Maatschappelijk Mooi Uden

Aan de Loopkantstraat in Uden bouwt Hendriks Coppelmans voor ons een appartementencomplex met 39 appartementen. We starten hierin een nieuw wooninitiatief ‘Maatschappelijk Mooi’. Een fijne woonomgeving waar bewoners samen met de buren zorgen voor de goede sfeer, de contacten in het complex en naar elkaar om zien.

Duurzaam
Een andere bijzonderheid in dit project is de duurzaamheid. Met dit project nemen we deel aan Syn.ikia. Syn.ikia is een samenwerking met 13 Europese partners die zich richten op het vergroten van het aantal duurzame wijken met meer dan 100% groene energie in verschillende situaties, klimaten en markten.
Om de functionaliteit van het concept van deze plus-energie-projecten te laten zien aan de rest van Europa worden er 4 duurzame plus-energie-wijken ontwikkeld. Maatschappelijk Mooi in Uden is er een van, naast die in Noorwegen, Spanje en Oostenrijk.

Voor wie gaan we bouwen?
In onze samenleving wordt een steeds groter beroep gedaan op de eigen kracht van mensen. Ook als daar een extra zorgvraag bij komt kijken. Van de 39 appartementen worden 16 appartementen verhuurd aan zorgorganisatie Labyrint Zorg & Werk. Labyrint Zorg & Werk biedt begeleiding aan (jong) volwassenen met een geestelijke en/of licht verstandelijke beperking.
De resterende 23 appartementen in het complex gaan wij verhuren aan woningzoekenden die de wens hebben om met alle bewoners een woongemeenschap te vormen. Zij moeten een actieve bijdrage leveren aan deze duurzame woongemeenschap.
De huurprijzen van de appartementen worden € 529,93 en € 714,49.
Wij maken de selectie van toekomstige huurders.

Wat bouwen we?
Het complex bestaat uit 3 bouwlagen. De appartementen zijn geschikt voor kleinere huishoudens. Ze hebben een gebruiksoppervlak van 46 m² (één slaapkamer) en 71 m² (twee slaapkamers) en beschikken over een eigen buitenruimte. Er komen parkeerplaatsen, bergingen en een fietsenstalling.

Planning
De bouw is inmiddels klaar.
11 mei 2022 zijn de sleutels aan de bewoners van Maatschappelijk Mooi uitgereikt.

Samen met toekomstige huurders
Samen met toekomstige huurders gaan we deze woongemeenschap vormgeven in een vereniging die sociale activiteiten organiseert en contacten stimuleert.

Samen met omwonenden
De omwonenden hebben inspraak gehad bij de ontwikkeling van de plannen. Zij hebben extra eisen gesteld wat geresulteerd heeft in de toepassing van andere materialen en een andere indeling van het gebouw.

Blijf op de hoogte
Op deze webpagina delen wij alle actuele informatie over dit project.

Daarnaast kunt u via www.overheid.nl op de hoogte gehouden worden (via e-mail of app) van alle bekendmakingen rondom deze plannen en andere officiële bekendmakingen in uw buurt.