Contact
Vragen? Laat het ons weten

We moeten het samen doen

De bewonerswerkgroep

Vier met Area de zomer!

De zomer is een heerlijke tijd om tot jezelf te komen. Bijvoorbeeld samen met de online zomereditie van de Areander! Neem je laptop op schoot, ga zitten in een relaxte stoel in je tuin en lees de verhalen van onze bewoners, partners en medewerkers. Enjoy!

Area haalt tijdig label B
Wat opvalt is dat de Areander steeds groener kleurt. Logisch, want duurzaamheid staat hoog op de agenda van Area. Willen we de doelstelling ‘in 2035 wonen 100% duurzaam laten leven’ halen, dan moeten we nog verschillende stappen zetten. Op 1 juni vierde Area samen met enkele samenwerkingspartners in Het Retraitehuis een grote stap in de goede richting: het tijdig halen van energielabel B! In de Areander vind je een sfeerimpressie van deze feestelijke ochtend met daaraan een filmpje gelinkt.

Area gaat het dak op!
Een andere stap die Area zet, is dat we tussen 2018 en 2021 bij zoveel mogelijk woningen zonnepanelen leggen zonder huurverhoging. In de Areander lees je hier meer over.

Op de groene stoel
Albert van de Langenberg, projectleider bij Caspar de Haan onderhoud & renovatie, deelt zijn verhaal ‘op de groene stoel’. Hij vertelt onder meer dat voor hem duurzaamheid ook aandacht voor de mensen betekent. Bekijk ook het bijbehorende filmpje. En in de rubriek ‘Wonen’ lees je dat Kitty Hurkmans in haar huis bleef wonen, terwijl het volledig werd gerenoveerd. Uit haar verhaal blijkt inderdaad dat aandacht voor mensen juist tijdens een renovatietraject erg belangrijk is.

 “We moeten het samen doen”
De dames van de Bewonerswerkgroep van het appartementencomplex aan de Sacramentsweg in Uden benadrukken in de rubriek ‘Leven’: “We moeten het samen doen”. Waarmee ze aangeven dat je samen ervoor kunt zorgen dat je woont in een fijne leefomgeving.

Dag van de Duurzaamheid
Dat je samen sterker staat, bedachten ook Area, de gemeente Meierijstad en de gemeente Uden. Op 6 oktober, Dag van de Duurzaamheid, bundelen zij hun krachten en bieden organisaties en bewoners de mogelijkheid om hun duurzame ideeën met anderen te delen. Wil jij jouw duurzame idee op 6 oktober met anderen delen op een locatie in Meierijstad of Uden? Stuur dan voor Uden een e-mail naar: duurzaamheidsdag@uden.nl en voor Meierijstad naar: duurzaam@meierijstad.nl.

Tips van onze Groene Goeroes
Tot slot geven onze Groene Goeroes tips over hoe je bewuster kunt omgaan met water. Sander, de animatie bewoner van Area, laat in een filmpje enkele praktische tips zien hoe je zelf water kunt besparen. Nieuwsgierig? Lees, kijk en ervaar zelf de nieuwe Areander!

PS: Wil je de Areander vier keer per jaar in je mailbox ontvangen? Geef dan jouw e-mailadres aan ons door via: info@areawonen.nl.