Wijkteammedewerker met sociaal-/leefbaarheids-expertise

Wie zijn wij?
Area verhuurt zo'n 8.500 woningen in Uden, Veghel en de dorpen eromheen. We willen dat je hier goed kunt wonen, in een prettige omgeving waar bewoners oog hebben voor elkaar. Area is er voor mensen die op de woningmarkt afhankelijk zijn van een woningcorporatie: mensen met een laag inkomen, starters, vergunninghouders en mensen met een beperking. We vinden dat je als bewoner in je vertrouwde omgeving moet kunnen blijven - zelfstandig of met zorg. Waar nodig renoveren of verkopen we woningen en bouwen we nieuwe huizen en wooncomplexen. Dat doen we op een duurzame manier, aansluitend bij de vraag van onze bewoners. We weten wat we kunnen én waar anderen goed in zijn. Dus bundelen we de krachten met mensen en organisaties die hetzelfde willen als wij: een levendige en sociale omgeving. Doe je mee met Area? Samen laten we wonen leven.

Leefbaarheid in onze wijken en buurten staat bij Area centraal. We willen dat onze bewoners in een fijne en veilige omgeving kunnen leven. Dat zeggen we niet alleen, maar dat doen we ook.
Daarom werken wij samen in 5 wijkteams. In ieder wijkteam werken drie bewonersspecialisten, die met elkaar zorg dragen voor hun bewoners op het gebied van verhuur, leefbaarheid, incasso, onderhoud en nieuwbouw en renovatieprojecten. Niet alleen voor het nu van bewoner en wijk, maar ook voor de toekomst van bewoner en wijk. De wijkteams kennen daarbij de behoeften van hun bewoners en weten wat er op operationeel en tactisch niveau nodig is om in die behoeften te voorzien en zijn sparringpartner voor het tactisch kader. De focus voor de teams ligt primair op de bewoner en de wijk en niet alleen op de uitvoering van een specifieke functie. Je bent specialist op een bepaald vakgebied, maar tegelijkertijd kijk je met een generalistische blik naar de taken die binnenkomen gericht op onze bewoners. Binnen de wijkteams bepaal je zelf met je collega’s de taakverdeling, waarbij wordt ingespeeld op ieders kwaliteiten, specialismen en interesses.

De functie: Wijkteammedewerker sociaal/leefbaar (32-36 uur per week)
Je gaat aan de slag in één van onze wijken in Uden samen met 2 collega’s; één met verhuurspecialisme en één collega met technisch specialisme. In dit team wordt gezocht naar een breed inzetbaar persoon met sociaal/leefbaarheids-expertise als specialisme, maar met een brede belangstelling, breed blikveld en affiniteit met de overige woongerelateerde taakvelden (verhuur en techniek).

• Spreekt het je aan om op een vernieuwende wijze om te gaan met onze bewoners, onze woningzoekenden en onze wijkopbouw?
• Is leefbaarheid in wijken en buurten voor jou een uitdaging om mee aan de gang te zijn?
• Zijn sociale vraagstukken in onze wijken en van onze individuele huurders jouw expertise?
• Zie je het als een uitdaging om onze doelgroep zelfredzamer te krijgen?
• Voel jij als geen ander aan waar onze bewoners of woningzoekenden behoefte aan hebben en denk je vervolgens graag met ze mee?
• Ben jij prima in staat om bewoners en collega’s aan te spreken als het nodig is?
• Is netwerken met onze partners in de wijk (aannemers, zorg, welzijn en handhaving) vanzelfsprekend?
• Ben je flexibel in werktijden, ook af en toe in de avonduren?
• Is werken in een hectische omgeving geen probleem voor je?
• Vind je het leuk om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van je team en de organisatie?

Wat vragen we?
• HBO werk- en denkniveau met sociaal/leefbaarheids-specialisme met ervaring met de uitvoeringsprocessen van een woningcorporatie.
• Brede interesse; over de grenzen kunnen kijken
• Goede communicatieve vaardigheden
• Kunnen werken in een hectische omgeving
• Sensitiviteit en Lef
• Goed in het organiseren van werkzaamheden
• Verbindend en flexibel

Aanbod
Area zoekt een wijkteammedewerker met kennis van sociale vraagstukken en leefbaarheid; een baan voor 32-36 uur per week. De aanstelling vindt plaats op basis van de CAO Woondiensten in schaal H (€ 3.159 - € 3.891) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.

Informatie & sollicitatie
Herken je jezelf in dit profiel en wil je solliciteren? Maak dan je interesse vóór maandag 7 december kenbaar door jouw CV + motivatiebrief te sturen naar hrm@areawonen.nl onder vermelding van vacature Wijkteammedewerker. De gesprekken zullen plaatsvinden tussen 8 en 18 december.
Ik zie je sollicitatie graag tegemoet!

Norbert Verheijen Manager Wonen Area