Contact
Vragen? Laat het ons weten

Bouw sociale en middeldure huurwoningen aan Volkelseweg in Uden gestart

Start bouw Volkelseweg UdenHendriks Coppelmans Bouwgroep is begonnen met de bouw van 34 woningen aan de Volkelseweg in Uden. De bouwplaats ligt achter het tankstation, naast nieuwbouwproject De Kersengaarde wat de ontwikkelende bouwgroep enkele jaren geleden voor Area realiseerde. De 34 woningen bestaan uit tien sociale huurwoningen, wederom voor Area. De overige 24 woningen zijn middeldure huurwoningen voor een belegger. Naar verwachting worden de woningen begin 2021 opgeleverd.

Prefab bouwmethode
Bij de bouw van de woningen wordt deels gebruik gemaakt van een prefab-bouwmethode. Het binnenspouwblad van de woningen wordt in de fabriek geproduceerd en op de bouwplaats afgewerkt met isolatie en metselwerk. Ook de dakplaten bestaan uit prefab-elementen. Een voordeel van het gebruik van prefab-elementen is dat je bouwt in geconditioneerde omstandigheden. Daardoor heb je geen last van weersinvloeden, wat de kwaliteit van het product verhoogt. Ook is het project beter planbaar en voorspelbaar bij het gebruik van prefab-elementen, waardoor er minder faalkosten zijn.

Betaalbaar wonen in Uden
In Nederland is er nog altijd een tekort aan betaalbare huurwoningen. Ook in Uden is de vraag hoog. Area en Hendriks Coppelmans vinden het daarom belangrijk dat er nieuwe betaalbare woningen worden gebouwd. Samen realiseerden zij aan de Volkelseweg in de afgelopen jaren al 108 betaalbare woningen. In nieuwbouwproject de Kersengaarde bouwden ze 18 woningen en 24 appartementen. Aan de andere kant van het Retraitehuis, in nieuwbouwproject de Vlindergaard, verschenen 38 nul-op-de-meterwoningen en 28 appartementen.