Contact
Vragen? Laat het ons weten

Koop je eigen (t)huis

Bij Area is het - in een aantal gevallen - mogelijk om de woning die je huurt, te kopen. Je woning heeft een streefhuur boven de libaralisatiegrens. 

Als je daarvoor interesse hebt, dan bekijkt Area of er een verkoopbestemming op jouw woning mogelijk is. Als die er is, dan laten we een externe taxateur de waarde van je woning bepalen. Wanneer blijkt dat je de woning kunt kopen, brengen we je in contact met ons netwerk van een makelaar en een notaris. Zij begeleiden je bij de koop van je woning.

Voordelen van koop:

  • weet wat je koopt
  • je hoeft niet opnieuw je woning in te richten;
  • je heb geen verhuiskosten
  • je hebt geen jaarlijkse huurverhoging.

Veel gevraagd over Koop je eigen (t)huis

Kan ik mijn huurwoning kopen?

Als de woning een verkoopbestemming heeft, heb je de mogelijkheid om de woning te kopen. Mensen in een sociale huurwoning hebben de mogelijkheid niet om de huurwoning te kopen. Je woning heeft een streefhuur boven de libaralisatiegrens. Als je je interesse aangeeft bij Area, bekijken wij of er een verkoopbestemming op je woning zit. Geef je interesse aan via het contactformulier. Je ontvangt vervolgens van ons een brief of email waarin staat of je de woning kunt kopen en wat de procedure is. 

Hoe blijf ik op de hoogte van het aanbod van koopgarage?

We werken samen met lokale makelaarskantoren voor de verkoop. Het nieuwe aanbod koopgarages adverteren wij in de regionale krant. Dit gebeurt op het moment dat de garage in de verkoop gaat.

Hoe kan ik reageren op een koopwoning?

Bij interesse in een koopwoning, kan je contact opnemen met de verkopende makelaar. Het makelaarskantoor dat de verkoop van de woning begeleidt staat vermeld in advertentie van de koopwoning op onze website.

Hoe blijf ik op de hoogte van het aanbod van koopwoningen en -garages?

Het aanbod koopwoningen staat vermeld op onze website. We werken samen met lokale makelaarskantoren voor de verkoop. Het nieuwe aanbod koopwoningen adverteren wij bij het in de verkoop gaan van de woning in de regionale krant.

Er staat een woning leeg. Betreft het een koopwoning?

Wij kunnen dit voor je nakijken. Neem contact met ons op via het contactformulier

Wat is NHG?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Het waarborgfonds staat garant voor terugbetaling van uw hypotheek(bedrag) aan de geldverstrekker.

Moet ik een opstalverzekering afsluiten als ik een woning koop?

Ja, vanaf het moment van overdracht moet je de opstalverzekering zelf geregeld hebben. Zolang je de woning van Area huurt, regelen wij de opstalverzekering voor de dekking van schade aan de woning.

Ben ik verplicht zelf in de woning te wonen als ik een woning koop?

Ja, de hypotheekakte eist dit bijna altijd. Bij Koopgarant is dit ook een verplichting van Area. Bij vrije verkoop kent Area geen verplichting.

Ik heb een vraag over de koopovereenkomst, wat kan ik doen?

Je neemt contact op met de betrokken makelaar bij de verkoop van de woning. Bij een Koopgarantwoning neem je contact op met Area via het contactformulier.

Meer vragen (4)