Riolering

Area heeft een partner welke de rioleringen van de huurwoning onderhoud. Bij verstoppingen kun je met Flip van Dijk contact opnemen via 0413-388046.

Veel gevraagd over Riolering

Het gemeente riool is verstopt. Wat moet ik doen?

Neem hiervoor contact met de gemeente via 0413-281911 (Maashorst) of 14-0413 (Meierijstad).

Het ruikt (in mijn woning) naar rioollucht. Wat nu?

Een rioollucht (in de woning) kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken. Hieronder enkele oplossingen:

  • De doucheput, douchegoot, waterslot of sifons kunnen uitdrogen, bijvoorbeeld doordat het water verdampt tijdens een vakantieperiode. Een oplossing kan zijn om een paar drupjes slaolie in de sifon te laten druppelen. 
  • Reinig de riolering met wat soda en kokend heet water.

Lossen de tips het probleem niet op? En hoor je borrelende geluiden in de riolering bij het toilet of de wastafel? Of heb je altijd last van rioollucht? Neem dan contact op met Flip van Dijk via 0413-388046. Zij plannen een afspraak met je in.

Is het bovenstaande allemaal niet het geval? Dan plannen we de technisch beheerder in. Neem dan contact op met Area via het formulier reparatieverzoek .

Door hevige regenval heb ik problemen met de riolering. Wat moet ik doen?

Dit probleem is moeilijk te verhelpen met de huidige hevige regenbuien. Vaak verdwijnt het water na een poosje in de grond of het gemeenteriool. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat je in jouw tuin voldoende mogelijkheden hebt om het water af te voeren. Dus zorg voor voldoende groen in je tuin. 

Houd het probleem langer aan? Neem dan alsnog contact op met Area via Mijn Vraag. Het is fijn als je foto's kunt toevoegen. Hierop kunnen we mogelijk een technisch beheerder inplannen. 

Is de afvoerput verstopt? Neem dan contact op met Flip van Dijk via 0413-388046.

Ik heb een verstopping in mijn riolering, regenpijp of dakgoot. Wat moet ik doen?

Heb je een verstopping in je riolering?
De huisriolering kan verstopt raken. Als het water in de gootsteen of de wastafel langzamer wegloopt, is het slim om deze meteen te ontstoppen. Bij een beginnende verstopping laat je een mengsel van soda en kokend water door de afvoer lopen. De sifon kan ook verstopt zijn. Zet er een emmer of een teiltje onder en draai de beker of dop los. Het vuil loopt er zo uit. Als het probleem blijft, neem dan contact met Flip van Dijk via 0413-388046.

  • Tip: Ga je voor langere tijd op vakantie? Doe dan een beetje slaolie in de afvoeren. Dit zorgt ervoor dat het water in de sifons niet al te snel verdampt.

Of heb je een verstopte dakgoot of regenpijp?
Vervuilde dakgoten en regenpijpen (hemelwaterafvoer) zorgen voor verstoppingen. Dit kan ervoor zorgen dat de goot gaat overlopen wanneer het regent.

  • Hoe weet je of de dakgoot of de regenpijp verstopt is? 

Wanneer de regenpijp hol klinkt, ligt de goot vol blad. Als je er zelf bij kunt, verwijder dan het blad. Lukt dit niet, neem dan contact op met Area via Mijn reparatieverzoek. Geef duidelijk aan of het om de dakgoot aan de voor- of achterzijde gaat. Area zal een gespecialiseerd onderhoudsbedrijf opdracht geven voor het herstel.

Klinkt de regenpijp dof? Dan is de regenpijp verstopt. Neem hiervoor contact op met Flip van Dijk via 0413-388046.

  • Wanneer water bij droog weer door een naad van de goot drupt, dan is de dakgoot lek.

Flip van Dijk heeft een verstopping hersteld. Zij hebben echter een ander probleem ontdekt. Wat gaat er nu gebeuren?

Area krijgt van Flip van Dijk een rapport met bevindingen. Hieruit blijkt welke problemen er nog hersteld moeten worden. Wij pakken dit verder op en door de Technisch Beheerder wordt er een vervolgopdracht uitgezet, indien noodzakelijk.

Ik heb een verstopping in mijn afvoer. Wat moet ik doen?

Het ontstoppen van de sifon of zwanenhals moet je als bewoner zelf verhelpen. Probeer eventueel de riolering te ontstoppen door soda met heet water door de riolering te spoelen.

Zit de verstopping verder in de riolering? Neem dan contact op met Flip van Dijk via 0413-388046. Zij plannen een afspraak met je in, om jouw afvoer te ontstoppen.


Tip: Ga je voor langere tijd op vakantie? Doe dan een beetje slaolie in de afvoeren. Dit zorgt ervoor dat het water in de sifons niet al te snel verdampt.