Hoogstraat Veghel

Nabij het centrum van Veghel ter hoogte van de Hoogstraat 20 heeft Van der Heijden bouw en ontwikkeling namens Area 24 sociale huurappartementen gerealiseerd. De woningen zijn ontworpen door LA Architecten en er is nauwe samenwerking geweest met gemeente en omwonenden. De zeer duurzame woningen zijn voorzien van een bodemwarmtepomp en zonnepanelen en mede hierdoor bijna energieneutraal.

De woningen zijn ontwikkeld voor één- en tweepersoonshuishoudens, hebben een gebruiksoppervlak van ca. 60 m2 (één slaapkamer) en ca. 75 m² (twee slaapkamers). Aan de galerijzijde is een buitenruimte gelegen op het zuiden. De woningen op de begane grond beschikken over een terras, het overig gedeelte van de tuin is gemeenschappelijk groen.

Wat is er gebouwd?
We realiseerde in totaal 24 appartementen verdeeld over twee bouwblokken in drie bouwlagen. 12 appartementen zijn voorzien van twee slaapkamers en de overige 12 zijn voorzien van één slaapkamer. In totaal zijn 20 appartementen met 0-trede te bereiken door middel van een lift. Voor 4 appartementen geldt een toegang via het trappenhuis.
Alle appartementen beschikken over een eigen buitenberging.

Planning
De bouwwerkzaamheden zijn klaar. De nieuwe bewoners hebben hun intrek genomen.