Contact
Vragen? Laat het ons weten

"Toen ik de brief van Area kreeg of ik zonnepanelen wilde, was de keuze niet zo moeilijk. Ik reageerde meteen dat ik ze panelen wilde. Het is beter voor het milieu en je krijgt gratis stroom."

Stefan de Wild

De laatste Areander van dit jaar

De laatste maand van het jaar is een drukke periode voor vrijwel iedereen. Voor Jan van Vucht, directeur-bestuurder van Area is het ook een tijd waarin hij stilstaat bij wat er in een jaar is gebeurd. Dat deelt hij in de column van alweer de laatste Areander in 2018. Jan blikt terug op enkele mooie momenten en kijkt daarnaast vooruit naar wat er in het nieuwe jaar staat te gebeuren. Welke plannen Area heeft, vertelt Jan in een kort filmpje en lees je in het artikel over het nieuwe koersplan. Eén van de punten hierin gaat over ‘circulair ondernemen’. Kobbe Vink, projectmanager bij Area legt in zijn verhaal uit wat dit betekent.

Verder in deze Areander aandacht voor ‘veilig wonen’. In opdracht van Area voert het bouwteam van Herlings Electro Techniek en Cornelissen Aannemingsbedrijf werkzaamheden uit in onze woongebouwen om de brandveiligheid te verbeteren. Dat zij deze klus naar alle tevredenheid van bewoners klaren, blijkt wel uit de positieve reactie van Ans van Weert en Jan van Ommen, bewoners van één van de flats in Veghel-Zuid.

In de rubriek ‘Op de groene stoel’ nodigt Area bewoners uit om hun ideeën en tips over duurzaamheid te delen. Dit keer nam Stefan de Wild bewoner van Area uit Volkel plaats op de stoel. Sinds enkele maanden heeft hij zonnepanelen. Enthousiast vertelt hij over zijn ervaring. Bekijk ook het bijbehorende filmpje.

In deze december uitgave van de Areander nemen we een kijkje in de keuken van de Voedselbank Uden-Veghel. In gesprek met Jan Janssen, al bijna tien jaar voorzitter van deze club. Samen met andere vrijwilligers zet hij zich in om mensen tijdelijk te voorzien van voldoende eten.

Tot slot geven onze Groene Goeroes tips voor alternatieven voor de traditionele kerstboom. Op Pinterest https://nl.pinterest.com/christmaholic/alternatieve-kerstbomen/ vind je ze in alle maten en kleuren.

Veel leesplezier met de nieuwe Areander!

Wij wensen je warme feestdagen en een gezond 2019!

PS: Wil je de Areander vier keer per jaar in je mailbox ontvangen? Geef dan jouw e-mailadres aan ons door via: info@areawonen.nl.