Contact
Vragen? Laat het ons weten

Ontwikkelgroep Don Boscoschool

Duurzame herontwikkeling Boscoschool sámen met de toekomstige bewoners

Area heeft van de gemeente Meierijstad de Don Boscoschool in Veghel gekocht. Area gaat het pand op een duurzame manier herontwikkelen tot appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens. Area verbouwt de voormalige lokalen tot 14 appartementen voor 1- en 2-persoons huishoudens en voegt er in een aanvullende nieuwbouw nog 6 appartementen aan toe. Samen met de toekomstige bewoners wil Area het pand op een duurzame manier herontwikkelen. Zo veel mogelijk van het pand wordt behouden en materialen worden zo veel als mogelijk hergebruikt. Daarnaast wordt er goed nagedacht welke materialen worden toegepast. En Area maakt de woningen ook zo energiezuinig mogelijk zodat het comfort van de woningen hoog is terwijl de woonlasten voor de bewoners laag blijven.

Meedenken en -praten
Dit alles doen we mét de toekomstige bewoners van deze appartementen. Voor dit zo’n anderhalf jaar durende proces, is Area op zoek naar woningzoekenden die hier graag willen wonen, maar die óók graag meedenken bij de invulling van het woonconcept. Daarom zijn we op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn om in de Don Boscoschool te wonen. Mensen die voor sociale huur in aanmerking komen (huishoudinkomen max. €36.165,- euro) én die over de duurzame ontwikkeling en het gebruik van het pand willen meedenken en -praten. Het wordt een intensief traject van 1,5 tot 2 jaar.

Ontwikkelgroep
Area wil de herontwikkeling dus op een bijzondere manier doen, namelijk samen met woningzoekenden die daar graag willen wonen. Heb je interesse? Meld je dan via onderstaand formulier aan bij de ontwikkel- of omwonendengroep. Je kunt er ook voor kiezen om alleen op de hoogte gehouden te worden via nieuwsbrieven. 

Aanmeldformulier

Aanmeldformulier