Digitale post

Area zoekt altijd naar mogelijkheden om de service te verbeteren en tegelijkertijd milieubewuster te werken. Dat doen we ook met het digitaal versturen van de post. Je kiest zelf of je post per brief of per e-mail wilt ontvangen.
Op deze pagina leggen we uit hoe het werkt. Bekijk ook de visuele weergave van de werking. 

Als je voor e-mail/digitale post kiest
De post die je per e-mail ontvangt van Area heeft altijd 'Nieuwe post van Area' als onderwerp. De afzender is altijd ’Area'.
Bekijk hoe deze e-mail eruit ziet.
Klik op het document (in de blauwe balk) om het document te openen en naar de online omgeving van Postex te gaan. 

Post per brievenbus
Als je niet wenst, je post per e-mail te ontvangen dan versturen wij hem naar je thuisadres toe. Deze verzending bestaat dan uit een envelop, een brief en een campagneblad. Op dit campagneblad staan een QR code en een PTX code. Scan de QR code om rechtstreeks naar de online omgeving te gaan voor het bekijken van je post, dit is de omgeving van Postex. 

Je kunt ook hier je PTX code invullen. 

Nadat je de code hebt ingevuld, heb je een aantal mogelijkheden:

  • jouw post digitaal bekijken en downloaden;
  • aangegeven hoe je jouw post wilt ontvangen. Je ontvangt een verificatie-mail ter bevestiging, die je moet accepteren;
  • jouw e-mailadres doorgeven of wijzigen voor het ontvangen van post. Let op: het e-mailadres waarmee je bijvoorbeeld inlogt in het huurdersportaal blijft ongewijzigd;
  • direct je huur of rekening betalen via iDEAL.

Post ook nog per brief
Nog niet alle post wordt op deze manier verzonden. Dit wordt stapsgewijs ingevoerd. Hierdoor is het mogelijk dat je nog post op papier ontvangt ondanks dat je een voorkeur voor digitaal aan ons doorgaf. Aangetekende post kunnen wij niet digitaal versturen. Deze post ontvang je altijd op papier.

Let op: Postex vraagt nooit naar inloggegevens of wachtwoorden. Geef deze nooit aan anderen!