Contact
Vragen? Laat het ons weten

Area investeert komende vier jaar 170 miljoen euro in Uden en Veghel

Brabants Dagblad, 20 december 2016 door Hans van Alebeek - Volop tevredenheid dinsdagmiddag in het splinternieuwe woonwijkje De Gaarden in Uden waar woningbouwcorporatie Area met de gemeenten Uden en Veghel de woonafspraken voor de komende jaren vastlegde. Voor het eerst heeft ook de bewonersraad van Area over de afspraken meegepraat en -gedacht.

,,Uden en Veghel mogen blij zijn met ons", zei directeur-bestuurder Jan van Vucht van Area met onverholen trots. ,,De komende vier jaar investeert Area geen 100 maar 170 miljoen euro in beide gemeenten. Dat zegt wel iets."

Zowel in Uden als Veghel gaat Area fors meer nieuwe huizen bouwen en wordt er tegelijkertijd flink geïnvesteerd in renovatie en duurzaamheid, onder andere op het gebied van isolatie en zonnepanelen.

De wethouders Jan Goijaarts (Veghel) en René Peerenboom (Uden) gaven op hun beurt alle lof aan Area om 'schouder aan schouder' te werken aan meer sociale woningbouw in beide gemeenten.

De prestatieafspraken tussen gemeenten en Area worden officieel ondertekend. Vlnr. Jan Goijaarts (Veghel), René Peerenboom (Uden), Ruud Dame (bewonersraad Area) en Jan van Vucht (Area).