Contact
Vragen? Laat het ons weten

De zonnepanelen zijn een cadeau

Viona Ceelen

Voorjaar met de nieuwe Areander

De Areander staat weer online! Ontvang je hem niet en wil je de Areander vier keer per jaar in je mailbox ontvangen? Geef dan jouw e-mailadres aan ons door via: info@areawonen.nl

Samen wonen duurzaam laten leven

Voorjaar. Alles groeit en bloeit. Ook bij Area geeft dit jaargetijde een flinke boost voor allerlei nieuwe plannen. Je leest er alles over in de nieuwe Areander. Met dit keer aandacht voor onder meer het nieuwe huurbeleid; vertellen Ans en Don Mommers hoe zij via onshuiz.nl een woning van Area vonden; en geeft Jan van Vucht, directeur-bestuurder bij Area in zijn vlog een praktijkvoorbeeld over hoe Area in 2035 wonen 100% duurzaam wil laten leven.

Zonnepanelen

Met duurzaamheid hoog op de agenda wil Area haar woningbezit zoveel mogelijk voorzien van zonnepanelen. In de Udense wijk Germenzeel waar Viona en Stefan Ceelen wonen, draaide Area in 2017 een pilot, waarbij op grote schaal zonnepanelen werden gelegd. In de Areander vertelt het echtpaar dat ze het een cadeau vinden. Hun energierekening is flink gedaald, sinds de panelen er liggen. En ook Monique Coppens, die al 18 jaar met veel plezier in de Veghelse Bloemenwijk woont, is er na de renovatie van haar woning vooral op vooruitgegaan; meer warmte en minder kosten. Dankzij dit soort projecten waarbij er aandacht is voor wooncomfort en duurzaam wonen, behaalt Area binnenkort gemiddeld Energielabel B voor alle huurwoningen. Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, ben je daarom uitgenodigd om met ons te bouwen aan een duurzaam feest. Omdat we er trots op zijn dat we samen wonen duurzaam laten leven!

Vele handen maken licht werk

Trots zijn we ook op de ruim 100 vrijwilligers die tijdens AreaDoet met veel plezier samen heel wat werk verstouwden. In de rubriek ‘samen’ vind je een mooie impressie van deze bijzondere middag. Dat vele handen licht werk maakt, blijkt wel uit het verhaal dat Ary Stuifbergen deelt in de rubriek ‘Op de groene stoel’ over het succes van het Repair Café Uden.

Tegel eruit, groen erin

En tot slot geven we in een servicevideo tips over hoe je een onderhoudsvriendelijke én groene tuin krijgt. Bovendien helpt meer groen en minder tegels in de tuin wateroverlast te voorkomen.

Nieuwsgierig? Lees, kijk en ervaar zelf de nieuwe Areander!