Mooie scores voor Area in de benchmark

Aedes BenchmarkAedes heeft de resultaten van de benchmark 2023 bekend gemaakt. Area scoort hierin op Duurzaamheid en Huurdersoordeel weer een hele mooie A. Ook de B-scores voor Onderhoud & verbetering en Bedrijfslasten zijn mooie scores. Maar dat wil niet zeggen dat we achterover leunen. We gaan door!

Onderhoud & verbetering
We zetten al jaren in op groot onderhoud+ voor onze woningen. Als er groot onderhoud aan een woning gedaan moet worden, isoleren we meteen zoveel mogelijk de woning. De ‘+’ staat voor die verduurzaming. Hierna hebben deze woningen minimaal energielabel A.
We pakken deze werkzaamheden wijk voor wijk aan.

“De ‘GO+ trein’ die door het Area-gebied rijdt, zoals wij het genoemd hebben, heeft dit jaar 139 woningen verduurzaamd. Binnenkort starten we met de boemeltrein die de woningen met de slechtste labels aanpakt. Deze woningen staan verspreid in ons gebied, vandaar de naam Boemeltrein. Het verduurzamen van woningen vinden we heel belangrijk. Want daarmee wordt een woning comfortabeler en de energielasten minder”, aldus Jan van Vucht, directeur-bestuurder van Area.

De Aedes benchmark
Aedes, de branchevereniging voor alle woningcorporaties, houdt jaarlijks een onderzoek waarbij de prestaties van de woningcorporaties op een aantal onderwerpen met elkaar worden vergeleken.

De benchmark bestaat uit vijf prestatievelden: Huurdersoordeel, Bedrijfslasten, Duurzaamheid, Onderhoud & verbetering en Beschikbaarheid & betaalbaarheid. Deze geven op hoofdlijnen een beeld over het presteren van individuele corporaties en de gehele sector.
Er worden in de benchmark geen cijfers maar letters toegekend. Een A-score betekent een bovengemiddelde prestatie, een B-score gemiddeld en een C-score is onder gemiddeld.