woningzoekende algemeen

Veel gevraagd over woningzoekende algemeen

Krijgen bijzondere doelgroepen voorrang bij het huren van een woning?

Ja, Area ziet het als haar taak om mensen te huisvesten van bijzondere doelgroepen. Woningen voor deze doelgroepen worden via bemiddeling aan de maatschappelijke organisaties verhuurd en niet geadverteerd in het woningaanbod.

Hoe presenteert Area haar woningaanbod?

Op onze website vind je een uitgebreid overzicht van ons actuele woningaanbod. De presentatie van de woningen bestaat onder meer uit een overzicht met details over huurprijs, aantal kamers, foto’s, plattegronden en informatie over de geografische ligging. Elke dag om 24.00 uur vernieuwen wij op onze website het woningaanbod. Elke advertentie blijft 7 dagen op de website staan. Bij elke woning geven we aan hoeveel reacties er al zijn. Zo zie je hoeveel kans je maakt op een woning. 

Ik zoek een vrije sector huurwoning. Waar kan ik jullie aanbod vinden?

Area verhuurt ook duurdere woningen, dat wil zeggen boven de € 763,47 (kale huur, dus exclusief servicekosten). Dit zijn woningen met meer kwaliteiten ten opzichte van een sociale huurwoning. Deze worden verhuurd voor de marktwaarde en dat is een hogere waarde dan voor een sociale huurwoning.

Alle beschikbare huurwoningen vanuit het bezit van Area en Woonmeij worden aangeboden via het woningaanbod op OnsHuiz.

Mag ik reageren op elke woning?

Ja. Je moet wel aan de criteria en de inkomenseis voldoen. Wanneer dit het geval is, staat dit bij de afzonderlijke woning vermeld.

 

Ik heb mijn eerdere schuld bij Area afgelost. Wanneer mag ik weer reageren op het woningaanbod?

Neem contact op met Area via Mijn Vraag.

Voor wie zijn grote eengezinswoningen bedoeld?

Omdat grote eengezinswoningen met 4, 5 of 6 slaapkamers maar heel beperkt beschikbaar komen, wijst Area deze alleen toe aan huishoudens van tenminste 2 personen. Een alleenstaande woningzoekende komt hiervoor dus niet in aanmerking.

Welke andere verhuurders zijn actief in Uden en Veghel?

Ad Hoc Beheer
Anti kraak
Vughterstraat 216
5211 GP Den Bosch
Telefoon: 073 - 656 00 79
denbosch@adhocbeheer.nl

Amvest
De Entree 43- 8e etage
1101 BH Amsterdam ZO
Telefoon: 020 - 430 12 12
www.amvest.nl

Direct wonen
Telefoon: 088 - 55 88 100
www.directwonen.nl

Verbeek Vastgoedbeheer B.V.
Hogeschoorweg 98
5914 CH Venlo
Telefoon: 077 - 351 61 88
www.verbeek-vastgoedmanagement.nl

VB&T Vastgoedmanagement B.V.
Vestdijk 180
5611 CZ Eindhoven
Telefoon: 040 - 269 69 69
www.vbtgroep.nl

Vestia Midden-Nederland, Regiokantoor Tilburg
Van Limburg Stirumlaan 4f
5037 SK Tilburg
Telefoon: 013 - 507 64 27
www.vestia.nl

MVGM, Verhuurkantoor Eindhoven
Edenstraat 1
5611 JM Eindhoven
Telefoon : 040 - 282 47 77
http://ikwilhuren.nu

Wat betekent "direct te huur"?

Op de website vind je tevens woningen uit het model ‘Direct te huur’. Bij de woning staat duidelijk aangegeven dat het om een dergelijke woning gaat. De woning wordt toegewezen aan degene die het eerst reageert.

Waarom kan ik niet reageren op de woning? Hoe kan dat?

Iedereen is in principe vrij om op elke woning te reageren. Bij de advertentie staan de criteria waar de kandidaten aan moeten voldoen, bv leeftijd of huishoudgrootte.

Wat is "bemiddeling"?

Area ziet het als haar taak om mensen te huisvesten van bijzondere doelgroepen. Hierbij gaat het om mensen die in meer of mindere mate een steuntje in de rug of extra aandacht nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Woningen voor deze doelgroepen worden via bemiddeling aan de maatschappelijke organisaties verhuurd. In de verantwoording op de site kun je zien om welke woningen het gaat.

Moet ik mijn inschrijving als woningzoekende verlengen?

Ja, je moet jaarlijks verlengen.

Ik ontvang nog steeds post van de vorige huurder?

Vertrokken huurder is zelf verantwoordelijk om adreswijzigingen door te geven. Je kunt post altijd kosteloos retour afzender sturen.  Area is hierin geen partij.

Ik ben ontruimd wegens hennepteelt of door overtreding van de Opiumwet. Mag ik meteen weer reageren op woningen? Behoud ik mijn inschrijftijd?

Helaas, de eerste 3 jaar na de ontruiming, verhuurt Area geen woning aan jou. Na die periode mag je weer reageren mits je geen openstaande schuld bij ons hebt.

Hebben jullie anti-kraakwoningen?

Als wij een anti-kraakwoning hebben dan geven we deze in beheer bij Ad Hoc Beheer.

Worden alle vrijkomende woningen op de website gepubliceerd?

De woningen via het aanbod- en het lotingmodel worden via de website gepubliceerd. Ook de woningen die Direct Te Huur worden aangeboden, tref je op de website aan bij het  Woningen die via bemiddeling worden aangeboden, worden niet via de website gepubliceerd. Wel worden alle vrijkomende woningen via onze website.