Mechanische ventilatie

Een mechanische ventilatie voert vervuilde en vochtige lucht af uit de woning. Goed venitileren is belangrijk dit voorkomt schimmel en vocht in je woning.

Veel gevraagd over Mechanische ventilatie

Hoe vaak vindt het onderhoud plaats aan de CV-ketel en de warmte-terug-win (wtw) installatie? Hoe vaak worden de filters vervangen?

1x per 2 jaar vindt het onderhoud aan CV en de warmte-terug-win (wtw) installatie plaats door Van Thiel Optimaal.

De filters van de warmte-terug-win (wtw) installatie worden dan ook vervangen

Tevens wordt er bij het onderhoud een nieuwe set filters aangeleverd.

Rondom de ventielen van de warmte-terug-win (wtw) installatie is het vies. Wat moet ik doen?

Je dient dit zelf regelmatig schoon te houden. Je kunt dit doen met de borstel van de stofzuiger. Hiermee wrijf je over de vuile of zwarte plekken.

Mijn mechanische ventilatie werkt niet. Wat moet ik doen?

Neem contact op met Area via Mijn reparatieverzoek. Onze medewerker helpt je graag verder.

Ik heb last van kookgeuren van de buren vanuit mijn afzuiging.

Meld het verzoek via Mijn Vraag zodat wij een afspraak met je kunnen maken. In de omschrijving geef je aan wat het gebrek is en wanneer de technisch beheerder langs kan komen (geef een voorkeursdag aan).

Ik heb een storing aan mijn warmte-terug-win (wtw) installatie. Wat moet ik doen?

Neem contact op met Area via Mijn reparatieverzoek.

Gaat het om het vervangen van de filters voor de warmteterugwin installatie, WTW? Je kunt je filters voor de wtw installatie online eenvoudig zelf bestellen.

Ik wil uitleg over de werking van de warmtepomp in mijn woning. Hoe kan ik dit aanvragen?

Wanneer de woning aan je is opgeleverd, krijg je, indien gewenst, uitleg over de verwarming/warmtepomp. Wanneer je deze uitleg graag wilt ontvangen, kun je dit tijdens de overdracht aangeven bij de woonmakelaar. Hij of zij geeft dit dan door aan de juiste leverancier.
Is de woning al aan je opgeleverd en wil je alsnog een verzoek hiervoor indienen? Neem dan contact op met Van Thiel. Zij verzorgen de uitleg of zorgen ervoor dat de juiste leverancier wordt aangestuurd.

Ik wil mijn mechanische ventilatie of warmte-terug-win (wtw) installatie anders instellen. Mag ik dat doen?

Deze instellingen mag je niet veranderen. De afvoerventielen zijn goed afgesteld. Dit zelfde geldt voor de toevoerventielen van de warmte-terug-win (wtw) installatie. Deze zijn ingesteld om een goed binnenklimaat te krijgen in de woning en voldoende te ventileren. Wanneer je dit aanpast wordt de woning niet goed geventileerd.

Ik heb een storingsmelding "filter" op mijn warmte-terug-win (wtw) installatie. Wat betekent dit?

De melding “filter” is een tijdsmelding welke om de drie maanden optreedt. Dit is een herinnering dat de filters gereinigd of vervangen moeten worden. De melding verdwijnt wanneer je de knop "OK" gedurende 4 seconden indrukt.

Wanneer worden de ventielen van de warmte-terug-win (wtw) installatie afgesteld en gereinigd?

Area voert het reinigen van de ventielen en het opnieuw afstellen hiervan om de 5 jaar uit.

Wat is het verschil tussen mechanische ventilatie (MV) en een warmte terug win installatie (WTW)?

Mechanische ventilatie bestaat uit een unit (box) met meestal een afzuigventiel in de keuken, badkamer en toilet, die nare luchtjes en vocht afzuigt. Je kunt de zuigkracht regelen met een schakelaar.

Warmteterugwin installatie (WTW) is een unit met filters en vaak ook afzuigventielen in keuken, badkamer en toilet en woonkamer. Deze installatie zuigt vocht en nare luchtjes af en brengt de lucht na zuivering weer terug in de woning met behoud van warmte. Onderhoud gebeurt een maal in de 2 jaar door Van Thiel Optimaal (cv installateur) en je krijgt hiervan bericht.