Contact
Vragen? Laat het ons weten

We zijn op stoom en koersen vooruit naar de bedoeling van Area.

Jan van Vucht

Area koerst vooruit

 

 

 

In het filmpje vertelt Jan van Vucht, directeur-bestuurder van Area, over de afspraken die hij in 2016 maakte met de gemeente Uden, de gemeente Veghel en de bewonersraad. Area gaat hiermee de komende drie jaar aan de slag.

Er is weer ruimte om te bouwen: 100 woningen in Uden en 300 in Veghel. We zetten vooral in op kleinere en betaalbare woningen. In Uden hebben we extra aandacht voor starters en spoedzoekers via een aantal ‘tijdelijk wonen’ projecten. In 2020 willen we gemiddeld energielabel B voor de bestaande woningen en misschien gaan we nog wel een stap verder. Naast het uitvoeren van grootschalige renovatie- en isolatieprojecten, onderzoeken we ook welke woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Zonder dat we daaraan een huurverhoging koppelen. We krijgen de laatste tijd signalen van onbegrip. Door huurverhogingen en wijzigingen in huur betalen mensen in een soortgelijk huis in dezelfde straat niet dezelfde huur. Logisch dat dit onduidelijk is. Daarom willen we geleidelijk aan naar een systeem dat de verschillen gelijk trekt.

Vorig jaar lanceerden we onze nieuwe website. Dit voorjaar gaat het huurdersportaal live. Allebei resultaten van de digitale weg die wij zijn ingeslagen, om onze dienstverlening sneller, transparanter en klantvriendelijker te maken.

Tot slot willen we onze (toekomstige) bewoners steeds eerder betrekken bij plannen, zodat ze écht meedenken over de woning en de woonomgeving. Een voorbeeld daarvan is het nieuwbouwproject van De Gaarden waar bewoners meedenken over de groenaanleg en het onderhoud.