woningzoekende algemeen

Veel gevraagd over woningzoekende algemeen

Krijgen bijzondere doelgroepen voorrang bij het huren van een woning?

Ja, Area ziet het als haar taak om mensen te huisvesten van bijzondere doelgroepen. Woningen voor deze doelgroepen worden via bemiddeling aan de maatschappelijke organisaties verhuurd en niet geadverteerd in het woningaanbod.

Hoe presenteert Area haar woningaanbod?

Op onze website vind je een uitgebreid overzicht van ons actuele woningaanbod. De presentatie van de woningen bestaat onder meer uit een overzicht met details over huurprijs, aantal kamers, foto’s, plattegronden en informatie over de geografische ligging. Elke dag om 24.00 uur vernieuwen wij op onze website het woningaanbod. Elke advertentie blijft 7 dagen op de website staan. Bij elke woning geven we aan hoeveel reacties er al zijn. Zo zie je hoeveel kans je maakt op een woning. 

Ik zoek een vrije sector huurwoning. Waar kan ik jullie aanbod vinden?

Alle beschikbare huurwoningen worden aangeboden bij het woningaanbod op onze website.

Mag ik reageren op elke woning?

Ja. Je moet wel aan de criteria en de inkomenseis voldoen. Wanneer dit het geval is, staat dit bij de afzonderlijke woning vermeld.

 

Ik zoek voor mijzelf of een familielid een woning in een zorgcomplex. Verhuurt Area deze woningen ook?

Nee, Area verhuurt wel zelfstandige woningen in seniorencomplexen met een verbinding met een zorgcentrum, maar geen woningen met intramurale zorg. Neem hiervoor contact op met bijvoorbeeld BrabantZorg of Stichting Philadelphia.

Verhuurt Area ook dure woningen?

Area verhuurt inderdaad ook duurdere woningen, dat wil zeggen boven de € 752,33 (kale huur, dus exclusief servicekosten). Dit zijn woningen met meer kwaliteiten ten opzichte van een sociale huurwoning. Deze worden verhuurd voor de marktwaarde en dat is een hogere waarde dan voor een sociale huurwoning.

Ik heb mijn eerdere schuld bij Area afgelost. Wanneer mag ik weer reageren op het woningaanbod?

Neem contact op met Area via Mijn Vraag.

Voor wie zijn grote eengezinswoningen bedoeld?

Omdat grote eengezinswoningen met 4, 5 of 6 slaapkamers maar heel beperkt beschikbaar komen, wijst Area deze alleen toe aan huishoudens van tenminste 2 personen. Een alleenstaande woningzoekende komt hiervoor dus niet in aanmerking.

Ik heb gereageerd op een woning. Ik zie de woning niet staan bij mijn historische reacties. Wat nu?

Helaas is het reageren dan niet goed gegaan. Mocht je twijfelen of je goed reageert? Je mag altijd ondersteuning vragen aan een medewerker van . Je kunt telefonisch contact met ons opnemen of op een van onze kantoren langskomen. We zijn geopend op maandag t/m donderdag van 9:00 tot 12:30 uur en op vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur..

Ik wil graag een adviesgesprek aanvragen, hoe regel ik dat?

Neem contact met ons op via Mijn Vraag. Wij beoordelen samen met jou of we een adviesgesprek inplannen, of dat we je wellicht telefonisch al van het juiste antwoord kunnen voorzien.

Welke andere verhuurders zijn actief in Uden en Veghel?

Ad Hoc Beheer
Anti kraak
Vughterstraat 216
5211 GP Den Bosch
Telefoon: 073 - 656 00 79
denbosch@adhocbeheer.nl

Amvest
De Entree 43- 8e etage
1101 BH Amsterdam ZO
Telefoon: 020 - 430 12 12
www.amvest.nl

Direct wonen
Telefoon: 088 - 55 88 100
www.directwonen.nl

Verbeek Vastgoedbeheer B.V.
Hogeschoorweg 98
5914 CH Venlo
Telefoon: 077 - 351 61 88
www.verbeek-vastgoedmanagement.nl

VB&T Vastgoedmanagement B.V.
Vestdijk 180
5611 CZ Eindhoven
Telefoon: 040 - 269 69 69
www.vbtgroep.nl

Vestia Midden-Nederland, Regiokantoor Tilburg
Van Limburg Stirumlaan 4f
5037 SK Tilburg
Telefoon: 013 - 507 64 27
www.vestia.nl

MVGM, Verhuurkantoor Eindhoven
Edenstraat 1
5611 JM Eindhoven
Telefoon : 040 - 282 47 77
http://ikwilhuren.nu

Wat houdt de voorrangsregeling in?

Iedereen heeft in principe gelijke rechten en kansen op woonruimte. Wel is er een voorrangsregeling voor huurders die door een sloop- of herstructureringsplan hun woning moeten verlaten.

Wat betekent "direct te huur"?

Op de website vind je tevens woningen uit het model ‘Direct te huur’. Bij de woning staat duidelijk aangegeven dat het om een dergelijke woning gaat. De woning wordt toegewezen aan degene die het eerst reageert.

Waarom kan ik niet reageren op de woning? Hoe kan dat?

Iedereen is in principe vrij om op elke woning te reageren. Bij de advertentie staan de criteria waar de kandidaten aan moeten voldoen, bv leeftijd of huishoudgrootte.

Mijn registratienummer als woningzoekende is geblokkeerd.

Het kan zijn dat je drie keer een woningaanbieding geweigerd hebt. Dan mag je 3 maanden niet meer reageren. Is dit niet de reden? Neem dan contact op met Area. De bewonersadviseur bekijkt wat de reden is voor de blokkade.

Verhuren jullie tijdelijke / flex woningen? Woningen voor spoedzoekers?

In 2017 zijn we met de verhuur gestart van de eerste woningen. De woningen worden via een lotingmodel aangeboden en zijn bedoeld voor mensen welke met spoed op zoek zijn naar een woning. Bij het accepteren van deze kleine zelfstandige woning behoud je je inschrijftijd. Wel wordt gekeken naar onze algemene inkomenscriteria of je tot onze doelgroep behoort. 

Op dit moment hebben wij tijdelijke woningen in de President Kennedylaan, de Loopkantstraat en Fruitgaard te Uden. Wanneer hier een woning vrij komt wordt deze geplaatst op onze website van Mijn Huiz bij het woningaanbod.

Wat is "bemiddeling"?

Area ziet het als haar taak om mensen te huisvesten van bijzondere doelgroepen. Hierbij gaat het om mensen die in meer of mindere mate een steuntje in de rug of extra aandacht nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Woningen voor deze doelgroepen worden via bemiddeling aan de maatschappelijke organisaties verhuurd. In de verantwoording op de site kun je zien om welke woningen het gaat.

Moet ik mijn inschrijving als woningzoekende verlengen?

Ja, je moet jaarlijks verlengen.

Ik ontvang nog steeds post van de vorige huurder?

Vertrokken huurder is zelf verantwoordelijk om adreswijzigingen door te geven. Je kunt post altijd kosteloos retour afzender sturen.  Area is hierin geen partij.

Ik ben ontruimd wegens hennepteelt of door overtreding van de Opiumwet. Mag ik meteen weer reageren op woningen? Behoud ik mijn inschrijftijd?

Helaas, de eerste 3 jaar na de ontruiming, verhuurt Area geen woning aan jou. Na die periode mag je weer reageren mits je geen openstaande schuld bij ons hebt.

Welke zorgwoningen heeft Area in haar bezit?

Area heeft onderstaande wooncomplexen in het bezit waar de bewoners zorg kunnen inkopen van een zorgleverancier die in verbinding staat met het complex. Wil je gebruik maken van zorgalarmering en andere nodige zorg? Dan kun je dit zelf inkopen bij BrabantZorg. (www.brabantzorg.eu of als je liever telefonisch contact opneemt: 088-9985555) 

Uden

  • Odiliaflat (complex zit gekoppeld aan St. Jan)
  • Carolushof (complex zit gekoppeld aan St. Jan)
  • De Cour (complex zit gekoppeld aan St. Jan)
  • Aloysiusstraat

Volkel

  • Capellerhof (complex zit gekoppeld aan St Antonius)

Veghel

  • Burg. de Kuijperlaan 65+ (Hertoghof) (complex zit gekoppeld aan Joachim en Anna)
  • Hertog Janstraat 65+ (complex zit gekoppeld aan zorgcentrum Joachim en Anna)
  • Dr de Quaystraat 55+ (complex zit gekoppeld aan zorgcentrum Aatrium)
  • Professor Zijlstrastraat 55+ (complex zit gekoppeld aan zorgcentrum Aatrium via loopbrug)
  • Reigerdonk 55+ (complex zit gekoppeld aan zorgcentrum De Watersteeg)

Hebben jullie anti-kraakwoningen?

Als wij een anti-kraakwoning hebben dan geven we deze in beheer bij Ad Hoc Beheer.

Worden alle vrijkomende woningen op de website gepubliceerd?

De woningen via het aanbod- en het lotingmodel worden via de website gepubliceerd. Ook de woningen die Direct Te Huur worden aangeboden, tref je op de website aan bij het  Woningen die via bemiddeling worden aangeboden, worden niet via de website gepubliceerd. Wel worden alle vrijkomende woningen via onze website.

Wat is een statushouder?

Een statushouder is een vluchteling/asielzoeker die een verblijfstatus heeft gekregen.