De Leest Veghel

In de Veghelse wijk De Leest voert Area een grootschalige renovatie uit aan 149 woningen, verdeeld in drie fases. De laatste fase bestaat uit 21 woningen aan de Waalstraat en de Geulstraat waar op dit moment wordt gewerkt. De andere twee fases zijn inmiddels opgeleverd.

De aanleiding voor de renovatie?
Energetische verbetering in combinatie met noodzakelijk onderhoud. Met het vervangen van de complete buitenschil en een aantal energetische verbeteringen gaan de woningen van energielabel C naar A++. Binnen het project, dat Area samen met Caspar de Haan uitvoert, gebeurt alles volgens het ‘no regret’-principe: de woningen zijn hierdoor voorbereid op een schone, groene en duurzame toekomst.
Concreet betekent dit dat de nadruk van de werkzaamheden op de buitenschil ligt. Er wordt gevel-, dak- en vloerisolatie aangebracht en nieuwe houten kozijnen en deuren geplaatst.

Dankzij subtiele kleurtoepassing in de blokken verbetert de herkenbaarheid en oriëntatie. Het aanzicht van de buurt is flink gestegen door de beeldtransformatie van de eerste twee fases. De sobere en vervuilde uitstraling van de gevels maakt plaats voor een moderne architectuur, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteiten van de bestaande situatie. Het plan is samen met bewoners tot stand gekomen; zij konden individueel hun wensen over het gebruik van de woning én over de uitstraling aangeven.

Minder energie per woningNatuurlijk spelen duurzaamheid en circulariteit een belangrijke rol binnen De Leest. We hergebruiken materialen, beperken onze verkeersbewegingen en hanteren een strakke planning. Geprefabriceerde gevels zorgen voor een constante kwaliteit en een werkwijze waarbij we - bij de meeste woningen - in twee dagen de complete buitengevel kunnen vervangen. Bewoners blijven in hun eigen woning en hebben slechts een paar weken overlast.
We creëren duurzaamheid voor bewoners, door hen een comfortabel en energiezuinig thuis te bieden in een aantrekkelijke en sociale wijk.

Voor wie gaan we renoveren?
De huidige bewoners krijgen een huurverhoging van € 25,- per maand en gaan er in de totale woonlasten op vooruit.

Planning
Het doel is de woningen van de derde en laatste fase voor 5 augustus 2021 op te leveren. Enkele kleine zaken zullen in september worden uitgevoerd.

Blijf op de hoogte
Op deze webpagina delen wij alle actuele informatie over dit project.