Algemeen Area

Veel gevraagd over Algemeen Area

Ik heb een brief dat er iemand langs wil komen / Er staat iemand voor de deur namens Area. Er lopen mensen rond het complex in verband met een opname. Klopt dit?

Algemeen

Het kan kloppen dat er namens Area personen betrokken zijn bij je woning of complex.
Hieronder lees je wat je mag verwachten:

  • Wanneer er voor het bepalen van het planmatig onderhoud geen woningen bezichtigd hoeven te worden, dan inspecteert de onderhoudspartij alleen het complex.  Er wordt dan geen brief verstuurd.
  • Wanneer er voor het bepalen van het planmatig onderhoud steekproefsgewijs een woning geinspecteerd moet worden, dan wordt er door de onderhoudspartij ook geen brief naar jou als huurder gestuurd. De persoon aan de deur kan dan wel altijd een brief overleggen, waarin Area  toestemming hiervoor geeft. Bij al onze partners is bekend dat ze zich moeten kunnen identificeren bij opname. Je mag hier te allen tijden naar vragen!
  • Wanneer men voor het bepalen van het planmatig onderhoud in iedere woning moet zijn, dan ontvang je vooraf een brief van de onderhoudspartij. Dit gebeurt ook wanneer er energiemaatregelen zijn getroffen, waardoor je een nieuw energielabel krijgt. Voorbeelden van energiemaatregelen zijn: een nieuwe CV-ketel, het plaatsen van nieuwe mechanische ventilatie, het plaatsen van zonnepanelen, isolatiemaatregelen etc.
  • Indien er iemand namens Area bij je aan de deur komt, kan hij of zij zich altijd legitimeren. Hij heeft een identiteitsbewijs bij zich of een batch van Area, of een brief dat hij namens Area werkzaamheden komt uitvoeren.

Vertrouw je de situatie alsnog niet? Laat de persoon dan nooit binnen. De betreffende medewerker gaat dan contact met ons opnemen.

Ik moet Area terugbellen. Maar ik weet niet wie. Kun je me helpen? (intern)

Algemeen

Interne informatie

Voor dit reparatieverzoek komt eerst de technisch beheerder langs (BB)

Algemeen

Dit moet eerst beoordeeld worden door de Technisch Beheerder van Area.

Meld het verzoek via Mijn Vraag zodat wij een afspraak met je kunnen maken. In de omschrijving geef je aan wat het gebrek is en wanneer de technisch beheerder langs kan komen (geef een voorkeursdag aan).

Uiteraard mag je hiervoor ook telefonisch contact met ons opnemen Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 12:30 uur en op vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur op 0413-388044. zodat we direct een afspraak in plannen.

Ik wil graag een adviesgesprek aanvragen, hoe kan ik dat doen?

Algemeen

Neem contact met ons op via Mijn Vraag. Wij beoordelen samen met jou of we een adviesgesprek inplannen, of dat we je wellicht telefonisch al van het juiste antwoord kunnen voorzien.

Ik wil me opgeven of afmelden voor een bijeenkomst van Area. Wat moet ik doen?

Algemeen

Neem hiervoor contact op met Area via Mijn Vraag. Geef duidelijk aan waar de bijeenkomst over gaat en wanneer deze plaats vindt.

Wie is de rechtspersoon van de woningcorporatie Area?

Algemeen

Dat is de stichting Area.