroepen met een daarbij passend inkomen.

Enkele woningen behoren tot de uitzondering. Wil je weten of dit jouw woning betreft, neem dan contact op via het contactformulier.

Hoe kan ik reageren op een koopwoning?

Bij interesse in een koopwoning, kan je contact opnemen met de verkopende makelaar. Het makelaarskantoor dat de verkoop van de woning begeleidt staat vermeld in advertentie van de koopwoning op onze website.

Hoe blijf ik op de hoogte van het aanbod van koopwoningen en -garages?

Het aanbod van koopwoningen en -garages staat vermeld op onze website. We werken samen met lokale makelaarskantoren voor de verkoop. Het nieuwe aanbod adverteren wij bij het in de verkoop gaan van de woning in de regionale krant.

Er staat een woning leeg. Betreft het een koopwoning?

Wij kunnen dit voor je nakijken. Neem contact met ons op via het contactformulier

Wat is NHG?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Het waarborgfonds staat garant voor terugbetaling van uw hypotheek(bedrag) aan de geldverstrekker.

Moet ik een opstalverzekering afsluiten als ik een woning koop?

Ja, vanaf het moment van overdracht moet je de opstalverzekering zelf geregeld hebben. Zolang je de woning van Area huurt, regelen wij de opstalverzekering voor de dekking van schade aan de woning.

Ben ik verplicht zelf in de woning te wonen als ik een woning koop?

Ja, de hypotheekakte eist dit bijna altijd. Bij Koopgarant is dit ook een verplichting van Area. Bij vrije verkoop kent Area geen verplichting.

Ik heb een woning gekocht van Area en nu is er een technisch gebrek. Wat kan Area voor mij betekenen?

Area verkoopt woningen via de aangesloten makelaars. Wanneer de woning bij de notaris is overgeschreven, ben je als koper zelf verantwoordelijk voor de verzekering. Area is niet meer verantwoordelijk voor het onderhoud en de service van de woning. Hiervan wordt ook een melding gemaakt in de koopakte.
Ben je al huurder van de woning? Dan vervalt na verkoop ook het geplande onderhoud.

Constateer je na de overschrijving van de woning alsnog een technisch gebrek? Meld dit dan bij de verkopende makelaar. Zij zullen het gebrek aan ons doorgeven. Wij beoordelen dan of er actie ondernomen wordt.

Wanneer de woning onderdeel is van een VVE (Vereniging Van Eigenaren), bijvoorbeeld een appartement, dan kun je je melden bij de VVE.

Ik heb een vraag over de koopovereenkomst, wat kan ik doen?

Je neemt contact op met de betrokken makelaar bij de verkoop van de woning. Bij een Koopgarantwoning neem je contact op met Area via het contactformulier.

Meer vragen (4)