Contact
Vragen? Laat het ons weten

Het zijn echte lieverds

Astrid Scheuller

De nieuwe Areander, december 2017

De vierde digitale versie van de Areander is online! Ontvang je deze Areander niet digitaal en wil je deze vier keer per jaar in jouw mailbox ontvangen? Geef dan jouw e-mailadres aan ons door via: info@areawonen.nl

Groen moet je doen!
We zijn alweer in de laatste maand van 2017 beland. December is voor veel mensen een tijd om even stil te staan bij bijzondere momenten, die afgelopen jaar gebeurden. Ook Area blikt terug op een jaar waarin allerlei mooie projecten tot stand kwamen. Zo zijn wij, samen met de gemeente Uden en de sociale onderneming IBN één van de eerste gebruikers van de elektrische deelauto’s van de coöperatie ‘Uden duurzaam op weg’. Zowel Ronald van Lith, manager wijkontwikkeling bij Area, als Koos Michilsen van de Bewonersraad, vertellen in de nieuwe Areander wat ze hiervan vinden. Drie jaar terug ging Area een samenwerkingsverband aan met schilder- en onderhoudsbedrijven Caspar de Haan, Gebroeders van der Plas en Dusol Vastgoedonderhoud. In deze Areander lichten zij toe wat goed gaat en wat beter kan. Daarnaast deelt een bewoner haar ervaring. Afgelopen jaar breidden we ook onze digitale dienstverlening flink uit. Inmiddels hebben ruim 1.850 bewoners ingelogd in het huurdersportaal van Area, een online omgeving waar bewoners zelfstandig hun bewonerszaken kunnen regelen, op het tijdstip dat hen uitkomt. Marjon van Dinther, financieel administratief medewerker bij Area, gaat in op de verdere ontwikkelingen van dit portaal. Een nieuwe rubriek is: ‘Op de groene stoel’, waarbij Area bewoners uitnodigt om hun tips en ideeën over duurzaamheid te delen. Diana Opschoor, projectmanager bij Area trapt af. Een stukje verderop in het bewonersblad is Diana kartrekker van het ontwikkeltraject van de Don Boscoschool, waarbij bewoners meedenken over hoe ze hier willen wonen. Sinds Mijke Verrijdt en Joris Ulijn in één van de appartementen van Chapeau Woonkringen in Uden wonen, hebben zij weer regie over hun leven. Je leest hun verhaal in de rubriek ‘leven’.

Digitale wereld maakt leven makkelijker
In elke Areander brengen we een website onder de aandacht, die het leven makkelijker maakt. Dit keer is dat www.nextdoor.nl. Dit is een besloten buurtapp waar buren makkelijk contact met elkaar kunnen leggen om samen te bouwen aan een betere buurt. Tot slot vind je in de rubriek ‘tip van ons onderhoudsteam’ een servicevideo over hoe je de batterij van de rookmelder vervangt. Het is de derde in een reeks filmpjes, waarin we handelingen uitleggen, die huurders zelf kunnen doen aan en in hun huis.

Nieuwsgierig? Lees, kijk en ervaar zelf de nieuwe Areander!