Carolushof

De 45 seniorenappartementen Carolushof in Uden zijn toe aan onderhoud. Eerst worden de twee liften vervangen in de periode februari- april 2022. Daarna maakt Area de woningen comfortabeler en energiezuiniger en wordt onderhoud uitgevoerd aan het gebouw.

De huidige bewoners, veelal ouder dan 80 jaar, blijven tijdens de werkzaamheden in hun woning wonen. Er volgt geen huurverhoging na de verbeteringen van de woningen. Voor de meeste bewoners dalen de stookkosten.

Het Carolushof complex heeft 5 etages met elk 9 appartementen. De meeste werkzaamheden vinden buiten de woningen plaats: bijvoorbeeld het dak isoleren, herstel van voegwerk en schilderwerk.

De warmtebron van het gebouw wordt vervangen door drie warmtepompen die op het dak worden geplaatst. Het gebouw gaat daarmee van het gas af! In de woningen wordt het glas vervangen door zonwerend HR++ glas. Het ventilatiesysteem ín de woningen wordt verbeterd.

Planning
De lift tussen Carolushof en St. Jan is bijna klaar. De laatste afwerkingen nog en natuurlijk de werking en veiligheid keuren. Daarna mag de beschermlaag er af en gaat de lift in gebruik.

De voorbereidingen van de werkzaamheden start in april 2022 met een nieuwe hoofdaansluiting voor de elektra, in juni volgt de rest. Hazenberg Bouw voert het onderhoud uit. Zij verwachten rond de bouwvak 2022 klaar te zijn.