Sanitair/ kraan

Veel gevraagd over Sanitair/ kraan

Ik wil graag een antislipvloer in de badkamer. Wat moet ik doen?

De gemeente kan je verzoek in behandeling nemen. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling WMO van de gemeente via 0413-281911 (Maashorst) of 14-0413 (Meierijstad).

Ik wil wandbeugels in het toilet of badkamer. Wat moet ik doen?

Neem hiervoor contact met ons op via Mijn Vraag. Vermeld duidelijk je vraag en geef aan dat het om een WMO voorziening gaat.

Ik wil een verhoogd of verlaagd (standaard) toilet of ik wil de hoogte van het toilet aanpassen. Wat moet ik doen?

Wanneer je kan aantonen dat deze aanpassing medisch noodzakelijk is, dan passen wij dit kostenloos aan. 

Het verlagen van het toilet kan alleen tot de normale hoogte van 39 cm vanaf de vloer. De afdeling WMO binnen Area bepaalt dit. Je kunt je aanvraag indienen via Mijn Vraag. Vermeld duidelijk je wensen en geef aan dat het om een WMO-voorziening gaat. 

Verhogen van een hangend toilet
Het is mogelijk een hangend toilet 5-7 cm te verhogen.
Hiervoor is een speciale set  beschikbaar. Achter de toiletpot wordt de verhoging afgewerkt met een witte afdekkap. 

Als het toilet nog niet in aanmerking komt voor vervanging, en de aanvraag op esthetische basis wordt ingediend, kun je in veel gevallen tegen betaling de vervanging vervroegen. De kosten hiervoor hangen af van de plaatsingsdatum van het huidige toilet. 

Ik wil graag vaste of opklapbare toiletbeugels. Wat moet ik doen?

Een vaste beugel of vaste toiletbeugel kan via Area aangevraagd worden. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. .

Bij een toilet op de badkamer waarlangs opklapbare beugels moeten komen, kun je contact opnemen met de gemeente, afdeling WMO via 0413-281911 (Maashorst) of 14-0413 (Meierijstad).

Ik wil graag een thermostatische mengkraan of een eenhendel mengkraan. Is dat mogelijk?

Dat is vaak mogelijk. Hieronder lees je of Area hiervoor een vergoeding vraagt.

Bij een keuken of wastafel mengkraan:

  • Wanneer de huidige kraan van Area om technische redenen aan vervanging toe is. Dan vervangt de monteur de huidige kraan kosteloos in een mengkraan.
  • Wanneer de huidige kraan van Area níet versleten of defect is, kun je een aanvraag doen voor het vervangen van de kraan via Mijn Vraag. Geef duidelijk aan wat je wens is. Er wordt vervolgens een formulier naar je gestuurd waarop de afschrijvingskosten van de huidige kraan staan vermeld. Na ondertekening van het formulier wordt de kraan vervangen.

Bij een douche of bad thermostatische douchemengkraan:

  • Wanneer de huidige kraan van Area om technische redenen aan vervanging toe is, bieden wij je aan om een nieuwe thermostatische douchemengkraan te plaatsen. Hiervoor dien je eenmalig een eigen bijdrage te leveren van € 85,-. Hiervoor onderteken je bij de monteur een contract.
  • Wanneer de huidige kraan van Area níet versleten of defect is. Dan kun je een aanvraag doen voor het vervangen van de kraan via Mijn Vraag. Geef duidelijk aan wat je wens is.  Er wordt dan een formulier naar je gestuurd waarop de eenmalige bijdrage staat vermeld. Na ondertekening van het formulier wordt de kraan vervangen.

Wil je thermostatische douchemengkraan of een eenhendel mengkraan omdat je de kraan niet goed meer kunt bedienen?

Neem hiervoor contact met ons op via Mijn Vraag. Vermeld hierbij duidelijk wat je wens is en geef aan dat het om een WMO voorziening gaat. Wij gaan de situatie dan bekijken.