Contact
Vragen? Laat het ons weten

In 2020 willen we een gemiddeld energielabel B voor de bestaande woningen en misschien gaan we nog wel een stap verder.

Jan van Vucht

Area koerst vooruit

Area maakte in 2016 afspraken met de gemeente Uden, de gemeente Veghel en de bewonersraad.

Bekijk hier het filmpje waarin Jan van Vucht, directeur-bestuurder Area vertelt waarmee Area de komende drie jaar aan de slag gaat. In de blog hieronder alvast een voorproefje.

Area koerst vooruit
Er is weer ruimte om te bouwen: 100 woningen in Uden en 300 in Veghel. We zetten vooral in op kleinere en betaalbare woningen. In Uden hebben we extra aandacht voor starters en spoedzoekers via een aantal ‘tijdelijk wonen’ projecten.

In 2020 willen we een gemiddeld energielabel B voor de bestaande woningen en misschien gaan we nog wel een stap verder. Naast het uitvoeren van grootschalige renovatie- en isolatieprojecten, onderzoeken we ook welke woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Zonder dat we daaraan een huurverhoging koppelen.

We krijgen de laatste tijd signalen van onbegrip. Door huurverhogingen en wijzigingen in huur betalen mensen in een soortgelijk huis in dezelfde straat niet dezelfde huur. Logisch dat dit onduidelijk is. Daarom willen we geleidelijk aan naar een systeem die de verschillen gelijk trekt.

Vorig jaar lanceerden we onze nieuwe website. Dit voorjaar gaat het huurdersportaal live. Allebei resultaten van de digitale weg die wij zijn ingeslagen, om onze dienstverlening sneller, transparanter en klantvriendelijker te maken.

Tot slot willen we onze (toekomstige) bewoners steeds eerder betrekken bij plannen, zodat ze écht meedenken over de woning en de woonomgeving. Een voorbeeld daarvan is het nieuwbouwproject van De Gaarden waar bewoners meedenken over de groenaanleg en het onderhoud.

Samen laten we wonen leven.
Jan van Vucht | Directeur-bestuurder Area