Brabantse woningcorporaties willen meer met hout bouwen

Acht Brabantse woningcorporaties willen meer met hout gaan werken bij het bouwen van nieuwe woningen. Houtbouw mainstream maken dat is wat deze woningcorporaties nastreven.

Er is steeds meer aandacht voor de toepassing van biobased materialen zoals hout in de (woning)bouw. Dat moet ook, want dit is één van de manieren om bij te dragen aan het verlagen van CO2 uitstoot én het opslaan van CO2.  Maar met alleen aandacht kom je er niet.

Harrie Windmüller van BrabantWonen: “In onze sector wordt nu al ervaring opgedaan, maar in de praktijk gebeurt er nog te weinig. Hout zou veel meer toegepast kunnen worden. Door collectief te leren van individuele projecten maken we gebruik van ons netwerk. Daarom vormen we nu een inkoopsamenwerking waarin we samen optrekken met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.”

De acht corporaties, verenigd in het samenwerkingsverband Lente zijn: Alwel, Area, BrabantWonen, Casade, Stadlander, Tiwos, WonenBreburg en Zayaz. Met elkaar beheren zij meer dan 100.000 sociale huurwoningen. De aangesloten corporaties werken samen, dagen uit en verbinden op het gebied van verschillende thema’s, waaronder duurzaamheid.