Contact
Vragen? Laat het ons weten

Het zijn echte lieverds

Astrid Scheuller

De nieuwe Areander

De nieuwe Areander staat weer online!
De derde digitale versie van de Areander is klaar. Vanaf nu ontvang je hem niet meer via de post, maar krijg je hem in jouw mailbox, als jouw e-mailadres bij ons bekend is. Ontvang je hem niet, maar wil je de Areander vier keer per jaar in jouw mailbox ontvangen? Geef dan jouw e-mailadres aan ons door via: info@areawonen.nl

Area heeft blik op toekomst
De zomervakantie is voorbij en met een beetje geluk staat ons nog een mooie nazomer te wachten. Toch zijn we alweer in de laatste maanden van het jaar beland. Tijd vliegt. Vooral als je met allerlei mooie projecten bezig bent, die nu en in de toekomst zorgen voor prettig wonen in aangename wijken. In deze nieuwe Areander neemt Jan van Vucht, directeur-bestuurder bij Area ons in zijn column mee op reis door diverse buurten in Veghel en Uden. Hij staat stil bij enkele bijzondere locaties in het groen waar we momenteel woningen realiseren. Een stukje verderop in de Areander vertelt Joris Spierings, projectmanager bij Area meer over deze nieuwbouwprojecten: ‘Veghels Buiten’ in Veghel en ‘De Gaarden’ in Uden. Jan komt tijdens zijn reis ook voorbij de Don Boscoschool. Veel Veghelnaren kregen hier onderwijs. Area wil samen met toekomstige bewoners nadenken over hoe het wonen in deze school eruit kan zien. Ook hierover lees je meer in de Areander. Ralf Gulikers, portefeuille-manager bij Area geeft inzicht in welke keuzes Area maakt om haar woningportefeuille toekomstbestendig te maken. Over hoe ingrijpend beslissingen voor je toekomst kunnen zijn, vertelt Shirin. Zij vluchtte zeventien jaar geleden samen met haar man en eenjarig zoontje van Syrië naar Nederland. Nadat ze een verblijfsvergunning kregen, hadden ze veel hulp van VluchtelingenWerk om hun weg in hun nieuwe thuisland te vinden. Shirin weet hoe het is om jezelf niet verstaanbaar te kunnen maken in een vreemd land, daarom tolkt zij nu als vrijwilligster bij VluchtelingenWerk.

Digitale wereld maakt leven makkelijker
In elke Areander brengen we een website onder de aandacht, die het leven makkelijker maakt. Dit keer is dat www.samsamsamen.nl. Hier worden gratis diensten aangeboden of om hulp gevraagd, voor en door buren. Een mooi voorbeeld van hoe SamSam werkt, is de match die ontstond tussen de 15-jarige Tessa en Maria, 69 jaar. Tot slot vind je in de rubriek ‘tip van ons onderhoudsteam’ een link naar een servicevideo over hoe je een stroomstoring oplost. Het is de tweede in een reeks filmpjes, waarin we handelingen uitleggen, die huurders zelf kunnen doen aan en in hun huis.

Nieuwsgierig? Klik hier en lees, kijk en ervaar zelf de nieuwe Areander!