Contact
Vragen? Laat het ons weten

Aanbod verhuiskostenvergoeding ouderen verlengd tot 31 december 2017

Wij constateren dat veel ouderen graag willen verhuizen naar een kleinere passende woning, maar dat de drempel om die stap te maken vaak net te hoog is. Ouderen zien bijvoorbeeld op tegen de verhuizing of tegen het feit dat de nieuwe woning opgeknapt moet worden. Area wil graag meedenken hoe dat makkelijker kan en zoekt naar mogelijkheden om huurders  te stimuleren te verhuizen naar een kleinere, meer passende woning.

In 2016 is Area gestart met een proef waarbij ouderen een eenmalige verhuiskostenvergoeding ontvangen als zij doorstromen van een eengezinswoning met 3 slaapkamers naar een seniorenwoning. Vele huurders hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt en dus zijn evenveel eengezinswoningen vrij gekomen voor startende woningzoekenden. Vanwege het succes van deze stimuleringsmaatregel, heeft Area besloten om de proef met een jaar te verlengen.

Interesse?

Hebt u belangstelling om naar een kleinere woning te verhuizen, dan kunt u het woningaanbod op onze website in de gaten houden. U reageert zelf op zo’n kleinere huurwoning waarvoor u belangstelling heeft. De normale toewijzingsregels blijven van kracht. Hebt u hulp nodig bij het reageren op een woning, dan mag u altijd contact met ons opnemen. Ook voor andere vragen of het inplannen van een persoonlijk gesprek kunt u bij Area terecht.

Criteria

  • Dit aanbod geldt voor alle op onze website te huur aangeboden woningen tot 31 december 2017 en alleen voor de verhuur van alle, voor 55 jaar en ouder gelabelde woningen, uitgezonderd nieuwbouwprojecten.
  • Ontvangt u al een vergoeding van Area omdat bijvoorbeeld uw huidige woning gesloopt wordt, dan geldt dit aanbod niet voor u.
  • U woont in een eengezinswoning van Area met minimaal 3 slaapkamers en deze woning komt vrij wanneer u verhuist naar een woning zoals hiervoor omschreven.
  • U bent 55 jaar of ouder.
  • Uw huishoudinkomen is niet hoger dan € 36.165,= per jaar.
  • Alle woningen worden aangeboden en toegewezen via onze website areawonen.nl en u reageert zelf via de site op de woning waarvoor u interesse heeft.
  • Uw huishoudsamenstelling is passend voor de woning, dus het aantal slaapkamers moet voldoende zijn voor het aantal mensen dat in de woning gaat wonen.
  • U hebt geen huurachterstand.
  • Area heeft het afgelopen jaar geen (ernstige) overlastklachten over u ontvangen.
  • Uitbetaling vindt plaats nadat het nieuwe huurcontract getekend is.