Contact
Vragen? Laat het ons weten

De herfst-editie van de Areander

De nieuwe Areander staat weer klaar met dit keer veel aandacht voor Samen Wonen. Pak een kop thee, nestel je op de bank met een laptop en lees de verhalen van onze bewoners, partners en medewerkers. Enjoy!

Aandacht voor Samen Wonen 

Deze Areander geeft een goed beeld waar Area momenteel vol haar aandacht aan geeft: het versterken van het sociale element in onze wijken. Norbert Verheijen, Manager Wonen Area pakte dit thema op in zijn column. Daarnaast staat Buurtbemiddeling in de schijnwerpers en het Trainingshuis in Uden, waar mensen met autisme klaargestoomd worden om zelfstandig te kunnen wonen. Ook ‘Het Steunpunt’ in Odiliapeel staat in deze Areander centraal. Verder een interview met Marylo Verhagen, Seniorencoach bij Area, die speciaal aandacht heeft voor de seniorendoelgroep in onze wijken en buurten. In De Gaarden hebben we een ‘wandeling in het groen’ gemaakt met (toekomstige) bewoners en vergroten zo de betrokkenheid in de wijk.

Area gaat het dak op!

Een ander agendapunt dat veel aandacht krijgt bij Area is duurzaamheid. Dit doen we door tussen 2018 en 2021 bij zoveel mogelijk woningen zonnepanelen te leggen zonder huurverhoging. In de Areander vertelt een bewoonster over haar ervaring met zonnepanelen. Op zaterdag 6 oktober 2018 was het de Dag van de Duurzaamheid binnen de gemeente Meierijstad. Voor deze dag opende Area de deuren van de Don Boscoschool in Veghel. Een bijzonder project waar de herontwikkeling tot stand komt samen met woningzoekenden die daar graag willen wonen.

Groene Goeroes

Landschapsbeheerders Willem Peters en Nico Ettema van Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid namen (IVN) namen allebei plaats op de Groene Stoel en deelden het verhaal van IVN en vertelden over hun werkzaamheden voor het instituut. In de Areander vind je het filmpje. Tot slot geven onze Groene Goeroes de tip om je huis te pimpen door oude meubels nieuw leven in te blazen. Dat vintage helemaal hip is, zie je in het filmpje dat we voor je opsnorden.

Nieuwsgierig? Lees, kijk en ervaar zelf de nieuwe Areander!

PS: Wil je de Areander vier keer per jaar in je mailbox ontvangen? Geef dan jouw e-mailadres aan ons door via: info@areawonen.nl.